שאלות בנוגע ל Visual studio - VB, C וכד'

Amirshaham

New member
שאלות בנוגע ל Visual studio - VB, C וכד'

שלום לכולם,

אני מגיע מרקע של הנדסה ומתחיל צעדים ראשונים בתכנות יותר מתקדם (עד עכשיו למדתי מטלב ו C ברמה יחסית בסיסית, ואין לי נסיון צבאי או מקצועי בתחום).

השאלה היא כזאת:
יש לי Database שמוכן בגליונות אקסל, וניתנה לי תכנית שמעבירה את המידע מהאקסל ל VB.
אני צריך לממש אלגוריתם מסויים על המידע הזה, ובשל ידע קודם ויעילות רציתי לכתוב אותו ב C.
יש דרך לכתוב תכנית ב C שתוכל להשתמש במשתנים שהוכנסו לויז'ואל סטודיו מהאקסל ע"י תכנית ה VB?

שאלה שניה:
האם יש לכם מקור טוב/ספר ב PDF כדי שאוכל ללמוד ממנו VB בסביבת הויז'ואל סטודיו? קצת התקשיתי במציאת חומר רלוונטי (מצאתי יותר לכוון של VB 6.0 ונראה לי שזה פחות רלוונטי במקרה הזה)?

תודה רבה!

nocgod

New member
לא ברור לי כמה תמצא פה תשובות

ולא בדיוק יודע מה המטרה של התוכנית שלך
אבל
אולי כדאי לעשות לDB שלך לתוך בסיס נתונים קטן כגון SQLite או משהו דומה לזה (קטן) ( תחפש import excel to SQLite או כל בסיס נתונים אחר שקורץ לך ותומך יבוא של בסיס נתונים)
ואז להשתמש ב#C או java ולעבוד עם המידע מבסיס הנתונים הזה, אולי אפילו באמצעות hibernate או nhiberante כדי לייצר אובייקטים אמיתיים מהטבלאות שלך
אם תשתמש בDB שentity framework מכיר (וקיים מתאם בשבילו) אז C# לדעתי זו שפה שתעשה לך חיים קלים כי היא יושבת מעל VS שכבר כבייכול יש לך
לגבי חומרים כדי ללמוד C# - יש טונות באינטרנט וגם ספרים, אני לא אפרסם פה PDFים של ספרים עבור #C כי זה לא בדיוק חוקי :)

פרסאוס

New member
תשובות

ראשית, השאלה שלך לא מנוסחת כראוי, אבל ממה שהבנתי:
אתה מחפש דרך לנתח מידע שמצוי באקסל בגיליון אחד או יותר, בC.
לא הבנתי מה הקשר לתחנה VB באמצע - לא מאחסנים נתונים ב VB.
כנ"ל VS - נתונים לא עוברים לשם.

לשאלה הראשונה: האם ישנה דרך לעבוד עם אקסל ב C: בהחלט. אפשר באמצעות COM.
האם כדאי? התשובה היא בשום פנים ואופן לא. אורך הקוד יהיה עצום.
שפת הבחירה כמו שהמליצו לך במקרה הזה היא C# אם אתה עובדת על חלונות.

שנית. יעילות. (גיחוך)
C ללא ספק יותר יעילה, רק שאם אין לך מאגר מידע באורך עצום (ואין לך, כי זה אקסל)
אין פה שום אלמנט של יעילות.

ספרות VB? VB דיי מת. היום יש את vb.net וגם אז C# עדיפה.
מדריכים? יש בלי סוף, חינם אין כסף. גוגל.

למעלה