שאלות ארקהם

the hakimi

New member
שאלות ארקהם

לאחר התלבטויות רבות והתיעצויות וסקרים רכשתי היום את ארקהם הורור. למרות שקראתי כבר את החוקים (גם בעברית) וצפיתי בסרטון הדרכה של מישהו עדיין לא הבנתי כמה דברים.
1) התנהלות של תור במשחק היא: נגיד יש ארבעה שחקנים, הראשון משחק את כל השלבים ואז מעביר את הסמן לשחקן הבא או הראשון עושה את כל השלבים, כל האחרים עושים את השלבים מלבד שליפת קלף מיתוס ואז הבא שמקבל
את הסמן עושה אותם כולל המיתוס וכן הלאה?
2) הדרכים לנצח הן: להביס את העתיק, לחתום שישה שערים או לסגור את כל השערים? מה זאת אומרת לסגור את כולם? הרי כל פעם צץ אחד חדש ואם כולם נגמרים העתיק מתעורר, לא?
3) למה משמשים אסימוני הפעילות שעליהם הספרות 1, 2 ו- 3? (יש רק שלושה כאלה במשחק)
4) אם אני כל הזמן חולם על קתהולו ועל קורבנות שצריך להקריב לו כדאי לי להתיעץ עם רופא או משהו?

אשמח לתשובות על שאלות 1, 2 ו-3 לפחות.
תודה מראש!

Van Morbir

New member
תשובות ארקהם

1) תור זה ככה:
שלב אפקיפ - כולם עושים אפקיפ
שלב תזוזה - כל אחד בתורו זז
שלב מפגשים - כל אחד בתורו שולף קלף בהתאם לאיפה הוא נמצא
שלב מיתוס - שולפים קלף מיתוס ועושים מה שהוא אומר.
וזהו.
2) לסגור את כל השערים הכוונה היא שאם ברגע נתון אין אף שער פתוח, ניצחתם.
3) יש כל מיני קלפי מיתוס שאומרים על פעילויות שקורות במקומות מסוימים, הסמנים האלה זה בשביל לעקוב אחרי זה. דיי מיותר, אני פשוט שם את הקלף במקום הרלבנטי.
4) אין טעם, בשושלת שלך מישהו עסק באומנות השחורה והסוף קרב ובא. הייתי ממליץ ללכת לחדר עם קירות מרופדים בשביל להנעים את חווית אובדן השפיות וקבלת הקץ.

the hakimi

New member
תודה על התשובה המפורטת

לגבי סעיף 2, הבנתי שיש גם קטע עם הטרופיז שצריך לסגור את כל השערים פלוס לכל שחקן מספר טרופיז לפי מספר השחקנים. כלומר אם יש שלושה שחקנים אז לכל שחקן גם צריך להיות שלושה טרופיז של שערים לאחר שכל השערים נסגרו?

IirionClaus

New member
סה"כ, בידי כל השחקנים

אם השחקנים סגרו את כל השערים, ובידי כלל השחקנים לפחות מספר גביעי שער כמספר השחקנים, השחקנים מנצחים את המשחק.

(חלוקת הגביעים אינה משנה; כלומר, במשחק של ארבעה שחקנים, אם לשחקן אחד שלושה גביעים ולשחקן אחר גביע אחד, השחקנים מנצחים)

LazyNinja

New member
יכול להיות שאני טועה

אבל התזוזה היא גם במקביל, לא?
זכור לי איזה קטע שדמויות יכולות להיפגש גם באמצע הדרך שלהן וכו'

IirionClaus

New member
תזוזה היא לפי הסדר

כשהשחקן הראשון מתחיל.

דמויות יכולות להפגש באמצע הדרך; דמות א' זזה ועוצרת, ואז דמות ב' זזה, עוברת דרך דמות א', מחליפים, ודמות ב' יכולה להמשיך בדרכה. התזוזה של דמות א' כבר נגמרה בשלב הזה.

the hakimi

New member
ועוד שאלה שצצה לה

על מנת לחתום שער בעזרת רמזים, צריך לסגור אותו קודם?

IirionClaus

New member
כן

עליך לגלגל בהצלחה לסגירת השער (תוך שימוש ב-Lore או ב-Fight) ורק אז אפשר לשלם חמישה רמזים ולחתום את השער.

the hakimi

New member
ועוד אחת אחרונה

לפני שיאשימו אותי בהצפה.
לאחר שמתחמקים ממפלצות הן מוסרות מהלוח? מה ההיגיון בזה?

