שאלות בקשר לסטאפ

סיאסׂ

New member
שאלות בקשר לסטאפ

חיפשתי בטגליין, בחיפוש מתקדם, וכו', ולא מצאתי תשובה טובה.. אז ככה: -מזה בעצם סטאפ? האם כשקונים גיטרה יד שניה [שלא נעשה בה שימוש בערך כשנה] היא צריכה לעבור סטאפ? -איפה הכי טוב לעשות סטאפ? תודה מראש לכול העונים...

Al DiMeola

New member
תשובות

1.כן 2. אם אתה מאיזור ת"א חפש את הרצל (הפרטים בטאליינס) ואם לא אז בחנות כלי נגינה הקרובה למקום מגוריך.

StagaDish

New member
אוקי.. בוא נבהיר לך מעט את הנושא.

גיטרה קלאסית\אקוסטית\חשמלית\בס - או כל סוג קיים של גיטרה העשוי מעץ.. מושפע מגורמים רבים - יצור חי
. הגורמים המשפיעים - לדוגמא: מזג אוויר (חום\קור), יחס ושמירה, לחות, אחסון (צורת העמדת הגיטרה כאשר לא בשימוש) וכו'. לכן, דברים משתנים בגיטרה, כמו הכיוון (דוגמא הכי פשוטה, נפוצה וקלה ל"תיקון".). דברים אחרים, כמו אינטונציה (כיוון אוקטבה - שהוא כיוון הגיטרה לכל אורך צווארה), גובה המיתרים מהצוואר (זימזומים), פיקאפים וכו'.. צורכים סט אפ כבר יותר רציני ובדר"כ עדיף אצל מקצוען או אחד שבקיא בנושא. דבר נוסף שיכול להיות בעייתי הוא נקיון הצליל (גימגומים, פירקוסים והעלמות ווליום) - יכול להיות שאלקטרוניקת הגיטרה (החשמלית) נהרסה או נאכלה עם הזמן ויש צורך לתקנה או להחליפה (עקב לחות או חלודה). כל הבעיות הללו בדר"כ נוצרות עקב זמן, טיפול גרוע - או חוסר טיפול - בגיטרות וזה יצרוך בדיקה וטיפול אצל מקצוען - סטאפ, אשר ידאג לסדר את כל הדברים הללו. אם יתאפשר לך, המצב האופטימלי הוא להכניס את הגיטרה לסטאפ רציני כל כמה חדשים - כמו 3-4.. אבל זה רק אם יש לך גיטרה שבהחלט שווה את ההשקעה הזו ואתה מנגן הרבה ומעוניין להשמע טוב. - יותר למתקדמים. כפי שהמליצו לך - הרצל הוא הבחירה הטובה ביותר לסטאפ גיטרות ברמת-גן ומשתלם להתאמץ ולהגיע אליו! (אני מאילת ואני מגיע אליו!). זהו, מקווה שעזרתי לך! פורים שמח לך, לגיטרתך החדשה ולכל שאר חברי הפורום!!

איחוד

New member
../images/Emo45.gif

אבל שמע, סט אפ ראשון קח למקצוען, אבל כדאי ללמוד גם לעשות את זה לבד זה חלק מהשליטה בכלי, אם אתב מרגיש שאתה לא יכול אז תוותר לפני שאתה הורס לעצמך את הגיטרה אבל לדעת תאורטית זה גם חשוב

Flash Button

New member
שאלה, אפשר?

מרגישים על גיטרה שהיא צריכה סטאפ, או שפשוט צריך לעשות אותו? כלומר, התכוונתי אם יש שינוי בצליל שלה או משהו כזה.

איחוד

New member
לא ממש

לפעמים הצליל נעשה עמום בגלל שמיתרים מתרחקים מהפיקאפים אבל בעקרון, שומעים זיופים וזימזומים בדרך כלל

Flash Button

New member
אה

ואם אני לא מרגיש שום זמזום או בעיה בצליל של הגיטרה, היא עדיין צריכה סטאפ?

BlindnDeaf

New member
לא רק

צריך גם לעשות סט-אפ כשצליל מיתר פתוח לא שווה לצליל של האוקטבה על אותו המיתר, וגם כאשר המיתרים מאבדים את כיוונם לעיתים תכופות מדי.

BlindnDeaf

New member
לא...

זה הולך עובדתי... אם אתה רואה שהצליל של מיתר פתוח אינו שווה לצליל של האוקטבה באותו המיתר אז הגיטרה צריכה סטאפ. לעומת זאת, מהבחינה של כיוון המיתרים, זה עניין אישי, כהמיתרים יוצאים מכיוון יותר מדי זמן לטעמך זה הזמן לעשות סט-אפ.

hiawf

New member
וכשאתה הולך לסט אפ..אתה מפרט מה הבע

יות..או שפשוט אתה אומר סט אפ? סתם מעניין אותי.. כי כשאני בא להרצל אני אומר סט אפ אז הוא אומר לי מה..אנ אומר לו כיוונים בלאגנים..זהו.. חחח כי יש שיופים וכל מיני..אגב..אם יש בעיה מסויימת.הוא אמור להיתקל בה במהלך הסט אפ לא?

StagaDish

New member
כן..

אם הבנאדם מקצועי ומבין.. הוא יעלה כל כל בעיה שקיימת בגיטרה על דעת עצמו.. ללא הדרכתך. זה מה שאני אמרתי פעם אחרונה: "סטאפ כולל בבקשה ובדיקת אלקטרוניקה". וזה הספיק.. יצאתי עם חיוך

hiawf

New member
סתם שאלה סטגה..למה אתה מתכוון בטיפו

ל גרוע חוסר טיפול??

StagaDish

New member
הממ.. אני מתכוון להזנחה..

או לחוסר דאגה לדברים הקטנים.. כמו: - לשבת על מיטה עם פי-אל מחובר לגיטרה.. מה שהורס את הפי-אל ואת הכניסה של הגיטרה. - להרים ולסחוב את הגיטרה ללא קייס, או להשאיר אותה מחוץ לקייס תקופות ארוכות - חשופה לאבק, מזג אוויר וכו'... - אכילה ולאחר מכן ללא ניקיון ידיים לנגן.. - הנחת הגיטרה שעונה על קיר ללא קייס.. וגם בתוך קייס (רך\מרופד), כאשר הלחץ מופנה לצוואר. - החלפת מיתרים בצורה לא נכונה. - מכות, דפיקות, נפילות, גרירות וכו'
- הכנסת גיטרה לקייס לאחר נגינה מיוזעת ללא נקיון המיתרים (זה יותר לאריחות חיי המיתרים מאשר לגיטרה - אבל זה גם חשוב). ועוד.. יש אלף ואחת סיבות נוספות וכל מקרה לסוגו. גיטרה היא דבר עדין ויש לשמור עליה נכון.

StagaDish

New member
לשבת על מיטה...

כאשר הכבל מחובר לגיטרה, ונלחץ על המיטה (זה יכול להיות כל דבר - כמו שולחן, מיטה, שיש או כל דבר שאפשר לשבת עליו והוא רחב יותר מהתחת שלך
).

למעלה