שאלות, אבל הפעם קצר

שאלות, אבל הפעם קצר

1) חודשיים לתוך השירות, המקום שאני מתנדב בו רוצה שאני אעשה שנתיים, אפילו שדיברנו מראש רק על שנה. אני חייב להסכים? ואם אני אומר להם כן, מה מידת המחויבות החוקית שלי כלפיהם? הדרישה שלהם עלתה בעקבות זה שהם רוצים לשלוח אותי להכשרה מיוחדת, ממושכת וגם מעט יקרה. 2) אחרי מעט התמקחות, הסכימו להתפשר איתי על שנה וחצי. מבחינתי זה סביר. הבנתי שהמענק מחושב בכל מקרה באופן חודשי ויחסי, ועם זה אין בעיה. לעומת זאת, אני אהנה מ"נקודות" כאילו עשיתי רק שנה. מה בכלל המשמעות של נקודות? וכמה ההפרש זה בנקודות (בין שנה אחת לשתיים) שווה?

M o n a L i s a

New member
גלעד ../images/Emo13.gif

1. אתה לא חייב להסכים לעשות שנתיים, זו החלטה אך ורק שלך. אם הם שולחים אותך לקורס ממושך ויקר, זה לא יהיה הוגן מצידך לפרוש אחרי שנה אחרי שהשקיעו בך כ"כ. בכל אופן, אתה צריך לדון בכל העניין הזה עם הרכז/ת שלך. 2. המענק מחושב לפי זמן השירות, כן, אבל אם תעשה שנה וחצי, לא תהיה זכאי לקבל תעודה שסיימת שנתיים שירות אלא רק שנה. וגם לא תהיה זכאי לעבודה מועדפת. אני לא חושבת שזה רעיון טוב. אבל, שוב איפה הרכז/ת שלך שתעזור??

Mיקי_

New member
גלעד!

אתה לא מחוייב לעשות שנתיים אלא אם כן התחייבת כך מראש בחתימה. אין שום דרך להכריח אותך לעשות יור משנה (ואפילו שנה שלמה) אם אתה לא מעוניין בכך. יש לך הרבה מה להפסיד מלעשות שנה וחצי, כסף אתה תרוויח עוד למענק כן, אבל נקודות המס לא יעלו לך, אלא אם כן תעשה 24 חודשים, וגם לא תהייה זכאי להטבות של עבודה מועדפת, דמי אבטלה וכ"ד. כך שהרווח היחיד שאתה מקבל זה עוד כסף למענק, ועוד כסף לכל חודש רגיל, אבל את אמת באותו זמן אם תעבוד בעבודה נורמאלית, אתה תרוויח יותר כסף... ככה שזה לא שווה, או שנה או שנתיים, ואל תתן להם לרמוס אותך. יש לך זכויות ואתה לא חייב כלום.

למעלה