שאלות בקשר לחוקים

idoidoido1

New member
שאלות בקשר לחוקים

יש לי שאלה בקשר לחוקים, נכון יש חוק שאומר שאסור לתפוס? (holding) והעונש הוא 10 יארד אז לא ממש הבנתי, כי אני רואה משחק עכשיו ורואה שמלא שחקנים תופסים שחקנים אחרים ולא עוזבים אותם עד שהם נופלים (למשל תופסים את שתי הברכיים ולא עוזבים אותם עד שהשחקן לא נופל..) ועוד משהו: "אסור לתופס להדוף שחקן הגנה המנסה לחסום את דרכו או לתפוס את הכדור. מצד שני, אסור לשחקן הגנה לחסום את התופס, או לגעת בו מעבר לדחיפות כתף תוך כדי ריצה והתמקמות, מעבר לחמשת היארד הראשונים מקו ההתנגשות. " לא הבנתי ממש, אז איך שחקן ההגנה יכול לגרום לתופס לא לתפוס את הכדור? אם אפשר שמישהו יסביר במילים שלו את החוק הזה אני ישמח.. ואחרי שהסנטר מוסר בתחילת המהלך לקוורטרבק את הכדור, אסור לתקל אותו עד שהוא לא עובר את קו ההתנגשות? אה ומשהו אחרון, מישהו יכול להביא לי תמונה של סתם 2 קבוצות שעומדות להתחיל מהלך (שכל השחקנים עומדים במקום שלהם) ולסמן או משהו מה התפקיד של כל שחקן? כי קשה לי להבין מה זה שחקן הגנה ושחקן התקפה.. ושאלה אחרונה, מותן לקוורטקבק במהלך מסירה למסור לרץ האחורי ולא לתופס או שהוא חייב למסור לתופס? ואם הוא חייב לתופס והוא מוסר לרץ האחורי מה העונש? תודה!

idoidoido1

New member
בקשר לHOLDING

התכוונתי ששחקנים תופסים את השחקן עם הכדור ולא עוזבים אותו עד שהוא נופל

laufgas

New member
בקשר להולדינג (תשובה)

נושא הכדור חייב ליפול מתישהו, ולכן זה לא הולדינג, כי אין דרך אחרת להפיל את נושא הכדור מלבד להפיל אותו. איך מפילים? תופסים אותו!

laufgas

New member
בוא נעשה סדר בכל השאלות שלך

1. שחקן הגנה יכול למנוע מתופס לתפוס את הכדור בכמה דרכים: # הוא יכול לנסות להדוף את הכדור מהאוויר רגע לפני שהוא מגיע לידיים של התופס. # הוא יכול לחכות שהתופס אכן יתפוס את הכדור ואז לתקל אותו ממש חזק ולקוות שלא תהיה לו אחיזה מספיק טובה בכדור והוא יאבד שליטה בכדור - מה שיוביל ל-Incomplete Pass ויסיים את המהלך. # הוא יכול לחטוף את הכדור. ומשהו חשוב - כשתראה משחקים בטלויזיה אתה תראה שלפעמים כן נותנים לשחקנים קצת לתת יותר מגע אחד עם השני. זה תלוי בשופט, תלוי איך המהלך נראה ומה קורה בכל המשחק. יש עקביות וזה לא שכונה, אבל מכיוון שזה ספורט מגע קשה לגמרי לנטרל מגע ברגעים כאלה. 2. לגבי העניין עם הסנטר והקורטרבק - לא הבנתי את השאלה. שאלת על הקורטרבק או על הסנטר? 3. לגבי התמונה שרצית - קצת קשה למצוא תמונה כזאת שהכל כתוב, אבל אנסה להכין לך משהו למחר. אני בדיוק הולך לישון עכשיו. 4. הקורטרבק יכול למסור לכל שחקן את הכדור מלבד לסנטר, לגארדים, ולאופנסיב תאקלים. זאת אומרת שהוא יכול למסור לראנינג בק בכל מהלך. זאת לא עבירה. חוקי לגמרי. אם משהו לא ברור, דבר.

laufgas

New member
והנה התמונה שרצית

מצאתי תמונה ממבט ציפור עם התפקידים של כל השחקנים ואיך הם מסודרים באופן כללי. רק שים לצבעים: כחול - התקפה אדום - הגנה

Yo-man

New member
חידודים לתשובה של שי

עברה של HOLDING יכולה להישרק רק במקהר וזה נעשה לשחקן ללא כדור. "הולדינג" זו עבירה שבה שחקן אחד מונע משחקן אחר לבצע את תפקידו (לרדוף אחרי מחזיק הכדור בדרך כלל). שחקן שמקבל את הכדור פגיע לתיקולים מכל הסוגים מלבד מה שמוגדר בעבירה (תפיסה בקסדה, משיכת השחקן לכיוון הקרקע תוך היתלות על צווארון החולצה מאחור וכדומה). מי שמחזיק בכדור מותל לקפוץ עליו, לתפוס אותו בכל דרך מותרת (מתניים, ידיים, רגליים ובגדים) ולעצור את ההתקדמות שלו. לגבי הפרעות למסירה: עד מרחק של 5 יארד מקו תחילת המהלך מותר לשחקן הגנה ליצור קשר עם רסיבר. אחרי הקו הזה אסור שיהיה ביניהם מגע. הדרך של המגן למנוע מהרסיבר לתפוס את הכדור היא להיות בין הכדור לתופס. זה הוא עושה בזכות מהירות, יכולת ניתור וטיימינג. כמו ששי אמר - מותר ל-QB למסור לרץ שלו. אין עונש על מסירה כזו. אם ה-QB מוסר לשחקן ליין (להם אסור לתפוס את הכדור) המסירה נחשבת ללא מושלמת ומתקבלת עבירה של 5 יארד. לגבי התיקול מעבר לקו ההתכתשות - לא ברור למה התכוונת אבל אם שאלת עם ה-QB - מותר לתקל אותו בכל מקום כל עוד הוא עם הכדור בידיים. את הסנטר מותר לדחוף (לא לתקל) בכל מקום בו הוא נמצא. הסנטר יעבור את קו ההתכתשות רק במהלכי ריצה (אחרת זו עבירה של Illegal man downfield)... יש לך עוד שאלה פה? ופה (וויקיפדיה - דהההה) יש איור ותיאור של העמדות וכל דבר אחר שתרצה לדעת על פוטבול.

למעלה