שאלות אנטיביוטיקה

R u t h E

New member
שאלות אנטיביוטיקה

אני לוקחת מאתמול 2 מנות רפאפן למשך 7 ימים, לאחר שחזר לי משטח גרון חיובי. אני לוקחת ג'ארו דופילוס שעה אחרי נטילת האנטיביוטיקה. האם כדאי לקחת עוד משהו כדי לחזק את המערכת החיסונית שלי? מה אפשר לעשות כדי שבסוף נטילת האנטי' לא יחזור לי שוב הגרון הכואב? האם הפסקה של נטילת האנטיביוטיקה בשלב זה (לאחר 3 מנות בלבד) הוא באמת מעשה שלא יעשה? ועוד שאלה הפעם בקשר ל"אנגין היל" מי שמכיר. נאמר לי פעם שאפשר לקחת כדור אחד ביום, בסוף כאב גרון, למשך כמה שבועות, ושזה יכול לעזור שכאב הגרון לא יחזור, האם מישהו שמע על דבר שכזה? (זה לא כתוב בהוראות לקיחה על התכשיר) לא הכרחי להמשיך לקרוא...פשוט סיפור השתלשלות האירועים ביום שישי התחיל לי כאב גרון (לקחתי אנגין היל 3 פעמים ביום מאז), ביום ראשון הכאב הוחרף - בכל בליעה הרגשתי אותו, אבל היה לי תיאבון ושתיתי כמו שצריך (הכאב לא היה איום פשוט מציק). לא היה לי חום. הרגשתי עייפות וניסיתי לנוח מתי שיכולתי. עשיתי משטח גרון ביום שני. ביום שלישי הרגשתי הרבה יותר טוב- לא היה לי בכלל כאב גרון, אבל היה לי כאב בצוואר (כמו תפיסת שרירים) שמאוד הציק לי. תוצאות המשטח ביום שלישי הראו על סטרפטוקוק A חיובי. נתנו לי רפאפן לשבוע. לא יכולתי להחליט אם כן או לא לקחת (יש לי ילד בן 4 שממש לא בא לי שיידבק) בצהריים החלטתי שאני לוקחת את האנטיביוטיקה... אני מאוד מצטערת שלקחתי אותה. טעם נוראי בפה...לא נעים בבטן, וכל פעם שאני מכניסה את הכדור לפה בא לי להקיא...

טאוֹ

New member
הפסקת נטילת אנטיביוטיקה

שלום רות, בפורום שלנו כותבים מטפלים שאינם רופאים, ואין לנו סמכות חוקית להורות על נטילת תרופה או על הפסקתה. לעתים אפשר בטיפולים מתחום הרפואה המשלימה לצלוח מחלות שונות ללא אנטיביוטיקה, שניתנת לעתים ללא צורך (או שניתן סוג חזק מעבר למה שדרוש). אך משניתנה, יש לסיים אותה כדי לא לעזור לחיידקים לפתח עמידות. כמו-כן מומלץ להתייעץ בנוגע לפרוביוטיקה כדי לצמצם את הנזקים האפשריים של נטילה ממושכת של אנטיביוטיקה. רפואה שלמה.

R u t h E

New member
אני מנסה להתייעץ בקשר לפרוביוטיקה...

תודה על התגובה, ואני אנסה לחדד את השאלות שלי (לצמצם אותן בעצם) האם כאן זה לא מקום להתייעצות בקשר לפרוביוטיקה? אם כן, אז אני שואלת שוב: "אני לוקחת ג'ארו דופילוס שעה אחרי נטילת האנטיביוטיקה. האם כדאי לקחת עוד משהו כדי לחזק את המערכת החיסונית שלי? מה אפשר לעשות כדי שבסוף נטילת האנטיביוטיקה (רפאפן לדלקת גרון) לא יחזור לי שוב הגרון הכואב?" כתבת: "לצמצם את הנזקים האפשריים של נטילה ממושכת של אנטיביוטיקה" מה זאת בדיוק נטילה ממושכת? למה הכוונה? האם אין כאן אנשים שמטפלים ברפואה משלימה? ועוד דבר: מדובר תמיד על ילדים בקשר לאנטיביוטיקה, האם למבוגרים העניין שונה? תודה מראש, רותי

למעלה