שאלות בעקבות הדיון

דור לוי

New member
שאלות בעקבות הדיון

השאלה מופנית לכולם, למתארחים ולגולשים: פעם ראשונה שמתקיים דיון מהסוג הזה, מה דעתכם לגבי הדיון? הפורמט? האם הייתם מנהלים רבי שיח דומים? האם יש הצעות כיצד לשפר דיונים כאלו בעתיד? אלו מסקנות הסקתם? ב
מראש

מוצלח.

השתתפו גולשים שאינם חברים קבועים בפורום, נשאלו הרבה שאלות, והתקבלו תשובות. העובדה שדיון חשוב כללי (ולא כלכלי) התנהל בפורום שלנו, זו תעודת כבוד לפורום, למנהל ולמשתתפים. נקווה שהדיון יגרום שיותר אנשים ידעו על קיומנו ועל הדעות המועלות פה. עכשיו יש לתכנן את הדיון הבא.

לצערי לא יכולתי להשתתף

קראתי רק היום (רביעי) את הדיון. כמה הערות: 1. ראשית יש לציין את חוסר ההתלהמות ואת הרוח הטובה שכל הדוברים (כמעט?) הפגינו, גם אם היו אי הסכמות גדולות. יש לקוות שרוח כזו תהיה גם בעתיד . 2. ממה שאני ראיתי הדיון היה חסר מכמה סיבות- יותר מידי דוברים באותו הנושא. 3. כדאי היה למקד את הדיון יותר - לא רק "על הדוח" אלא לאסוף נושאים מרכזיים ולדבר עליהם - לדוגמא - הערות כלליות על התוכנית, דיון על נושא אזורי הרישום, דיון על איך התוכנית משפרת את רמת ההוראה, חינוך לערכים מול מתן כלים וידע וכו' -ככה שיש "תתי נושאים" שבהם אפשר להבא דיון מעמיק יותר. 4. הרבה מהתוכנית יש בה אלמנטים כלכליים ברקע - שכר המורים, עלות הכיתות ,עלות שכר המפקחים, כמות הילדים בכיתה, אחוז הכיתות עם מזגנים, והתלפגות משתנים עלו על פני פרמטרים (כמו השוות שכר בין מורים ובתי ספר במגזרים שונים, השוות אחוזי פיטורים של מורים צעירים לעומת מבוגרים בעבר ובהווה) כדי לעשות דיון בפורום הזה על החינוך, חייבים להביא נתונים אלו: אחרת למה לקיים את הדיון כאן ולא בפורום חינוך? מה שלא ברור לי בדיוק, זה היכן במערכת הקיימת (שלפחות בקרב כולם יש הסכמה שהיא לא מתפקדת), מתבזבז הכסף? האם במימון קייטנות של ש"ס? בשכר מורים ותיקים? במבני בתי ספר? בשכרם של המפקחים? בשכר מנהלים? במנגנון של משרד החינוך? נראה לי שביקורת שרוצה לפזר מחדש את מבנה התשלומים במערכת, קודם כל צריך להבין איך כיום מתחלק הכסף על פני תפקידים שונים, זרועות שונות , אזורים, גילאים, וותק מורים וכו'.

חזקוש

New member
חוששני שאין בתוכנית שיפור רמת הוראה

אלא שינו אינסטרומנטאלי בלבד. השאלה בין ערכים כלים ידע היא שאלת הדגש כי הכל נדרש. צרם לי כי בנשא התקציבים "המבוזבזים" נדחף שמה של ש"ס וקייטנות ילדיה. אין לחשוד בי ! ש"ס רחוקה ממני בדרכה אך האיזכור האגבי נותן טעם רע של מחוזות רחוקים ולא חיוביים - ש"ס אינה חלק מהמערכתמ יותר מגורמים חיצוניים אחרים. חזקוש