IirionClaus

New member
איפה זה כתוב...?

אם מתחמקים ממפלצת היא נשארת על הלוח; גם אם בורחים ממנה במהלך קרב. רק אם הורגים אותה היא מוסרת.

איפה כתוב אחרת...?

the hakimi

New member
ציטוט מספר החוקים

Sometimes monsters appear as the result of a location or
gate encounter. An investigator can evade these monsters just like any others. However, these monsters never
remain on the board after the encounter is resolved. If an
investigator evades such a monster, immediately return
the marker to the monster cup.

לפיכך רק מפלצות שנשלפו מקלפי המיתוס נשארות על הלוח. מוזר, לא?

AzureDarkness

New member
כן, אלו החוקים

הדבר נועד למנוע הצפה של הלוח במפלצות.

תמטית, זה מייצג מפלצת "קבועה" של מיקום מסויים, שאפשר להתקל בה רק שם בנסיבות מסויימות, ואינה משוטטת, או התקלות ביצור שעבר דרך השער, ויחזור דרכו לעולם אחר אחרי ההתקלות.

C r o n o

New member
חשוב מאוד להדגיש

שרק מפלצות שפוגשים בהיתקלויות (קלפים) נעלמות ככה אחרי שחומקים מהן.

IirionClaus

New member
בנוגע לשלב מפגשים

ישנם שני שלבי מפגשים. ראשית, כל שחקן אשר נמצא בארקהם מבצע את הפעולה המתאימה למקום בו הוא נמצא. לרוב, ברחוב לא עושים כלום; באתר שאינו מכיל שער שולפים קלף או עוקבים אחרי הוראות האתר; ובאתר אשר מכיל שער נשאבים לשער או מנסים לסגור את השער (אם כבר ביקרת בעולם אחר).

אחרי שכל השחקנים שבארקהם סיימו, שחקנים אשר נמצאים בעולמות אחרים מבצעים את הפעולה המתאימה למקום בו הם נמצאים.

שים לב ששחקן אשר זז לאתר המכיל שער נשאב לשם רק בשלב ה-Arkham Encounters. לכן ההפרדה בין שני השלבים האלה חשובה.

the hakimi

New member
אי אפשר להשאר במקום בשלב התנועה?

חייבים לזוז לפחות משבצת אחת בכל תור?

IirionClaus

New member
לא חייבים לזוז

בהחלט אפשר להשאר במקום בלי לזוז. יש כמה סיבות לעצור ברחוב.

א) יש שם מפלצת שאתה רוצה להרוג. או, לחילופין, יש שם מפלצת ולא הצלחת להתחמק ממנה (אם אינך מצליח להתחמק ממפלצת, התנועה שלך נגמרת ואתה חייב להלחם בה).
ב) אתה רוצה להגיע ממקום א' למקום ב', אבל אין לך מספיק תנועה. אתה בוחר ללכת חצי דרך ולעצור ברחוב, ותור הבא תגיע למקום ב'.
ג) לעתים יש קלפים אשר פועלים ברחוב, בעיקר Rumor אך לא רק. כדי להשתמש בקלפים האלה חייבים לעצור ברחוב.
ד) לפעמים רוצים להחליף חפצים עם חוקר אחר, והמקום היחיד בו תוכלו להפגש הוא ברחוב (כי אתם רחוקים מדי).

אני בטוח שפספסתי עוד כמה סיבות שעלולות לגרום לכך שתעצור ברחוב. באופן עקרוני, לרוב לא רוצים לעצור ברחוב (כי מדובר בבזבוז של תור בו לא תפעיל אתר), אבל תחת נסיבות מסויימות זה עשוי לקרות.

the hakimi

New member
אז אם לא חייבים לזוז

מה הבעיה להישאר בשער שלא הצלחת לסגור עד שתצליח לסגור אותו?

IirionClaus

New member
אין שום בעיה בזה

אם עברת לעולם האחר וחזרת, אתה מוזמן להשאר במקום בו נמצא השער עד אשר תצליח לסגור אותו. אידיאלית תסגור אותו בתור שסגרת, כל תור נוסף שאתה "מבלה" שם מבזבז לך זמן שאתה יכול להשקיע באיסוף רמזים.

למעלה