שאלות בקשר לעתודה

ציגרלה

New member
שאלות בקשר לעתודה

אני מעוניין ללמוד במסגרת העתודה ויש לי כמה שאלות: 1) יש ציון פסיכומטרי מינימלי שאני צריך לקבל בשביל להתקבל לעתודה, בלי שום קשר למה שאני רוצה ללמוד??? 2) מה קורה אם אני לא מתקבל לעתודה?, אני כבר סימנתי את העתודה בעדיפות הכי גבוהה אז מה אני עושה עכשיו??? 3)נניח שהחלטתי ללמוד מדעי המדינה או יחסים בינ"ל במסגרת העתודה, אחרי התואר אני צריך לשרת בצבא במסגרת מה שלמדתי, מה עושים שם?

Boris25

New member
תשובה

1. כן יש...והציון הוא 560. אבל לכל מקצוע יש את הרף המינימלי שלו ואת זה תוכל לבדוק באתר צה"ל 2. אם אתה מתמיין לעתודה אז אתה יכול להתמיין במקביל לכל דבר אחר. עתודה לא חוסמת לך שום דבר. יש לציין שאם אתה מתמיין לעתודה אז דוחים לך את הגיוס למרץ ובזמן הזן הזה תוכל להתמיין לאן שתרצה. 3. אחריי התואר תצטרך לשרת במקצוע אותו למדתה וכנראה ששימצאו לך כבר מה לעשות.

Boris25

New member
בעייתית??

איך בדיוק?? אמרתי לו שהוא ישובץ בצבא בהתאם למה שהוא למד...מה בעייתי?

GreatGTM

New member
תראה

הגדרת הצבא לשיבוץ במקצוע שונה מזו של הבן אדם המצוי לשירות במקצוע - זו הבעייתיות...

GreatGTM

New member
פורום "עתודה", במיוחד בשבילך

בעצם לא רק בשבילך. תשובות חלקיות: 1) 550. אבל עם זה לא תתקבל להרבה מקומות, 650 הגיוני יותר אם אתה לא רוצה להתקבל לרפואה או הנדסה. 2) מן הסתם הצבא יוודא שישלחו אותך לאיפשהו. כדאי שתכין בצד איזו עדיפות, ליתר ביטחון. 3) שאל בפורום עתודה, אולי תמצא שם מישהו שכבר למד את אחד מהמסלולים האלה לפניך. נ"ב: תשאל את עצמך "למה אני הולך לעתודה?" תשובות גרועות: "להתחמק מקרבי", "זה מעניין אותי, יחד עם עוד 5 מקצועות" וכן: לא הולכים לעתודה אם אין לך מושג מה אתה רוצה ללמוד.

למעלה