שאלות בנושא שרשרת

kobi l

New member
שאלות בנושא שרשרת

שלום, מה משפיע על אורך החיים של השרשרת שיכול לקצר אותם משמעותית ? כתוב שהשרשרת צריכה להיות רפויה בטווחים של 35-45 מ"מ , מה נקודות היחוס למדידה ? אשמח לקבל המלצה על שרשרת איכותית לאופנוע דו"ש 650, 112 חוליות , 520 . בברכה, קובי

tomergg

New member
מדדים באמצע הדרך בין הגלגשים

תיזק סרגל אנכית לזרוע האחורית ומדוד מה הטווח שהשרשת זזה בו על הסרגל. אם אתה רוצה לתרום לאורך חיי השרשרת, מומלץ: לשמן אותה כל 500 ק"מ. לשמן את השרשרת אחרי נסיעה ו(כשהיא חמה) ולתת לשמן להתקרר לפני שנוסעים (נגיד, שעה שעתיים). לשמור עליה מותחה (ע"פ הוראות יצרן). להעביר הילוכים כמו בנאדם. להחליף גם גלגשים יחד עם השרשרת. יש כאלה שמידי פעם גם מנקים לגמרי את כל המכלולים (אני בינהם) ויש כאלה שטוענים שאין צורך ושהראשונים סתם אובססיביים..

kobi l

New member
מדידת השרשרת

תומר תודה, שאלתי היתה על נקודת היחוס של ריפיון השרשרת , את מיקום המדידה אני יודע. ניתן למדוד בין החלק הפנימי של השרשרת (ראה קו צהוב בצילום המצורף). ניתן למדוד בין אמצע החוליה של השרשרת (ראה קו אדום בצילום המצורף). ניתן למדוד בין החלק החיצוני של השרשרת (ראה קו ירוק בצילום המצורף). בכל מיקום נקבל מתח שרשרת שונה ! נ.ב את המלצותיך אני מיישם כולל ניקיון השרשרת והגלג"ש. בברכה, קובי

tomergg

New member
אני הולך לפי העליון, התחתון יכול להטעות

האמצעי לא פרקטי.

tomergg

New member
כשאתה מותח, חשוב להשתמש בידית מומנט

לסגירת ההברגה של הציר האחורי. חשוב גם לשמור את הגלגל האחורי מואוזן, תבוק טוב, לפני שאתה מחזק.

redrider

New member
טוב שלא הגזמת

כולה ציר אחורי. סוגרים טוב טוב אם כי לא ביותר מדיי כוח כדי להרוס את ההברגה ונוסעים. בחיים לא היו לי בעיות עם זה וגם לא לחברים שלי. מה הלאה? הוצאת פילטר אוויר בעזרת חולץ מיוחד?

t d m 900

New member
בצילום שהבאת רואים שהחוליות תפוסות

תשים לב שלא תיקרע לך השרשרת באמצע נסיעה. לשרשרת הכי טוב שימון בשמן מנוע שזה ישמור עליה נקייה ומשומנת. להבדיל, ספריי שרשרת הוא דביק ויחד איתו יידבק לשרשרת הרבה לכלוך שיגרום לבלאי מואץ לשרשרת. לכן עדיף לשמן עם שמן מנוע כל 400 קמ (במקום כל 1000 קמ עם ספריי שרשראות) לשרשרת בתמונה במיוחד אם תשמן עם שמן מנוע תאריך את חייה. זה לא משנה ממה תמדוד. העיקר שתמדוד תמיד מאותה הנקודה שעל השרשרת. גם כשאתה מותח אותה למעלה וגם כשהיא למטה (כשאתה לא מותח), תמיד תשווה את המרחק האנכי שעברה אותה נקודה על השרשרת

ב ו Z י

New member
גם רואים שאין טיפת שמן כלל על השרשרת.

