שאלות בכמותי !

YehoodaLevi1

New member
שאלות בכמותי !

מהפסיכומטרי של אתמול: 1. היתה בהשוואה הכמותית שאלה שבטור הימני היה ביטוי די ארוך עם X בריבוע ו-Y בריבוע, חלקם עם ערכים מוחלטים, ובצד השני היה (X+Y) בריבוע. מישהו זוכר ? 2. הייתה שאלה עם 2 עיגולים חופפים. לי יצא שהזווית שווה שם ל-45, אבל אני לא בטוח. דרך אגב, איך הלכו לכם הפרקים בכמותי ? הם היו לי קצת קשים...........

תשובות

בשאלה הראשונה פשוט פתחתי את הסוגריים (נוסחאות כפל מקוצר), וראיתי שזה יוצא שטור א' שווה לטור ב'. בשאלה השנייה, הזווית יוצאת 60 מעלות, כי היא במשולש שווה צלעות.

arie86

New member
בטוחה?

בשאלה הראשונה אני זוכר שבאמת עשיתי נוסחאות כפל מקוצר, אבל עם ערכים מוחלטים. כלומר- (| x | - | y |) לעומת (x-y) ואמרו שרק אחד מהם שלילי, אז ה-2 גדול תמיד.

האמת שאני ממש לא בטוחה מה סימנתי

אני זוכרת שפתחתי סוגריים, ואז בדקתי מה יוצא חיובי ומה יוצא שלילי...

dana810

New member
אממ

הטור שפתחתם בו סוגריים יצא יותר גדול.. הוא היה חיובי והשני יצא שלילי...

YehoodaLevi1

New member
זה לא מה שיצא לי !!

אחרי שפתחתי את הסוגריים וכו', יצא לי אמנם בטור א' ביטוי בערך מוחלט, אבל זה היה משהו כמו- X בערך מוחלט בריבוע, ועוד Y בערך מוחלט בריבוע, ובצד השני אותו דבר רק בלי ערך מוחלט. אם יש ריבוע, זה הרי לא משנה אם יש ערך מוחלט או אין- זה בכל מקרה חיובי, ולכן יצא לי שהביטויים שווים..

arie86

New member
אבל זה בריבוע.

למשל: (-3-7)^2 לעומת (|-3|-|7|)^2 כמובן שהראשון יותר גדול ואותו דבר כאן: (3-(-7))^2 לעומת (|3|-|-7|)^2 אבל יכול להיות שלא הבנתי משהו בשאלה. זה ככה או לא?

למעלה