שאלות בדים,

שאלות בדים,

היי לכל המומחים! יש לי שאלה לגבי קניית בדים - שאלתי כבר לגבי עבודותטלאים אבל יותר עקרוני י לשמלות וחצאיות... יש את כל הבדים היפים 100% כותנה - הם מקסימים, יש אינסוף, אבל מתקמטים נורא! יש בדים שהם תערובת של כותנה ופוליאסטר, גם בהם יש מגוון מכובד, ויותר זולים.ולא מתקמטים!!! מהכביסה - ללבישה! לאחרונה התחלתי לקנות מהם. האם יש בזה רע? האם הבדים האלו לא טובים ללבוש? לא עמידים? או לחילופין - אם יש פתרון לבדי כותנה 100%? אני מאוד אוהבת את הדוגמאות של הבדים, ואשמח לדעת ממה אתם תופרים בגדי ילדים שיהיו שימושים, כביסים, נוחים ויפים! תודה!!!! מיכל

בדים שאינם 100% פוליאסטר נהדרים

כי הם "נושמים " ולא מזיעים בהם ואת צריכה לשאול את המוכר לא בטוח שיודע . לבדים יש שמות מסחריים רבים וגם לא בטוח שהסוחרים מבינים יותר .. בדי סימפוניה נהדרים ויש בשילובי צבעים . סימפוניה הוא סוג של בד ויסקוזה עם ליקרה . גם בדי ניאון הם טובים אני מבינה בבדים כמו פיל במרק ירקות. סומכת על תחושת היד .בודקת איך ה בד על העור נעים , מגרד.מקמטת את הבד בתוך כף היד עושה אגרוף לראות עד כמה מתקמטים וקונה לפי שילובי ה צבעים .יש לי יתרון שאני קונה מהיבואנים והם יודעים . הסיטונאיים חייבים לידעת הרכב הבד כי כתוב על הגליל אבל סתם חנויות ...תלכי לפי הרגש . היום כבר לא תופרים בגד ל200 שנה אז מה כבר יכול להיות ?

קודם כל תודה!

אני קונה לרוב מהאינטרנט... אין לי חנות בדים בעיר. הרבה הבד המדובר הוא 35% כותנה ו - 65% פוליאסטר. השימוש הוא לרוב חצאיות או שמלות כם כתפיות. הבד מרגיש לי נעים (מהזמנה קודמת שעשיתי) אבל רציתי לדעת אם השילוב הזה הוא טוב.. תודה!

איך קונים בד בלי למשש אותו לראות איך נופל ?

באינטרנט את יכולה לראות הדפסים אבל מגעשל על הגוף איך אפשר ?יש בדים נוקשים שהנפילה שלה שונה מבדים רכים .

אני לחלוטין מסכימה..

אבל יש אילוצים - אין לי חנות בקרבת מקום, כל נסיעה מערבת במקרה הטוב בייביסיטר לשעתיים שלוש, מה שמגדיל מאוד עלויות... יש בדים שאני כבר יכולה לדעת איך הם נופלים, יש שלא... אני משתדלת לקנות תמיד בפעם הראשונה מעט מכל בד, ורק אם הוא נראה לי מתאים אני מזמינה ממנו אח:כ כמות רצינית יותר..

מזמינים דוגמא

וחוצמזה כשיש בדים עם סטנדרט, הרכב משקל ושם, אפשר לשער מה לעשות בהם. מה עושים יבואנים? את חושבת שהם ממששים כל גליל? מקסימום הם מקבלים סוואץ'- דוגמא קטנה, במקרה הטוב רבע עד חצי מטר כדי לבדוק במכונה.

הערה קטנה ניאון הוא בד נפלא אבל הו א סינטטי

לחלוטין .הוא חזק ויכל לעבור המון כביסות ללא גיהוץ הוא פשוט לא מתכלה

כתבתי שבד ניאון הוא בד טוב ?

הוא חזק .שומר על צורתו והמון מעצבוןת ומעצבים בעלי שם משתמשים בו .אני אישית דיי מתעבת אותו אבל הוא נוח בתפירה ונשמר בכביסות לאורך זמן.וזה החלק הטוב שבו .החלק הרע שהוא סינטטי יש ניאון של חורף ויש של קיץ .אני מתכוונת שאם את תופרת חולצה מניאון וחולצה מטריקו כותנה הטריקו כבר מאבד צורה אחרי כביסה אחת. וחוץ מזה הניאון יותר מתאים לבגדי ערב .

הוא נפלא לעבודה .אבל יש לו את החסרונות שלו

ואני חייבת להסכים איתך שהוא זקן כזה וכל רחוב יפו מלא בבגדים מנאון וזה עושה לי בחילה.

ניאון הוא המצאת המאה

ני לא יודעת אם זנ שמו האמיתי או שכאן המציאו לו שם אבל זה בד נעים גמיש מופיע בצבעים שוניםאפשר לעצב בו הכל נופל יפה נצמד יפה ואני מעצבת ממנו בגדים לרזות ושמנות ,צעירות ומבוגרות בקיצור לכולן .

אין ספק הוא בד נוח לעבודה וכל מה שאת אומרת

נכון אבל אני אישית הפסקתי לתפור מבד ניאון מפני שהוא מאכלס את כל רחוב יפו .

למעלה