ספריי שרשראות גורם לבלאי מואץ של השרשרת? WTF... הלכלוך עף מהשרשרת ביחד עם השמן וחוצמזה, לכלוך "ידבק" גם לשרשרת משומנת בשמן מנוע. BTW, לפי מה שאתה אומר, שמן מנוע עלול לגרום לבלאי מואץ למנוע. נוזל בלמים יגרום לבלאי מואץ לבלמים. מגיני ברכיים יגרמו לבלאי מואץ לברכיים. KY יגרום לבלאי מואץ ל......... (השלם את החסר)

Dresdner

New member
שרשרת שמשומנת בשמן לא דביק

לרוב נשארת נקיה, שים לב ששמן דביק לשרשראות אינו מומלץ לאופנועי שטח מהסיבה הנ"ל.

kobi l

New member
צילום השרשרת

תודה על תגובתכם , הבנתי שהמדידה צריכה להיות תמיד לאותה נקודת יחוס (לדוגמא: הקו הירוק בציור המצורף). בתחילה חשבתי אולי מודדים את המרווח שבין הנקודה הגבוהה שהשרשרת מגיעה לבין הנקודה הנמוכה (ראה חץ שחור בציור המצורף) מה לגבי המלצה ליצרן לשרשרת ? ראיתי שיש שרשראות של DID , CZ , RK נ.ב הצילום נלקח מאתר פול גז ולא מהאופנוע שלי רק לצורך המחשת נקודת הייחוס למדידה. בברכה, קובי

t d m 900

New member
הבנת נכון

כמו הקו הירוק בציור שלך. (זאת מדידה של מה שמכונה בפיזיקה שינוי המעתק של השרשרת = דלתא X) מידת החופש של השרשרת - לא צריך למדוד בסרגל אלא הערכה גסה. עדיף רפוי מדי על פני מתוח מדי. אם הצילום הראשון עם החוליות התפוסות הוא מהאופנוע שלך אז יש בשרשרת אזורי מתיחות שונים. במקרה כזה תבדוק מהו האזור המתוח ביותר ותכוון לפיו את המתיחות הדרושה. שאר האזורים יהיו רפויים יותר. אין אופציה טובה יותר. נסה לשמן הרבה עם שמן מנוע על ידי מברשת קטנה זה יכול להחיות את הגומיות בשרשרת ולהשיב את השרשרת למסלול תקין שירחיק אותך מהחלפת שרשרת בתקווה בעוד אי אילו אלפי ק"מ.

wolverine500

New member
../images/Emo101.gifהחלפת שרשרת

כולי נרגש ונפעם לרגל הבשורה: בטיפול הקרוב, לאחר כמה עשרות Kילומטרים טובים, אחליף ככל הנראה שרשרת. הבת *ונה לא התבלתה. כל ה O-Rings-דנדשות, כל הניטים במצב טיפ-טופ, וכל החוליות גמישות כמו שצריך. השרשרת נוצצת ומבריקה. אז למה בכל זאת אני מחליף? הקו האחורי הוא בתחום האדום ע"ג המדבקה (ר' תמונה). מה שאומר שהיא פשוט נמתחה יותר מדי ויש להחליף אותה. פשוט חבל. השגות למישהו, לפני שאוציא את מיטב ממוני על שרשרת חדשה?

התכוונתי לזה ש...

אם התכוונת לצחוק, אז לא לא מצחיק. אם התכוונת ברצינות - עדיף היה שהיית מתלוצץ : (כמעט) כל הבדיקוות מראות שהשרשרת חדשה ואתה מסתמך על מדבקה שמודבקת על העוקם ?

creth11

New member
האם הורכבה שרשרת באורך הנכון ?

יצא לי כבר שבמוסך הרכיבו שרשרת ארוכה יותר ולכן הגיע כאילו קרוב לסימון של מקסימום מתיחה יש בספר (של KLE) שיטה לימדוד אורך של 20 חוליות ממרכז פין למרכז פין ונתון בספר את התחום המותר. תבדוק גג"שים אם השרשרת באמת היתארכה הרבה היא גורמת בלאי מואץ של השיניים ורואים שהשיניים אינן סימטריות ויש להחליף. בקיצור בדיקה טובה ונכונה תימנע צרה

למעלה