שאלות בחיים.

n616436

New member
שאלות בחיים.

שלום אנשים.אוקיי,יכולתי לספר עד אין סוף על מה שהולך לי בראש אך אבחר לתמצת כמה שיותר ולנסות לקלוע לעניין על מנת שתוכלו לענות על שאלותיי. א.גדלתי כילד ידידותי מאד,חלש ורגיש.בגילי,25, היום,עדיין קיים אותו ילד מפוחד שלא יודע להסתדר.תמיד לקחתי הכל בצורה קשה.ביסודי,תיכון,צבא ואחרי הצבא תמיד,אבל תמיד,חיפשתי משהו שלא ידעתי מהו.לא הייתי מרוצה אף פעם משום דבר.ואם כן,זה היה זמני בלבד.תמיד הרגשתי שמשהו חסר.עבודה טובה?היתה לי.כסף ובילויים?עשיתי מספיק.ונמאס.חברה,או אהבה,אמנם-עדיין לא הייתה לי.אך מה בא קודם- לא הייתי מרוצה כי לא אהבתי ונאהבתי או שלא היתה לי אהבה כי אף פעם לא הייתי מרוצה? הקו מחשבה הזה של 'מה בא קודם' רודף אותי תמיד. ב. לאחר הצבא נסעתי לשנה בחו"ל,שמבחינת זיכרונות טובים היתה היפה בחיי-אך גם שם הייתי מצוברח הרבה פעמים.מדוע? האם עליי להיות שמח כל הזמן?מאושר כל הזמן? האם עליי לשאוף ליותר,מבלי לאפשר לעצמי מנוחה?מתי אני יודע שעליי להסתפק במה שיש לי,ולא לדרבן עצמי קדימה? איך מוצאים את הגבול בין שאיפה והתקדמות לבין מנוחה אושר והסתפקות במועט או בקיים? חזרתי לאחר שנה ונכנסתי לדיכאון עמוק של שנה וחצי בערך.תוך כדי התחלתי ללמוד באוניברסיטה.בשלב זה כבר היו לי התקפי חרדה,פחד מאנשים ומהחיים ובור עמוק של חשיכה שסחף אותי לתוכו. ג. כאשר הייתי בתחתית של התחתית פגשתי משיהי לזמן קצר מאד.יומיים ותו לא.ואז הבנתי שאם הייתי בדכאון כ"כ עמוק ומישהי ראתה בי משהו,אז כנראה שמה שחשבתי על עצמי אינו נכון.הבנתי שהמחשבות השליליות שלי הן שהובילו אותי למסכנות,אומללות וסערת רגשות שלילית.גיליתי שיש אלוהים והוא נמצא בתוכי. ד.אט אט נלחמתי חזק במחשבות השליליות ,בחוזרי שוב ושוב על מנטרות בראשי.מנטרות כגון 'אתה לא מסכן','אתה יפה' 'חכם' ושוב ושוב הזכרתי לעצמי ש ה מ ח ש ב ה היא זו שגרמה לי למסכנות כזו.אם אתה חושב שאתה מסכן-אתה באמת מסכן.אם אתה חושב שאתה מצליחן-אתה באמת כזה.התחלתי להבין את הכוח של התת מודע והמסרים שאני שולח לו מדי שנייה. חזרתי לאונ' לשנה נוספת והפעם התחזקתי כי הבנתי שאני לא מרכז העולם, שכל ההנחות שהנחתי היו שגויות,שאף פעם לא אדע מה קורה בראשם של אנשים,שאני והמציאות משתנים ללא הרף.שמחתי מהעובדה שאין לי חרדות יותר,ושמחה זו התעצמה יותר ויותר. ה. הבנתי שכשם שהפחד גורר עוד פחד ועוד אחד,כך מצב רוח טוב,שמחה,או אושר יכולים להכניס את עצמם למעגל חיובי דומה.