שאלות אוכפים

איליוס

New member
שאלות אוכפים

שלום לכולם בעקבות הודעה בדיון שפליפרית כתבה הייתי שמחה אם מישהו היה נותן הסבר לגבי האוכפים השונים שיש בתוך הווסטרן....מעבר למחירים מה ההבדלים....האמיתיים ואיך יודעים מה מתאים למי ובכלל<? תודה

fliperit

New member
לכל ענף בווסטרן

יש אוכף שמתאים לו (כמו באינגליש- יש אוכפי קפיצות ואוכפי דרסז'). לריינינג- אוכף יחסית שטוח, עם קרן קטנה ו"סימלית" (כי המקור של הריינינג זה העבודת בקר- שבשבילה הקרן, אבל בריינינג אין בה צורך ממשי), וארכובות יחסית גמישות כדי לאפשר תנועה של הרגליים. לעבודת בקר (יכול ליות שיש אוכפים שונים לסוגים שונים של עבודת בקר, אבל אני לא מתעסקת עם זה ולא יודעת בדיוק)- אוכף עמוק יחסית (כדי להחזיק את הרוכב כשהסוס מקפץ לו אחרי הפרה), עם קרן גבוהה (בשביל לקשור את הלאסו..או בשביל להחזיק חזק), וארכובות נוקשות כדי שהרגליים לא יזוזו. יש גם אוכפי פלז'ר וטיולים, אבל אני לא ודעת מה מיחד אותם. באופן כללי- האוכף צריך קודם כל להתאים לסוס. שלא ישב על הגבנון, שלא ילחץ על השחמות ושלא יקפץ מאחורה

את אוכף פלז'ר מייחד

10 קילו סילברים, לא?

dixie chick

New member
D-:

האוכף פלז'ר הוא אוכף גבוה גבוה וצר יחסית, מושיב אותך ממש בול במקום ולא גמיש בכלל, לא מאפשר לך כמעט לזוז באוכף או להזיז את הרגליים- כמעט ולא מרופד ובכלל לא הייתי יוצאת איתו לטייל, הוא בשביל שבזמן התצוגה בגלל שנשפטים על הישיבה הרוכב יהיה ממוקם מראש במקום הנכון והגוף שלו והרגליים גמכן...

dixie chick

New member
עוד משהו שמבדיל אוכפי ריינינג

זה ה"בסיס" שלהם (הTREE) ואיך הוא זז (קדימה אחורה) על הסוס בהתאם לאיפה הרוכב מפעיל משקל ועל הגב של הסוס מבחינת העצירות... אני אנסה יותר מאוחר לנסח משהו בכתב על זה (כי יש לי את זה בראש ובדיוק באמת חשבתי על לנסות למצוא חומר כתוב ולארגן את הכל בלי להצטרך להדגים עם יד על יד כמו שעשיתי עד עכשו בעל פה...) הסבר מחר!

תםטםOHIO

New member
את מתכוונת לפעולת

אורתו- פלקס? או לגלישה של העץ קדימה אחורה.

dixie chick

New member
יש מצב בהחלט! בא לך לפרט?

הנה כאן אני יכולה להגיד בבירור שחסר לי חומר תאורטי! הבחורצ'יק ההולנדי שעבדתי איתו בחו"ל הוא זה שהסביר לי את זה אבל הוא לא תאורטיקן טוב במיוחד!! בכל מקרה אם בא לך לפרט אני אוכל לדעת יותר במדויק!

תםטםOHIO

New member
אז ככה

(הגעתי, יום שישי יום ארוך) יש באוכפים מה שנקרא מגע קרוב, קלוז קונטאקט. לדעתי, זה מה שקורה באוכפי ריינינג, שהעץ בפנים בנוי (כמו שבונים קשתות) מכמה סוגים של עץ לצורך גמישות וכח שצמודים אחד לשני. יכול להיות שזה גם רק חתיכה אחת מהוקצעת, אני לא סגורה לגמרי על הנגרות. הנקודה היא... שהעץ הולך ונהיה יותר דק בדיוק באמצע, או ממש קצת אחרי האמצע לכיוון הקנטל (גב האוכף) ובהדרגה מתעבה בחזרה. מה שזה נות, זה מקום עמוק שנקרא פאוטצ' בשביל הרוכב לשבת וגם לזוז, ויש אפקט של קפיציות של המושב. רוב המושב באוכף רייניג נראה שטוח, כדי שתהיה תנועה נוחה לזוז אבל הפאוטצ' הזה הוא המקום הקלאסי להיות בו. אם משהו לא ברור אסביר... לגבי, אורתו פלקס זה קצת שונה וחשבתי שאולי לזה התכוונת אבל זה בעצם לא רק לאוכי ריינינג - זאת מערכת שמרחיקה את העץ מהגב של הסוס ע"י זה שהעץ יושב על 2 קשתות שזזות ביחד והן גמישות לרוחב הסוס כך שאוכף כזה מתאים ברוחב לכל סוס והעץ לא מגיע לגעת בגב הסוס. http://www.tbark.com/Ortho-Flex%20Main.htm

dixie chick

New member
קראתי אחרי סופ"ש ארוך ../images/Emo13.gif

ואני מבטיחה לענות ולהקדיש לזה את כל תשומת הלב...

זה לא אוכף קאטינג.

אני אחפש. לאוכף קאטינג קרן נמוכה ורחבה, אגב,ראיתי אוכפי קאטינג עם ארכובות עגולות לגמרי.

אם היית טורח לקרא את ההודעה הבאה בתור,היית

רואה לבד שתקנתי את עצמי. זה לא יפה סתם לקפוץ ולצעוק

למעלה