שאלות אופניים

שאלות אופניים

אנחנו קלולסים לגמרי בתחום\ בטח פה יודעות יותר.
הנער (11) צריך אופניים חדשים. מצד אחד, לפי טבלאות גובה וגם לפי מה שאמרו לנו בחנויות הוא צריך מידה 24.
מצד שני הוא רוכב מאוד לא מנוסה, למד לנסוע בלי גלגלי עזר רק לפני שנה וחצי, ולא יוצא לא לנסוע הרבה. מעולם לא רכב עם הילוכים ואני לא יודעת בכלל אם נדע ללמד אותו מה לעשות אתם אבל הבנתי שבמידה הזו כבר אין אופניים פושטים בלי הילוכים. בנוסף - זה נכון שבאוםניים עם הילוכים יש רק בלם יד? (אם כן זה יסביר למה לא הצליח לעצור בניסיון היחיד שלו). אין אופניים פושטים לרוכב מזדמן ולא מיומן במידה הזו?
ועוד - הייתן ממליצו לקנות יד 2? הסעבה היחידה שאני נרתעת היא חוסר הבנה מוחלט שלו באופניים שלא יאפשר לנו לדעת מהסתכלות עם מה שמוכרים לנו במצב טכני תקין.

כל תובנה על איך "עולים כיתה" באופניים תתקבל בשמחה.

לאיזה צורך אתם רוצים לקנות לו אופניים?

מדובר על רכיבה במסגרת קבועה או משהו מזדמן?
לרכב לחברים חוגים וכו'
או רכיבה ספורטיבית?

shtuli

New member
השאלה הראדוה היא באמת לאיזה צורך

ואכן, באופני הילוכים יש רק בלם יד.

יש אופני קיבוצניקים. פשוטות. בלי הילוכים. גם במידות גדולות.
הן אין הרבה במה ליפול ואפשר לנסות יד 2. לנסיעות באיזי הן סבבה.

הילוכים טובים לעניני משחק ותימרונים בעליות וירידות.

אני אדבר מאוחר יותר עם האיש. הוא מבין באופניים. רוכב שטח וכביש.
(הוא עם הבנות בקריאת מגילה. אם לא הערב, תזכירי לי מחר בערב. יממה עמוסה מעט לפנינו)

מיכול

New member
ממליצה ללכת לחנות אופנים טובה

ו׳מודדים׳ כמה שיותר אופניים
גם מבחינת הגובה, קוטר הגלגל, סוג (הרים, אחרות), הילוכים וכו׳
כולל נסיעה קצרה!
בודקים איפה הוא מרגיש הכי נוח ובטוח
אנחנו מעדיפים להשקיע במותג איכותי מה שאומר שהאופניים יהיו עשויות מחומר איכותי יותר (קלות, עמידות במזג אוויר)
וגם יחזיקו מעמד אבל אצלנו האופניים בשימוש תדיר
אחרי שתדעו מה הכיוון יד2 זאת תמיד אופציה
יש גם חנויות שעושות טרייד אין ויש להן יד2 במקום

תודה - מבחינת שימוש - באמת מינימלי

בוודאי לא רכיבה ספורטיבית, ובשלב הזה גם לא רכיבה לחברים וכו'. אני לא רואה אותו משתמש באופניים כדרך התניידות. מדובר בינתיים רק באופניים לכיף. אולי נשאיר אותם אצל סבתא לעשות סיבובים בטיילת, מדי פעם נעמיס על האוטו כשניסע למקום עם שביל אופניים נחמד, ומן הסתם הם יככבו ביום כיפור.
עשינו סבב חנויות ובו גילינו שלמידה שלו כבר אין אופניים פושטים. באחת הוא ניסה לרכוב ולא הסתדר עם האופניים וגם לא ידע שצריך לבלום עם היד (זו מיומנות שהוא לא יודע בכלל).

אם אפשר להשיג אופניים פשוטים בלי הילוכים גם במידה הזו - הכי טוב מבחינתי. אני אנסה באמת לחפש חנות שעושה טרייד אין. ניסיתי לחפש יד שנייה בלוחות אינטרנטיים אבל זה גם יצריך המון טלפונים, כי במודעות כמעט לא כותבים את הפרטים הרלוונטיים, וגם אני לא מרגישה שאדע לבדוק את המצב המכני ויש סיכון שמה שנקנה יצריך תיקונים שעולים יותר מערכו.

אופני קיבוצניקים זה שם מוכר? זה מה שאני צריכה לבקש בחנות אופניים?

פרמלה

New member
אופני קיבוצים נקראים גם סיטי בייק והכוונה

לאופניים בלי הילוכים

מה זה גזרה של בנות? כלומר -

זה באמת משנה משהו? וניסיתי לגגל - "סיטי בייק" לא מוביל אותי למשהו דומה למה שחיפשתי (אני מגיעה או לחנות בשם הזה, או לאופניים חשמליים או לאופניים עם 21 הילוכים ב-3000 ש"ח), ו"אופני קיבוצים" מתגלים כסוג של תלת אופן.

ננסה לקפוץ לחנות אופניים אחרת שבה היו נחמדים אלינו בעבר ולהתייעץ גם שם.

אופניים בלי רמה

לנו יש אופנים כשקנינו אותם אמרו לנו שזה נחשב אופני עיר - הם בלי רמה ויש להם סלסלה מקדימה. והם משמשים את הבת
אני חושבת שלמטרה שציינת אפשר אופניים עם הילוכים, לא צריך משהו מאוד משוכלל. אפשר משהו עם מעט הילוכים. זה גם מסייע ברכיבה (עליות וכו)

אני מגגלת ולא מוצאת כלום. או BMX בלי

הילוכים, שמגיעים רק עד מידה 20, או אופניים עם מינימום 21 הילוכים שגם עולים בהתאם. אני מקווה שנמצא חנות עם מבחר יותר גדול שבה יוכלו להציע לנו משהו מתאים. ואני לא רואה בעיה שהוא ירכב על אופניים בלי רמה.

פרמלה

New member
יש אצלכם אפשרות לשכור אופניים

ליום כיפור?

לפי מה שאת מתארת אין ממש הצדקה להוציא כסף על אופניים.

למעלה