הפכתי לפתוח וידידותי יותר.הראתי לכולם באמת מי אני.והכי חשוב:גיליתי שכשם שהינך יכול להיות לא מרוצה באופן תמידי מכל דבר,כך אתה יכול להיות מרוצה מכל דבר.משמע-לא להתבאס מכלום,לא לשפוט אנשים,לא לשנוא,לקנא או לפחד.פשוט להיות שמח תמידית.זה הפתרון.'שים חיוך תמיד' וכל הבולשיט של חסידי ברסלב: לא בולשיט.אותה שיטה,שם אחר.חרב האמת אצלכם?הם קוראים לזה אלוהים.אני לא קראתי לזה בשם.הבנתי רק שזה האושר שעד עכשיו נחבא בתוכי. ו.ואחרי ההקדמה הקצרה,באות השאלות,ידידיי.המוח שלי לא מפסיק לשאול ולשאול יומם וליל ושוב אני מוצא עצמי נאבק בתוכי.האם באמת עליי לשמוח תמיד?מה אם היה לי יום רע?שניים?חודשיים רעים? מה אם אני מצוברח כל הזמן?האם עליי להמשיך להילחם בתוכי?להגדי לעצמי 'היה מאושר','האושר בתוכך' וכו' ללא הרף?אני מנסה,וזה מעייף מאד.יש לי משום מה הרגשה שהחיים מוחצים אותי.חזקים ממני.האם עליי 'לזרום' עם עצמי?איך אני עושה זאת,מבחינה מחשבתית?איך אני מגיע לשלום פנימי של כל הכוחות הלוחמים בתוכי?זה ממש מעייף.האם אני חושב בצורה אובססיבית?איך מפסיקים זאת?האם עליי להיות תמיד,אבל תמיד,שמח בחלקי?מה אם אין לי כסף?זוגיות?וגם אם כן-האין דברים אלו זמניים בלבד?מה יהיה כשהם לא יהיו?אם האושר הוא פנימי ותמידי-עליי להיות מרוצה גם בעבודה שאני שונא?במדינה שאני שונא?האם אני שונא דברים אלו כי אני אף פעם לא מרוצה או בגלל שהם פשוט לא מתאימים לי?איך יודעים?איך שומרים על גחלת האושר דולקת?אמרו לי:עשה דברים שאתה אוהב.ומה אם נמאס לי מהם?או שאין לי כסף לעשותם?או שלא בא לי פשוט?אמרו לי:האושר הינו שטף נאה של החיים.שטף איפה?אצלי בראש?או בחוץ?האם עליי להגיד לעצמי:כשיהיה לי כסף אהיה מאושר?לא נראה לי.כי לכסף אין סוף. האם עליי לנסות בכוח למצוא זוגיות,לפני שאני מסדיר דברים עם עצמי?אמרו לי:אהוב את עצמך קודם שאחרים יאהבו אותך.איך?כמה זמן לחכות?אני יודע שאף אדם,ובטוח שלא בחורה שאני רוצה,אוהבים לראות אדם מבואס.אז עליי תמיד לשמוח,בכל מחיר?מדוע אני שואל כ"כ הרבה שאלות?למה דברים נראים לי קשים כ"כ?מתי אפסיק להסתכל על אחרים?מתי אדע,בבטחון מוחלט,שאני עושה את הדבר הנכון..?חושב את הדבר הנכון?מעולם לא רציתי דבר מלבד האושר. אך באיזה מחיר? תודה,על ההקשבה.הסובלנות.ההזדהות.גם אם לא תענו לי-לפחות פרקתי עול מסוים.תודה.

