הי חזקוש
ברוך הבא לפורום, קראתי והכמתי לרוב הדברים שלך (כולל החתימה הנחדמה שלך). לי לדוגמא, נראה שאם ישקיעו יותר באיכות הלמידה של הילדים בגיל צעיר, כמו לדוגמא אם מפתחים את השאלה - למה בכלל ללמוד, איך ללמוד לא כמו אוטומטים, למידה בחברותה ולמידה עצמאית, היינו מעלים מאוד את איכות הלימודים - סך הכל הניכור בין התלמיד ולבין בית הספר הולך וגדל, וחומר שהיה יכול להלמד בזמן קצר בהרבה מתבזבז על בעיות משמעת ועל הרצאות משמימות. אחד הדברים שנראה לי חלוקים לגבהים זה "יהודית - דמוקרטית", מדינה אינה יכולה להיות יהודית ודמוקרטית. או\ או. מדינה בהחלט יכולה להכיל בקרבה הרבה זרמי חינוך שלדוגמא 80 אחוזים מהם הם יהודים ועוד 20 אחוזים נוצרים או מוסלמים. אם הייתי מאמין במדינות, הייתי יכול לצדד אולי במדיה ליהודים, שזה שונה מאוד ממדינה יהודית. מדינה יהודית זו מדינת הלכה. מה רע בזה , שכל עוד הזרמים השונים שומרים על סובלנות אחד כלפי השני, כל זרם (ואני מתכוון אפילו לזרמים קטנים של נגיד 1000 משפחות), יקבע את התכנים שהוא רוצה להעביר? אני לא ממש רוצה שהמדינה תכתיב ערכים בשביל הילדים שלי, תודה רבה. עוד דבר שאני חלוק אליך - לא רק המורים, ההורים שותפים לחינוך. יש גם מוסדות של תרבות. המוסד המרכזי להעברת תרבות כיום הוא הטלביזיה, ובית הספר נמצא רק במקום שני או שלישי (יש גם צבא, ממשלה, חברים , עיתונים, ספרים סרטים פרסומות וכו'). פרטים באתר בדידות בפרקים תרבות הצריכה ובפרק טלוויזיה. אין לי שום דבר נגד חינוך דתי. השאלה היא כמה כסף מושקע בכל ילד. אם ילדים מסויימים מקבלים יותר תקציב ללא הצדקה (לדוגמא עקב בית עני יותר או עקב קשיים אחרים), אז מדובר ב"בזבוז" שכן כספים אלו יכלו להיות מופני ם לילדים אחרים.