שאלות במילולי...

santa barbara

New member
שאלות במילולי...

הן מאחת הסימולציות של לחמן: 1. כיסופיי לצאת הביתה לחופשת סוף השבוע לא היו מתממשים _________ אותי בשמירה. שהרי ________ המפקד ________ בסופו של דבר שבזמן השמירה אני שומע מוסיקה _________ לצאת לשבת. 1. אילולא החלפת/ סביר להניח כי/ היה רואה/ועקב כך מאפשר לי 2. גם אם היית מחליף/ אין הדעת נותנת כי/לא היה מגלה/ובשל תעוזתי מאשר לי 3. אם היית מחליף/ כפי הידוע לך/ ראה/ורק בשל כך אסר עלי 4. אילולי החלפת / אין הדעת נותנת כי / לא היה רואה / ומיד אוסר עלי 2. אין _____________ גם ____________ גם ____________וכל זאת ____________. 1. כמו ללמוד בשמש כיוון שזוהי / חוויה מועילה / כיף אמיתי / תוך ניצול מינימלי של הזמן 2 . מנה חמה שהיא / מנת מזון חמה ומשביעה / נוחה לנשיאה לכל מקום ומוכנה תוך זמן קצר / בנוסף למחירה הנמוך 3. חוק האוסר על יבוא סיגריות לארץ למרות ש / משרד הבריאות / האירגונים הפועלים למען איכות הסביבה פועלים לחוקק חוק שכזה / למרות התנגדותם העקרונית לרעיון 4. להשתמש במחשבון / במבחן במתמטיקה / במבחן בפיסיקה / למרות שהמבחנים נערכים אחר הצהריים. 3. דנה נסעה לחו"ל והשאירה את מכנסי ההתעמלות האופנתיים לאחותה, משום שהאחרונה אוהבת ללבוש אותם. כשלבשה אותם אחותה לראשונה גילתה שיש בהם חור. היא התקשרה מיד לדנה ונזפה בה על שהשאירה מכנס עם חור. אמרה לה דנה: "סוס שניתן במתנה, לא בודקים את שיניו". 1. כאשר מקבלים מתנה, יש לוהדות לנותן המתנה גם אם יש בה פגם 2. לא צריך לשלם על מכנסיים שיש בהם חור 3. אחותה של דנה נראית כמו סוס מירוץ במכנסי התעמלות 4 . כאשר מקבלים דבר מה בלי לשלם עליו, אין להתלונן על פגמיו.

Pearle River

New member
תשובות.

מה אני אגיד לך .. אני לא רואה משהו מסובך בשאלה 1 ו-3: שאלה אחת: התשובה היא (3). כיסופיי לצאת הביתה לחופשת סוף השבוע לא היו מתממשים אם היית מחליף אותי בשמירה. שהרי כפי הידוע לך המפקד ראה בסופו של דבר שבזמן השמירה אני שומע מוזיקה ורק בשל כך אסר עלי לצאת בשבת. לא הייתי יכול לצאת הביתה, אפילו אם היית מחליף אותי, כי זה בכלל לא קשור אליך ... המפקד שמע אותי מאזין למוזיקה בעת שמירה, ולכן אסר עלי לצאת בשבת בגלל זה ! שאלה שלוש: התשובה היא 4: OK, את שאלה 2/3 נפסול מיד. דנה לא שילמה על כלום אז אין קשר פה לכסף ... לא הייתה כאן שום כוונה להעליב את דנה כמובן ... 1 - לא מדובר כאן על הודייה לנותן המתנה ... שום מילה מהמשל לא הזכירה שצריך להודות, אלא המשל אמר שלא בודקים את הפגמים, או יותר נכון, לא מתלוננים על כל מיני פגמים כאלו ואחרים. תשובה ארבע : כאשר מקבלים דבר מה בלי לשלם עליו, אין להתלונן על פגמיו. ושאלה שתיים לא מסתדרת לי: ארבע זה בטוח לא .. אין קשר בין שימוש במחשבון לשעות אחה"צ. גם באחת יש משהו פגום: "וכל זאת תוך ניצול זמן מינימלי ..." - אממ יכול להיות שזאת התשובה. שתיים לא נשמע טוב ... הם מתנגדים ורוצים לחוקק חוק למרות התנגדות העקרונית לרעיון? התנגדות עקרונית לחקיקת חוק? לא נשמע טוב ... שתיים - פשוט נשמע לא טוב ... ה"וכל זאת" לא משפט קישור מתאים. לדעתי אחת ...

ליטן א

New member
שאלה 2

תשובה 1: אין כמו ללמוד בשמש, כיוון שזוהי גם חוויה מועילה, גם כיף אמיתי וכל זאת תוך ניצול מינימלי של הזמן. אנחנו גם לומדים, גם עושים כיף - וכל זה במינימום זמן. זה הכי הגיוני מבין כל השאר.

santa barbara

New member
לגבי 1 ו-3

באמת כשכתבתי את השאלות פה די הבנתי אותן אבל 2 לא ברורה לי....לדעתי שום דבר לא מתאים והתשובה בספר היא 2.

tuluse

New member
רגע...שאלה 2

כשאומרים ניצול מינימלי של הזמן, זה אומר שלא ניצלנו את הזמן כראוי. כי אם היינו מנצלים בצורה הטובה ביותר את הזמן שיש לנו אז היו אומרים שהיה ניצול מקסימלי של הזמן. ואז זה לא הגיוני שאין כמו ללמוד בשמה כי זה מועיל,כיף אבל עם מעט ניצול של הזמן (ניצול מינימלי!), כי הסוף סותר את זה שזו הדרך הטובה ביותר ללמידה. נראה לי שהתשובה זה דווקא 2. לא קיימת מנה חמה שהיא גם חמה ומשביעה,גם נוחה לנשיאה ומוכנה מהר וגם בעלת מחיר נמוך (כל זאת בנוסף למחיר נמוך= כל היתרונות ובנוסף אליהם, המחיר הנמוך).

למעלה