L i z a r d

New member
אתה כותב יפה

נהנתי לקרוא את מה שכתבת בבלוג שלך. רק תנסה להשתמש יותר ברווחים בפיסקאות, שיהיה יותר "מרווח נשימה" לקורא. קראת פה את המאמרים? אם לא, תקרא את מה שנראה לך, ואם יהיה שאלות או דברים שעולים תוכל לכתוב כאן... לי אין בנתיים משהו מיוחד להגיד לך חוץ מזה, נראה אחר כך אם אני אחשוב על משהו.

adamfbs

New member
פחות שאלות יותר מעשים :)

בכל מקרה, הכל מתנקז לנקודה של האיזון, אתה צריך איזון וזהו. תתחיל בפשוט ולאט לאט תתקדם. ספציפית כל אחד מוצא את האיזון שלו בדרך אחרת, יש שבוחרים בדרך רוחנית כמו מדיטציה ויש שבוחרים בתחביב שגורם להם לפרוק את המטענים במוח. תמצא משהו שמאזן אותך ותעשה אותו ללא פקפוק ושאלות ואחרי זמן מה תראה שהתשובות יגיעו מעצמן.

התהוות

New member
נפלא שכמוך ../images/Emo13.gif

אהוב, כל השאלות האלה, כאילו אתה קצת מתקומם נגד החוקים של העולם. "האם באמת עליי לשמוח תמיד?" מי אמר שעליך לשמוח תמיד? למה אתה מניח שעליך לשמוח תמיד...? "למה דברים נראים לי קשים כ"כ?" למה באמת? אתה יודע שדברים לא חייבם להיות קשים (אחרת לא היית שואל למה הם נראים לך קשים) ואתה יודע שזה אתה זה שרואה אותם כקשים. נפלא שאתה יודע את זה
עכשיו אתה יכול לשנות את זה כרצונך... אין לי תשובות פלא
ואני ממליצה לך לא לקחת ברצינות מדי מה שאנשים אומרים לך, גם לא מה שאני אומרת וגם לא מה שאתה אומר לעצמך וגם לא אפאחד אחר... התהליך של קבלת עצמך, התהליך של להיות בהרמוניה עם עצמך ועם המציאות יכול להיות תהליך נפלא ומממלא באושר... ויכול להיות גם עצוב ומדכא ומצריך מלחמה בשיניים- זה הכל תלוי באיך אתה רוצה שהוא יהיה. תמצא לך מטפל/ת! אני לא ממליצה על פסיכולוגים... אני מדברת על הילינג /טנטרה וכו' (יש המון דברים) עכשיו, "אין לי כסף", זה לא אישיו. א) אם אתה אוהב את עצמך רוב הסיכויים שאתה תצליח לתת לעצמך את המתנה הזאת. ב) יש מטפלים שיטפלו בך בכל מקרה גם אם אין לך כסף- אני מכירה מישהו שהיה אצל המטפלת שלו ולא שילם (בנתיים היה בחוב) עד שהרוויח מספיק כסף ושילם... בהצלחה והמון אהבה אלכס. (אתה יכול לפנות אלי במסרים אם יש לך שאלות)

