שאלות בנוגע לג'וסר

TheSecretWithin

New member
שאלות בנוגע לג'וסר

קנינו ג'וסר, ומלא ירקות ופירות. אבל אני אשמח לקבל מספר מתכונים למיצים טעימים, רצוי שישלבו יותר ירקות מפירות.
האם הייתם ממליצים על מיץ שכזה כארוחת ערב? במידה וזה לא מספיק לארוחת ערב מה הייתם מסיפים בצד?
אתמול עשינו מיץ מגזרים, מלפפונים, חסה ותפוח, לא היה להיט כי המלפפון היה דומיננטי מדי בשביל המיץ.
דרך אגב לא ראיתי עגבניה במספר מתכונים שמצאתי, האם היא מתאימה למיץ(הכוונה טעימה).

האם רק ירקות ופירות מספיק לך לארוחת ערב?

אם התשובה היא כן- אז המיץ נשמע אחלה גם כן, אם התשובה לא- אז ניתן להוסיף שקידם/אגוזים/חלב צמחי כלשהו/ זרעי פשתן טחונים למיץ עצמו.
ליד המיץ אולי הייתי עושה טופו חרוך
[שזה לפרוס טופו לפרוסות ולשים במחבת ללא שמן עם מעט רוטב סויה מהול במעט מים, שום כתוש וסומק, לצרוב משני הצדדים ובתיאבון!], או חביתת חומוס, או מרק חם וסמיך [נפלא לחורף!].

noa555555

New member
הג'וסר נועד לירקות ופירות קשים בלבד.

בשביל הרכים משתמשים בבלנדר .היתרון של בלנדר או צירוף של שניהם הוא שבבלנדר מקבלים גם את הסיבים התזונתיים, ואילו הג'וסר מסנן אותם. הסיבים האלה גם בריאים וגם נותנים תחושת שובע.
לכן ממליצה לפעמים על שייקים בבלנדר, לפעמים ג'וסר , ולפעמים שניהם .
מיץ לבד - קשה לי להאמין שמשביע . לגבי תוספות הציעו פה כבר כמה דברים . גם טחינה זה טעים כשהולכים על משהו מתוק יותר. בבלנדר מוסיפים גם עלים ירוקים קצת .
לגבי כל השאר זה ניסוי וטעיה ותהייה, צריך להתנסות, לדמיין ולראות.
בג'וסר הייתי מכינה מיצים של : גזר, תפוח, אגס זה על הגבול (כי אפשר אגס גם בבלנדר ) , סלק , קולרבי ... תערובות שלהם .
לזה אפשר להוסיף בבלנדר עלים ירוקים ועוד דברים שרוצים . זו גם שאלה של כמויות ממה ששמים בכל דבר, אם רוצים להוריד דומיננטיות של טעם מסויים פשוט מורידים את הכמות היחסית שלו במיץ או בשייק ., לא חייבים להוריד את כולו .

vegetalien

New member
מה שאני אוהב בג'וסר,

זה שאחרי סחיטת גזרים למיץ, מצטברות במכשיר "השאריות" המסוננות.
זה דווקא די טעים. אמנם הן סחוטות ממיץ, אבל בכ"ז יש להן טעם והן ממלאות.

ssdd120

New member
פירות זה לא פחות בריא מירקות

ואם רוצים לשבוע, זה מאוד קשה רק מירקות שהם דלי קלוריות..
ויותר מומלץ לארוחת בוקר, כי מומלץ לאכול פירות על בטן ריקה (גם אחלה הרגשה לפתוח איתה את הבוקר).
בכל מקרה אם את רוצה הרבה ירקות, אז חסה זה טוב כי הטעם שלו פשוט נבלע בשייק, במיוחד אם את שמה פירות מתוקים.
אז כל מני שילובים של חסה עם בננות/תפוחים/תותים/אפרסמונים/אנונה זה מעולה בשביל ארוחה, בריא ובעיקר טעים.

vegetalien

New member
אני מוחה בתוקף!

פירות זה בריא, אין ספק. אבל ירקות? מלכי הבריאות!

ssdd120

New member
יש בהם ערכים תזונתיים רבים פר קלוריה

אבל הם כל-כך דלים בקלוריות שקשה להגיד שזה יותר בריא מפירות, שיש בהם קלוריות (שזה מאוד חשוב), נוגדי חמצון והרבה מינרלים וויטמינים!
לפחות אנחנו מסכימים ששניהם מאוד מאוד בריאים ושניהם חיוניים לנו

למעלה