שאלות בקשר לניידים

^hunter^

New member
שאלות בקשר לניידים

אומנם מתכוון לרכוש אחד רק בעוד כחצי שנה, אבל כבר מעכשיו מפנטז. ככה, אין לי מושג קלוש על ניידים ולא היה לי אף פעם אחד כזה ולכן מס' שאלות - מה אופציות השדרוגים בניידים, האם הם קלות כמו בנייחים או מה שקנית זה מה שנתקעת איתו, האם זכרון פנימי וכדומה ניתן לשדרג או שמחברים כהתקן חיצוני ? מה ההבדלים בין כל המעבדים , במיוחד בין AMD לפנטיום (ראיתי שב HP אלה של ה AMD יותר יקרים, האם בהכרח יותר טובים?) כמה זמן של סוללה בממוצע? האם אפשר לרכוש עם הנייד סוללה טובה יותר? ראיתי שבניידים המעבדים הם של 2GHZ בערך , אין טכנולגיה ניידת של 4GHZ כמו בנייחים ? ובסיכום, מה שאני מחפש פחות או יותר זה מחשב ללימודים אבל מחשב חזק. לפחות פנטיום עם 512MB של RAM (או SDRAM או מה שזה לא יהיה עכשיו), הרד דיסק של 80GB וזמן סוללה ארוך יחסית. ראיתי משהו של HP , לא זוכר כרגע את הדגם , עם צריכה של 90mwh , זה אומר שזמן הסוללה יהיה קצר בהתאם? בקיצר .. קחו את הזמן , יש עוד חצי שנה
, אבל בגדול זה יהיה כנראה HP או IBM ובטח עד אז המחירים ירדו אז אני אוכל לקנות משהו טוב במחיר סביר. תודה מראש.

יאיר B

New member
כמה תשובות:

1. בניידים יש שתי דברים שניתן לשדרג: (א) הוספת זיכרון (וגם זה לא קל/זול במיוחד), (ב) החלפת דיסקשיח (לגדול יותר). יש לציין שהחלקים שמתאימים לניידים הם שונים ויקרים יותר מאשר לשולחניים. 2. על ההבדלים בין המעבדים כבר דברו הרבה בפוורם. בעיקרון, אינטל היא המובילה במעבדים לניידים. המעבדים המיועדים לניידים הם שונים מאלו של השולחניים ויש להם ספרור אחר (לכן לא ראית 4GHZ). 3. זמן סוללה משופע מכמה פרמטרים: מה אתה עושה עם המחשב (איזה תוכניות עובדות), אילו התקנים פועלים (CD, אלחוט), מה גודל המסך ומה רמת התאורה של המסך. 4. כדי לבחור מחשב (לדעתי אם אתה קונה עוד חצי שנה, אין לך מה לחפש עכשיו כי הדגמים ישתנו עד אז, וגם המחיר) אתה צריך מסגרת תקציבית וכן להגדיר בדיוק מה אתה רוצה לעשות עם המחשב.

bar666xp

New member
../images/Emo45.gif הפעם אני איתך ../images/Emo45.gif

אבל רצוי לציין את מה שכמעט כל הרגילים למחשבים נייחים לא חושבים עליו.. א. מעבד לרוב מולחם ללוח ונדיר שאפשר להחליף אותו שלא כמו בנייח. ב. כרטיס מסך עד היום לא שמעתי על נייד שאפשר להחליף כי הם מובנים בלוח. ג. לרוב בנייד יש 2 חריציי זיכרון לכן רצוי לחשוב טוב אם להוסיף או להחליף ובכמה. יש עוד כמה וכמה הבדלים אבל בגדול שלא כמו בנייח שקל יחסית לשדרג נייד לרוב כבר עדיף להחליף מלנסות לשדרג.

rush2

New member
יש משהו שאני לא מבין...

מדוע כל פעם שמזכירים פה רכיב ש "מולחם ללוח" (מעבד, כרטיס מסך) אז אתם טוענים שאי אפשר להחליף אותו? הרי כל רכיב מולחם בעולם ניתן להסיר את ההלחמה שלו ולהחליפו באחר/להלחימו שוב זה בסך הכל מולחם עם בדיל ואין סיבה שלא ניתן יהיה לעשות זאת במעבדה. אולי המחיר יקר אבל זה בהחלט לא בלתי אפשרי.

Thotwo

New member
כל רכיב במחשב נייד

מותאם לעוד רכיב אחר. וכך נוצר קשר רילטיבי בין הרכיבים כך שכל החלפת רכיב מולחם תלויה בהיותו תואם לרכיב אחר.

bar666xp

New member
זהו שראית פעם איך נראות ההלחמות?

אם אתה יכול להלחים בצפיפות כזאת בלי לחבר איזה 2-4 רגליים של הרכיב אתה מלך. את ההלחמות ביצור לא עושה אדם עד כמה שאני יודע עוד לא נולד האדם שיכול להגיע לרמת דיוק כזאת. ולגבי כ.מסך הם מובנים בלוח כלומר חלק מהלוח. שלא כמו במחשב נייח שכמעט את הכל אפשר להחליף אפילו את הצ'יפ של הBIOS בנייד כמעט ואי אפשר להחליף כלום הבנתי?

אכן

ההלחמות מתבצעות ע"י מכונה ולא שום יד אדם. מדובר בעבודה עדינה מאוד שלא נראה לי שאדם מסוגל להגיע לכזאת רמת דיוק.

למעלה