foxx

New member
תגובה

דבר ראשון, תדע שאתה בסדר גמור ואפילו אחלה. כתבת פה הרבה דברים. בקשר לאושר, אני מסתכל על זה בצורה שבה יש אושר, טוב ורע. לפעמים טוב לי הכל הולך בכיוון שלי אני שמח צוחק ומרגיש טוב מאוד. לפעמים רע לי ועצוב לי ואני בוכה, וכשאני בוכה זה לא סתם דמעות ובאותו רגע דברים אחרים וחיוביים לא משפיעים - אני בוכה כי באמת רע לי. אושר שונה מזה. אושר הוא לדעת לקבל את הטוב ואת הרע בחיים, להתייחס אל הכל בצורה אוהבת ולומדת ומסתקרנת. כמובן שאם רע לך, ואתה בנאדם שמעדיף שיהיה לך טוב על גבי רע, אז כדאי לנסות לכוון את החיים לכך שיהיה בהם יותר טוב מאשר רע, אבל תדע שגם הרע תמיד יבוא, הם שניהם באים ביחד משולבים אחד עם השני, אבל כשיש את הרע אל תסתכל עליו מבחינה אישית כל כך, כאילו זה משהו שמטרתו לעשות לך רע, אלא זה משהו שקורה ומה שיש לך לעשות זה לאהוב גם אותו וללמוד גם ממנו את הלקח ואת השיעור שאתה יכול ללמוד ממנו. אם יהיה לך רק טוב זה יהיה אופוריה, זה לא יהיה אושר אמיתי, המורכב מהטוב ומהרע. תגיד לעצמך שכבר עכשיו אתה מאושר, תסתכל על עצמך, על הדברים שאתה אוהב בך ועל הדברים שאתה שונא בעצמך, ותגיד לעצמך שאתה אוהב את הכל. מה שאתה לא רוצה אתה יכול לנסות לשנות, זה לא אומר שכל עוד התכונה קיימת אתה צריך להיות לא מאושר בגללה, צריך ללמוד לקבל את הכל. אם יהיה הרבה כסף או לא, זה לא מה שמשנה, מה שמשנה זה שתהיה מאושר בשני המקרים (ואז גם אצלי לרוב הדברים הולכים בדרך שבסופו של דבר היא הדרך שהייתה הכי נכונה בשבילי). תצחק על עצמך הרבה, זה יעזור לך לא להיות כבד עם עצמך. גם אם זה צחוק מאולץ שבא לך לבכות ממנו, תצחק על עצמך כמה שאתה יכול, בסופו של דבר זה יעיף ממך את החוסר אושר מדברים מסויימים. לדעתי האהבה שלך למישהי תבוא מתי שתצטרך את זה, אולי עכשיו יש לך עוד כמה שיעורים לעבור עם עצמך קודם, ותן לך את הזמן לזה. אנחנו כל הזמן כבר מכוונים לעצמו את החיים, משתמשים בכוונה כדי להביא עלינו דברים, כדי לחיות את החיים לפי החלומות שלנו, לפי הכוונות שלנו. למשל כאשר אנו מצפים שיקרה לנו דבר מה או שמישהו יתייחס אלינו בצורה מסויימת ואז אולי אפילו קצת כבר מדמיינים בראש איך הוא יתנהג ובונים לעצמנו את הציפיות, וככה מכוונים את עצמנו אל משהו שיקרה, זה התחכום פה, הקלות שבכל עניין, כל כך קל שאנחנו לא מסוגלים לתפוס את הדבר הדק הזה, להבין שהוא קיים ולדעת איך להשתמש בו, וזה כמובן במקביל לתהליך הטהירות שלנו, שאנו לומדים להיות יותר טהורים כדי שכשנוכל להשתמש בהתכוונות נוכל להשתמש בה לטובה, כדי למצוא את האמת שבתוכנו ומחוצה לנו

