שאלות בנושא סכם

miryam1231

New member
שאלות בנושא סכם

היי חברה,
אני משוחררת טריה מהצבא אחרי שירות כחובשת ושוקלת ממש ברצינות להתמיין ללמוד רפואה בבן גוריון.
בתיכון לא הייתי התלמידה הכי משקיענית שיש וכרגע ממוצע הבגרויות שלי עומד על 96 וכבר התחלתי השלמה ל-4 יח"ל מתמטיקה.
כאשר מבקשים סכם של 754, הסכם כולל ממוצע בגרויות ופסיכומטרי בלבד?
אודה לכל מיני טיפים למקצועות בגרות שאפשר להגביר או האם עדיף מכינה כדי להעלות את הממוצע למשהו סביר.

תודה רבה!

עיכר

New member
תשובה

סכם של 754 הוא משוכלל בגרויות פסיכומטרי. כיוון שלבגרות יש משקל לא מבוטל בסכם הייתי ממליץ לעשות מכינה של שנה שהציון בה מחליף את ציון הבגרות כיוון שממוצע הבגרות שהמינימלי שצטרכי להגיע אליו הוא סביבות ה108-107 השלמה של בגרויות לדעתי תהיה ארוכה, מיותרת והרבה פחות בטוחה ממכינה שבה את נכנסת כל כולך לשנה שלמה והסיכיוי שלך להוציא בה ציון גבוה יהיה טוב יותר.
בהצלחה!

ברק צלק

New member
לא מסכים

לפני החלטה - דבר ראשון תרשמי את פירוט תעודת הבגרות שלך והכל כדי לראות עם מה יש לעבוד, אין למה לפנות ישירות למכינה אם את יכולה לעשות בגרויות.

miryam1231

New member
פירוט בגרויות:

אנגלית - 5 יח"ל - 92
תנ"ך - 2 יח"ל - 78
הבעה עברית - 2 יח"ל - 78
ספרות - 2 יח"ל - 85
מתמטיקה - 3 יח"ל - 77
ביולוגיה - 5 יח"ל - 87
היסטוריה - 2 יח"ל - 76
מדעי החברה - 5 יח"ל - 88
אזרחות - 2 יח"ל - 75

ממוצע אופטימלי עפ"י בן גוריון 96.43.
ומבחינת בגרויות לא משנה איך, אני בטוחה שאם אשב קצת אצליח, השאלה מה יהיה יותר מהיר. (בזמנו בתיכון לא הייתי מגיעה בכלל ולא לומדת בכלל ואלה הציונים אחרי המגנים הלא מדהימים )

מודה על התשובות אגב!

ברק צלק

New member
דעתי

מכיוון שזה או מכינה או לשפר בגרויות את יכולה לבחור בשני הדרכים- השיקול שלך צריך להיות העלות של הכל. סך הכל מבחינת הלמידה את תלמדי את אותה תקופה ותוכלי להגיש מועמדות בעוד שנתיים לדעתי, אלא אם כן יש לך פסיכומטרי מטורף כבר ותוכלי להפציץ בבחינות החורף.
דבר ראשון הוא לשפר מתמטיקה - 4 יח"ל ואנגלית אם את יכולה לשפר בעוד כמה נקודות באמצעות שאלון אחד אז זה גם לא נורה.
דבר שני - קחי לך שני מקצועות בסיס - תנ"ך או היסטוריה או אזרחות ותעשי בגרויות חורף בהם.
דבר שלישי - לבגרויות הקיץ הבא תקחי משימה לעשות בגרות בתנ"ך או ספרות או היסטוריה מורחב - תלוי בציוני בגרויות הקיץ שלך וכמובן תשקלי לדעתי לעשות גיאוגרפיה חמש יחידות(כאן המקצועות המורחבים שלך הם בציונים שיורידו לך את הממוצע שדרוש לך כדי להתמיין ועדיף להוציא אותם מהמשוואה והם גם לא חובה בשביל האוניברסיטאות).
דבר רביעי- יש לשקול פיזיקה ולברר לגביו במידעון של האוניברסיטאות.

לפני ההחלטה של לאיזה בגרויות לגשת תראי מה הכי עוזר לך בעזרת המחשבון של ת"א(יותר נוח ודינמי) ומה שאת הכי מתחברת ללמוד אותו לבד ותרוצי על זה.

שוב - לא מדובר בללכת לבתי ספר פרטיים, אלא ללכת ללמוד לבד ואם רצונך ללכת לבתי ספר פרטיים תשקלי גם מכינה כי סך הכל זה עלויות גבוהים הן לבתי ספר פרטיים והן למכינה. תהליך הבגרויות כמו שאנשים אמרו לא כובל אותך למוסד אחד.

שיהיה בהצלחה!

miryam1231

New member
דבר ראשון המון תודה!

דבר שני, כשאתה מדבר על "כאן המקצועות המורחבים..." הכוונה למקצועות חמש היח"ל שהרחבתי בתעודת הבגרות?

PantherettePitz

New member
לא הייתי ממליצה בהכרח על מכינה

קודם כל, אני לא מתמצאת במכינות השונות אבל אם אני לא טועה, המכינות של ת"א והעברית למשל לא תקפות בבאר שבע.
דבר שני, ציון מכינה שמחליף את הבגרות יכול להיות בעייתי - אם בסוף השנה לא מגיעים לציון הנדרש (והציון הנדרש הוא מאוד גבוה) זה בעצם בזבוז זמן, בעוד שאם לא מצליחים לשפר את כל הבגרויות אפשר להמשיך ולשפר את חלקן ועדיין להרוויח את מה שכן הצלחת לשפר.

גם אם יש אפשרות לעשות מכינה ספציפית לב"ש, חבל להשקיע במשהו שלא יהיה תקף בשאר האוניברסיטאות בהמשך אם היא תחליט לשפר ציונים עוד כדי להגיע לרף של שאר האוניברסיטאות (בכל זאת, חבל לבנות רק על סיכויי הקבלה לב"ש שהם די נמוכים). נכון שהממוצע ההתחלתי די נמוך, אבל אפשר בהחלט במקום מכינה אינטנסיבית לעשות שיפור בגרויות באותה השקעה ואולי פחות.

miryam1231

New member
יש מצב לאיזו הכוונה?

דבר ראשון אני מודה לך מאוד על התגובה, זה בהחלט מפזר לי חלק מהערפל בנושא..
יש לך אולי טיפים מה אפשר לשפר/ להוסיף ויעלה את הממוצע במס' נק' רציני?

תודה!

עיכר

New member
ממה שאני יודע כדאי תנך והיסטוריה

ראשית תנך והיסטוריה יחסית קל להשלים ל5 יחדיות ואני יודע שבבן גוריון לפחות הם מקבלים בונוס מוגדל יותר מ5 יחידות אחרים.
בהצלחה!

למעלה