הי חזקוש

ברוך הבא לפורום, קראתי והכמתי לרוב הדברים שלך (כולל החתימה הנחדמה שלך). לי לדוגמא, נראה שאם ישקיעו יותר באיכות הלמידה של הילדים בגיל צעיר, כמו לדוגמא אם מפתחים את השאלה - למה בכלל ללמוד, איך ללמוד לא כמו אוטומטים, למידה בחברותה ולמידה עצמאית, היינו מעלים מאוד את איכות הלימודים - סך הכל הניכור בין התלמיד ולבין בית הספר הולך וגדל, וחומר שהיה יכול להלמד בזמן קצר בהרבה מתבזבז על בעיות משמעת ועל הרצאות משמימות. אחד הדברים שנראה לי חלוקים לגבהים זה "יהודית - דמוקרטית", מדינה אינה יכולה להיות יהודית ודמוקרטית. או\ או. מדינה בהחלט יכולה להכיל בקרבה הרבה זרמי חינוך שלדוגמא 80 אחוזים מהם הם יהודים ועוד 20 אחוזים נוצרים או מוסלמים. אם הייתי מאמין במדינות, הייתי יכול לצדד אולי במדיה ליהודים, שזה שונה מאוד ממדינה יהודית. מדינה יהודית זו מדינת הלכה. מה רע בזה , שכל עוד הזרמים השונים שומרים על סובלנות אחד כלפי השני, כל זרם (ואני מתכוון אפילו לזרמים קטנים של נגיד 1000 משפחות), יקבע את התכנים שהוא רוצה להעביר? אני לא ממש רוצה שהמדינה תכתיב ערכים בשביל הילדים שלי, תודה רבה. עוד דבר שאני חלוק אליך - לא רק המורים, ההורים שותפים לחינוך. יש גם מוסדות של תרבות. המוסד המרכזי להעברת תרבות כיום הוא הטלביזיה, ובית הספר נמצא רק במקום שני או שלישי (יש גם צבא, ממשלה, חברים , עיתונים, ספרים סרטים פרסומות וכו'). פרטים באתר בדידות בפרקים תרבות הצריכה ובפרק טלוויזיה. אין לי שום דבר נגד חינוך דתי. השאלה היא כמה כסף מושקע בכל ילד. אם ילדים מסויימים מקבלים יותר תקציב ללא הצדקה (לדוגמא עקב בית עני יותר או עקב קשיים אחרים), אז מדובר ב"בזבוז" שכן כספים אלו יכלו להיות מופני ם לילדים אחרים.

דור לוי

New member
בנוגע למשך הזמן

היתה טענה לגבי משך הזמן הקצר מדי של האירוח. אני אשמח לדעות מגולשים נוספים. אציין רק, שלפחות לגבי דר יוסי דהאן, הוא סיים מהר מאוד לענות לשאלות שיועדו אליו. קשה לי לאמר האם הוא לא נשאל הרבה שאלות, כי כולם מסכימים לדעתו, או שדווקא מחוסר הסכמה העדיפו 'להתעלם' ממנו. זה מעלה שאלה נוספת, שאולי יש בעייה בבחירת האורחים?

חבל שהאורחים עצמם

בעיקר יוסי דהן לא העלה שאלות שמציקות לו. היה נחמד לראות אותו מנסה לעקוץ את תומכי הדו"ח. האורחים לא חייבים רק לענות לשאלות הגולשים, אלא יכולים: לעלות שאלות משל עצמם. להעלות נושא שבעצמו יגרום לגולשים לשאול שאלות (הרמה להנחתה) ובכלל לעשות כל דבר כדי לקדם את הדיון.

דור לוי

New member
מעניין.. היה נסיון לעודד את זה

מעניין.. היה נסיון מצידי לעודד את זה כאן. כששאל אותי מי ששאל על כך ועניתי זאת באופן גלוי, ניסיתי לעודד דיון כזה: "...הם מוזמנים להעלות כל נושא שלדעתם ראוי. הבמה של הפורום עומדת לרשותם. כל דבר שנראה להם שחשוב שהציבור ידע, גם ובעיקר, כי לא נשאלו על כך... מהדיון ביניהם כולם יכולים להרויח. ..." אולי לא ניסחתי זאת ברור? שאלה איזה דרך טובה יותר לעודד? ומצד שני, היתה תחילת דיון ביניהם לדוגמא בתשובה לשאלה הזו.

דור לוי

New member
אירוחים וחדשות

שאלה נוספת שאשמח לשמוע דעות: כאשר יש באירוח משהו יוצא דופן, אמירה חדשה וכד' יש אפשרות להוציא הודעה לעיתונות. ואת זה צריך כדי לבסס את מעמד הפורום לעתיד. מה הייתם עושים כדי למצוא תכנים מתאימים

למעלה