שאלות בנושא שרשרת

wdsrk

New member
אתה

רוכב כמו סבתא זקנה

yoman321

New member
תמדוד חוליות לפי ספר רכב

כמה עשרות ק"מ היא כבר עשתה? שרשרת מתוחה אולי נראת בריאה אבל עלולה לגרום נזק לגלגלש"ים וגם להיקרע במהלך נסיעה

bikbak

New member
מעניין

האם באמת שרשרת נקרעת בזמן נסיעה בלי שהרעישה משמעותית לפני כן?

kangal

New member
שרשרת בג'וי רייד../images/Emo35.gif ../images/Emo67.gif מה זה רוצחתתתתת!!

wolverine500

New member
רגע רגע רגע

בתמונה שלך, הקו מראה גם על האדום?!?!?! זה היה אז ב 25K, לא ?

kangal

New member
לך אין כזו שרשרת חביבי-יא גנב תמונות../images/Emo70.gif../images/Emo67.gif

t d m 900

New member
נשמע מוזר. אם השרשרת במצב חדש ורק הגעת

לסוף של המתיחה אולי היא ארוכה בחולייה אחת לעומת כמה שצריך. השיטה לדעת אם התארכה מדי זה למתוח הכי הרבה שניתן ב 2 הצדדים ואז למדוד עם קליפר 21 פינים על השרשרת. למדוד מה המרחק בין הפין הראשון לפין מספר 21 שאחריו אם מדדת יותר מאשר 319 מילי-מטר אז תחליף שרשרת כי התארכה מדי וזה מראה על חולשה של הפינים בשרשרת. המספר משתנה לפי סוג השרשרת בין אופנועים שונים. על איזה אופנוע מדובר? האם השרשרת היא אורגינלית של האופנוע או סתם חלופה זולה? וגם תבדוק עצמך שאתה לא מותח יותר מדי זה מסוכן ויעשה לך נזק בגיר ובציר של גלגל"הש הקידמי. אני אף פעם לא הגעתי לסוף המתיחה. שרשרת מחזיקה מעל 50,000. ואולי 3 פעמים בחיי שרשרת צריך למתוח השרשרת. וכל פעם ממש טיפונת.איך אתה מגיע לגבול העליון ככה בקלות?

wdsrk

New member
שרשרת מחזיקה כמה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

wolverine500

New member
מדובר בשרשרת המקורית

מדובר בשרשרת המקורית שבאה עם האופנוע (של DID), אחרי כמה עשרות אלפי קילומטרים. המצב התחזוקתי שלה (O-Rings, פינים חיצוניים ופנימיים וחוליות) כמו גם של גלגלי השיניים הוא מעולה. הבעיה היא במתיחה: אומנם נשאר לי הרבה עד שהגלגל ישב לי על קצה הזרוע האחורית, אבל המדבקה אומרת אחרת (וגם מדגישה - "אם החץ עבר את האזור האדום - החלף שרשרת". כמו בתמונה שהוספתי בתחילת השירשור שלי). השאלה היא האם למרות הכל אני צריך להחליף אותה, רק בגלל שהיא הגיעה לאזור האדום ? אגב, ביצעתי מספר מתיחות שרשרת (בדיקה כל 1000km, עפ"י ספר רכב) באזור סה"כ ה-3 פעמים לאורך ה30K שרכבתי עד כה), ע"מ שתחזור למרווח תקני של 35mm.

Bearing

New member
אל תחליף, המדבקה לא מעניינת

כל עוד השרשרת לא תפוסה בשום מקום והגלגלש לא שפיציים מדי ואין רעשים, אין סיבה להחליף, תעשה בדיקה פשוטה, משוך את השרשרת על הגלגל"ש האחורי אחורה, אם נחשפת יותר מחצי שן, זה אומר שהשרשרת התרארכה מדי, יש לעתים גם נתון לגבי אורך של 10 חוליות, אבל לדעתי לא בCB, זה CB בתמונות כן? בקיצור, אם לא חייב אל תחליף, אם בא לך להשקיע עוד באופנוע תוכל למצוא תמיד משהו יותר מועיל.

Bearing

New member
אני נראה פה קצת מבולבל

האופנוע המדובר זה הCB שהיה שלך?

SOLO TREKKER

New member
אם השרשרת במצב טוב כדבריך,

לא הייתי מחליף אותה עכשיו, אלא רק אם יקרה אחד התנאים הבאים: 1) הגעת לקצה יכולת מתיחת השרשרת. או: 2) קצב התרפות השרשרת עלה כך שכל נסיעה - שתיים אתה נאלץ למתוח שוב. או: 3) משיכת השרשרת מאחורי הגלג"ש האחורי מביאה להתרחקותה מהגלג"ש ביותר מאורך חצי שן.

הoוס

New member
האופציה היחידה שנכונה היא 3..

כל עוד אין חצי שן ניתן (לא שאני ממליץ) לקצר חוליה.כאשר מחליפים את השרשרת לחדשה מוודאים שהיא בהתחלה מבחינת הסימונים של המתיחה בדיוק בשביל שלא תצטרך לקצר אותה בהמשך. אם השרשרת הורכבה בסוף המתיחה (ארוכה) היא יכולה להגיע לסימון האדום שיש לך על הזרוע כאשר היא תקינה לחלוטין ובמקרה הזה ניתן לקצרה.

למעלה