kung fu

New member
נהניתי לקרוא ../images/Emo24.gif

היה עוזר אם להבא היו סימני פיסוק או רווחים
קראת את הספר ארבע ההסכמות? נפלא שראית ששום דבר לא קשור אליך, ולהפסיק להניח הנחות! (זה דברים שמוזכרים שם). אתה עוצמתי! עשית שינויים ממש מדהימים בעצמך, והצלחת להתבונן באמת. יפה
האם באמת עליי לשמוח תמיד? מה אם היה לי יום רע? שניים? חודשיים רעים? מה אם אני מצוברח כל הזמן? האם עליי להמשיך להילחם בתוכי? להגיד לעצמי 'היה מאושר','האושר בתוכך' וכו' ללא הרף? תראה....אנחנו יוצרים את המציאות שלנו. זה ברור לך כבר. אני לא חושבת שאתה אמור לשמוח כל הזמן (אלא אם אתה רוצה בכך), אבל תהיה מודע לכך שאתה יכול לשמוח אם תרצה בכך. תהיה מודע לכך שיש לך בחירה כזאת, אבל תעשה רק מה שטוב לך
אני מנסה, וזה מעייף מאד. יש לי משום מה הרגשה שהחיים מוחצים אותי. חזקים ממני. האם עליי 'לזרום' עם עצמי? איך אני עושה זאת,מבחינה מחשבתית? איך אני מגיע לשלום פנימי של כל הכוחות הלוחמים בתוכי? זה ממש מעייף. אז תשנה את הדרך בה אתה פועל לטובת עצמך. אני צועדת בנתיב האהבה, אבל זה לא מעייף אותי לקחת אחריות על המציאות שלי. לקיחת האחריות גורמת לי להקלה, ולא לעייפות או לתחושות דומות. מציעה לך אולי לקבל כלים לעבודה עם עצמך, דרך עבודה עם הילר/ית טוב, או כל מטפל/מנחה/מורה אחר. אני למשל מקבלת המון כלים לעבודה עצמית של ריפוי, אהבה, קבלה ועוד, דרך ההילרית שלי ודרך לימודי הקונג-פו שלי. האם אני חושב בצורה אובססיבית? איך מפסיקים זאת? האם עליי להיות תמיד,אבל תמיד,שמח בחלקי? מה אם אין לי כסף? זוגיות? וגם אם כן-האין דברים אלו זמניים בלבד? מה יהיה כשהם לא יהיו? אם האושר הוא פנימי ותמידי-עליי להיות מרוצה גם בעבודה שאני שונא? במדינה שאני שונא? יכול להיות שמרכז החשיבה שלך עסוק במחשבות מתישות, ואולי כדאי קצת להרפות.... אני לא רואה טעם להרגיש מרוצה בעבודה שאתה שונא. למה בכלל להכניס את עצמך לעבודה שאתה שונא.... חלק מעיצוב המציאות זה לעצב את החיים באופן שעושה לנו טוב. אין איזה מטרה לחיות בסביבה לא נעימה, ולהיות דווקא מאושר
האם אני שונא דברים אלו כי אני אף פעם לא מרוצה או בגלל שהם פשוט לא מתאימים לי? איך יודעים? איך שומרים על גחלת האושר דולקת? אני לא מכירה אותך אז אני לא יודעת. איך יודעים? מרגישים מבפנים. המממממ לא המשכתי כבר לענות על שאר השאלות.... מציעה לך להתבונן בנשימה ולהניח קצת למחשבות.

charlila

New member
בכלל לא נהניתי.

אותי הכתיבה שלך מעייפת. אתה מנג'ס לי, כפי שאתה מנג'ס לעצמך. (אני לא נגדך, חבוב! קוראים לזה "פיד בק".) אמחזר את בדיחת הזן שלי: (ו'א'צ'' הוא גיבור המהפכה הרוסית, שזכה לתהילתו כשחצה את נהר האוראל בשחייה בלב הקרב. בבדיחה, נערו המשרת, פטקה, קורא אחריו, כמו אמא פולנייה טובה:) ואסילי איבנוביץ'! תמשיך! תמשיך! אל תפסיק, ואסילי איבנוביץ'! ואסילי איבנוביץ', תמשיך לשחות! עוד קצת! תיכף אתה מגיע! ואסילי איבנוביץ'! זרוק כבר את המזוודה הכבדה הזאת קיבינימט!

charlila

New member
עצתי לך מתחלקת לשניים

(בעצם, ל-3) 1. זהה את המזוודה הכבדה (זה החלק הקשה!) 2. שים עליה מדבקה: "מזוודה כבדה." ואחרי שתחייה עם סידור האנרגייה החדש הזה די זמן להפיק ממנו עצמה, 3. זרוק את המזודה הכבדה הזאת קיבינימט.

charlila

New member
באשר לחלק א':

