שאלות בקשר לתסמונת MPHD

שאלות בקשר לתסמונת MPHD

מתנצלת מראש על האורך: שלום רב אני בת 33 כשהייתי בת שנה וחצי אובחנתי כסובלת מ-MPHD במשך השנים הייתי במעקב במחלקה אנדו' ילדים בביה"ח בילינסון ואח"כ אצל רופאי אנדו' דרך קופ"ח. במהלך אותן שנים נסתבר שהורמון הגדילה כלל אינו מתפקד ובמשך כמה שנים קיבלתי זריקות (ממקור מן החי). מחזור באופן טבעי מעולם לא קיבלתי. את המחזור הראשון, המלאכותי, קיבלתי בגיל 18 וחצי. בכדי להכנס להריון (יש לי ילדון בן שנה וחצי) קיבלתי זריקות מנוגון וכוריגון וכן הזרעות. כרגע אני מטופלת באלטרוקסין ופרוגילוטון. מזה תקופה ארוכה אני סובלת מבעיות בריאותיות. אני לא "יכולה לשים את האצבע" מה בדיוק עובר על הגוף שלי, אבל ברור ש"משהו לא תקין": מזה כ-3 חודשים, לדוגמא, אני עם התקררות קשה, כולל שיעולים קשים. אני עייפה מאוד ומחוסרת אנרגיה. גם אם אשן 9 שעות - ארגיש כאילו לא ישנתי כלל. התיאבון שלי חלש ומצד שני - אני משמינה (בכלל, מאוד השמנתי מאז הלידה, ללא שום קשר למה שאני אוכלת) אני סובלת מכאבי בטן ובחילות בכלל - כל מחלה או פציעה ש"מתיישבת עלי" - לוקח המון המון זמן עד שהיא מחלימה. אפילו אם אקבל איזו מכה קטנה - הכאבים יחלפו רק כעבור שבועות. ברור לי שכל זה קשור למערכת ההורמונלית הלקויה שלי ולחילוף החומרים העלוב שלי. רופא אנדוקרינולוג שפגשתי (הוא טיפל בי בילדותי. כיום הוא מתפקד כרופא ילדים, אך זוכר את ההסטוריה שלי) אמר שהסיבה לכל זה פשוטה: אני צריכה לקבל טיפול של הורמון גדילה. השאלה היא האם קופ"ח מכסה טיפול כגון זה ואם לא - איך ניתן לממן? כמה זה עולה? כיצד זה מתבצע? מה האלטרנטיבות? האם באמת זה הפתרון לבעיותי? ועוד שאלה: האם ישנו איזשהו מעקב אחרי ילדים שקיבלו טיפולי הורמון גדילה ובגרו - ע"מ לבדוק תופעות לוואי אם ישנן? ושאלה אחרונה: האם קיים איזה גוף או עמותה של נפגעי MPHD? היה מעניין אותי לשמוע עוד על הנושא ולפגוש אנשים כמוני... תודה

סבלנות יש לי כמה עיסוקים אחרים

חוץ מהפורום. וכפי ששתינו יודעות, הבעיה לא בוערת. אז סבלנות. תסתכלי על הפורום ותראי מה זמן התגובה הממוצע: בין 24 ל-48 שעות, לפי הזמינות שלי

תודה. חיכיתי 33 שנה

אני אחכה עוד יום-יומיים
פשוט, חשבתי שאולי זה לא תחום התמחותך הספציפי ולכן לא ענית...

אני בכל זאת זריזה יותר מד"ר שילה

שלום לך, אז הנה גם אני בקרתי באתר שהומלץ עליו. נרגעתי (גם אתה יכולה nt), מדובר באתר שעדיין בחיתולין. ואני מאחלת לו הצלחה. ולעצם פניתך (שעוד לא נענתה שם). ראשית, כלל לא בטוח שיש לך חסר הורמון גדילה. מחקרים מראים שמבוגרים שסבלו מחסר הורמון גדילה כילדים מבסגרת של MPHD (לקהל הלא בקיא באקרונים מדובר במצב של חסר של מספר הורמונים שמקורם בבלוטת יותר המוח) עד 30% מהם אינם סובלי מחסר זה כשעוברים הערכה כמבוגרים. כך שלפני שבכלל היות שוקלים לתת לך הורמון גדילה, היה צריך להוכיח שאכן את סובלת מחסר שכזה. מה גובהך, וכמה זמן טופלת בהורמון גדילה? מה שאת מתארת נשמע לי דווקא יותר כחסר חלקי של ACTH, ואכן לא מסרת שאת מקבלת טיפול תחליפי בסטרואידים (פרדניזון ודומיו). יתכן כי יש לך חסר חלקי, דבר שבהחלט יכול להתבטא בקושי בעמידה בסטרס, בהחלמה איטית ממחלות וכו'. אני מציעה לך לבדוק זאת קודם כל. לגבי הורמון גדילה, אם אכן הינך סובלת מחסר של הורמון זה, ואם התמזל מזלך והינך חברת מכבי, ישנו סיכוי כי תוכלי לקבלו על בסיס של מחווה מהקופה. אם את חברת כללית תשכחי מזה, אלא אם כן בא לך לממן את הטיפול מכסך בעלות של משהו כמו 10,000 דולקרים לשנה. ישנו איזה פורום מטעם האגודה האנדוקרינית שמנסה לגבש המלצות למתן הורמון גדילה במבוגרים, ואולי, אולי, כהממשלה תזכור שלאזרחיה יש גם עינייני בריאות, יצליחו להכניס את זה לסל הבריאות. במדינות נאורות, מבוגרים שסבלו בילדות מחסר הורמון גדילה זכאים להמשיך ולקבלו כמבוגרים אם יש צורך רפואי בכך. באותן מדינות, ובכלל זה בארה"ב הברברית, מתן הורמון גדילה למבוגרים מוכר במספר התוויות, כולל AIDS. מקווה שעניתי לך על השאלות.

שכחתי להגיד

לגבי קבוצת תמיכה. אני לא יודעת שיש משהו בארץ, אבל אם תכנסים לאתר ה-pituitary network, שהוא אירגון של חולים עם מחלות היפופיזה בארה"ב, אני בטוחה שתמצאי קבוצה כזו.

למעלה