זה בתחום "ההסכמות" (אלה שקונג-פו מדברת עליהן, דון מיגל רואיז וכאלה) - הסכמת פעם משום מה שלא מגיע לך אושר ואהבה. זאת המזוודה. מהסכמות, כמו מחוזים, משתחררים כשמבטלים אותן. (לפעמים חייבים קנס..) אמנע מלהסתכל ולראות - אין לי את רשותך לעשות זאת, אתה לא רוצה שאעשה זאת (עד כמה שאני קולטת) ולא תפיק מזה שום תועלת. רק אומר לך שלמקרא דבריך אני נזכרת בחלום שלי מלפני הרבה שנים, שבו הייתי עם א' (לא זה של דנה ספקטור, אחר...) במסיבת גן, כשניגש אלי ש"ג משוגע וקשר לי שרשרת דקה לרגל. כל שאר החלום חיפשתי את השוער כדי שיוריד לי את השרשרת, לשוא. בסוף, כשהגן התרוקן, ראיתי שהשרשרת סתם קשורה בקשר סבתא, פרמתי אותה והלכתי הביתה מבואסת מהבילוי שלא היה. א' היה איש נחמד שניצב מול תהום קיומית שקצת מזכירה את שלך. גם לא עמד לו. הוא קישר את זה לאשמה שחש בגלל שבגיל 8, כשהיה באושוויץ, גנב מדי פעם אוכל לאמא שלו. כך שרד. (והש"ג המטורף מייצג את רוח הסביבה.) בהצלחה.

n616436

New member
אהלן

אנשים טובים (באמצע הד ר ך...אנשים טובים מאד.) תודה על התגובות.קראתי.הפנמתי.אנסה לזרום עם עצמי,כמו שאמרתם.לקחת ת'באסה בסבבה,כנאמר.אמנם אני שוב חוזר על אותו תהליך שכבר עברתי מליון פעמים,אבל,בגדול- - אם כל מה שאני עושה אמור היה להיעשות,אז זה לא באמת משנה.העיקר שברגע זה מצב רוחי מרומם.וזה מה שחשוב,אחרי הכל...ההווה- לא? אז תודה. נ.ב ושרלילה,הבנתי את בדיחת הזן אבל משום מה עד היום לא הצלחתי לפענח מה עשה הש.ג אצלך בחלום ומה הקשר ללחם במחנה השמדה.

charlila

New member
אוף... זה צ'רלילה.

מתנצלת שלא הייתי די בהירה. גניבת הלחם במחנה ההשמדה - בגידתו של א' (כך הוא ראה זאת) באמו ובבני משפחתו - הם שהכניסו את האיש לתהום הקיומית שהוא חי בה, שאחד הסימפטומים הבוטים שלה היו אי עמידה(זו התשובה שהשיב לי כששאלתי אותו למה לדעתו לא עומד לו.) (חוץ מזה אמר שהוא מחכה למוות, להתקף לב או משהו, ומתעכב פה בינתיים רק עד שילדיו יגדלו.) הש"ג - את זה אני מבינה עכשיו ולא הבנתי אז - מייצג, כאמור, את רוח הסביבה. [רוחות הסביבה הם כוחות שיטור. הם לא קובעים את החוק - הם שומרים על החוקים שקובעים דיירי הסביבה (לאו דווקא אנשים.) מכיוון שאנשים בדרך כלל משליטים חוקים מושחתים ועריצים (כולאים ומשעבדים כל מי שאינו אדם חפשי חפשי, רוחות הסביבה לרוב משוגעים או מושחתים.] א' שפט את עצמו על בגידה, ופסק דינו היה שאסור לו ליהנות מכלום - מין מאסר פנימי. רוח הסביבה שהגיעה אליו השמועה שאני עכשיו עם א' ושותפה למזימותיו, קשר גם אותי בשרשרת שאסרה את א'. ביליתי חלום ארוך ומייגע במאמץ למצוא מי שיפתח את נעילת השרשרת, ובסופו ראיתי שהקשר רופף וקל להתרה, והיתרתי אותו. עכשיו אני נזכרת! - כתוצאה מן החלום, (שאז לא הבנתי ממנו יותר ממך) לא נסעתי לתל-אביב להיפגשד עם א'. טוב שמצב רוחך מרומם, סבבה! אסוף עצמה ורד לעבי הקורה. משם זה קל.

למעלה