שאלותת..

בובה 141

New member
שאלותת..

חברהה שלי טוענת את דברים הללו הייתי רוצה לדעת האם זה נכון? לשם מה מברכים על כל דבר: צריך לברך על כל דבר בשביל שלא ניהיה את זה. למשל: מברכים על תפוח כדי שלא ניהיה תפוח וכו'..בגלגול שעבר יכולנו להיות מתים ועכשיו אנחנו חיים ויכול להיות שבגלגול הבא ניהיה בושם, או מחק או עט וכד' או כל חפץ שהו וכל זה היא למדה בשיעורי תורה מדבריה של רבנית. ומי שבוחש בעומק בתנ"ך רשום את זה ורשום על הצונאמי ואסון התאומים וכו'.. והיא אומרת שמי שלא מאמין בזה וצוחק זה כיאלו לשון הרע על ה' חלילה וחס! וצוחק עליו. ומי שמת חלילה עד גיל 18 הנשמה שלו תעבור לאדם אחר. ושאם למשל אוכלים 2 תפוחים צריך לברך על שניהם .

mgb

New member
כוונת הברכות, וגלגולים..

בס"ד שלום! מי שאינו מברך על דבר מאכל נאמר שכאילו גוזל מהקב"ה: השמיים שמיים לה'(הכל שיך לה' לפני הברכה) והארץ ניתנה לבני אדם(מותר לאוכלו לאחר הברכה). אין אמת שמי שאינו מברך על פרי נעשה פרי. לגבי אמונה בגלגולים -חיבים להאמין (למרות דיעות שונות שלא אפרט כעת) שישנם גלגולים. עונש גלגול הוא אחד מעונשי שמים וחמור וקשה לאין שיעור אף מעונשי גיהנום! הגלגול ב-3 פעמים ראשונות הוא על בעל חים לאחר מכן עלול להתגלגל בדומם או צומח. לדעת האר"י הקדוש כל בני דורינו הם נשמות מגוגלות ואין נשמות "חדשות". מי שאינו מאמין לא נקרא מדבר לשון הרע אלא כופר באחד מיסודות היהדות. לגבי מי שנפטר לפני גיל 18 עד כמה שידוע לי אין קשר בין הגיל ויתכן כך או אחרת. באשר לברכה על 2 תפוחים: אם אוכלים באותה הזדמנות מס' תפוחים די בברכה אחת ואסור לברך על כל תפוח בנפרד! בברכה מגב

Blackpanter1י

New member
ואני מצד שני הבנתי בהרצאות שראיתי

על גילגולים, שלפי מספר הקווים יש לנו מתחת לפרק כף היד (איפה שעבריינים חותכים ורידים
) זה מספר הגיגולים שעברנו...אם כך אז בטוח התגלגלנו יותר מ3 פעמים, ועכשיו אנחנו בני אדם? לא ברור לי.

בצבא קוראים לזה "מקצה שיפורים"

כשנותנים לחייל אפשרות לתקן את השיגיו. זה גלגול. כאשר אנחנו מקבלים הזדמנות לחזור לעולם הזה ולתקן. אמנם, זה רעיון יפה , אבל צריך להזהר שלא נקלקל בהזדמנות זו. אדם , יכול לחזור הרבה פעמים בגלגול, אם הוא תיקן משהו, אפילו קטן. אבל אם לא תקן, אז הוא יכול לחזור מקסימום 3 פעמים, ואם לא תקן ב 3 הזדמנויות - הוא לא יוכל לשוב ולנסות לתקן. כיון שאנחנו לא יודעים מה מצבינו, כמה פעמים היינו בגלגול וכדומה, האם תקנו או לא, כדאי להקפיד ולהיות בסדר בכל.

כן, אחפש לך משהו שכתבתי בפורום

חוזרים בתשובה הקשור לנושא, ואפנה אותך לשם. בע"ה

Blackpanter1י

New member
אז מה הטעם בזה?

וחוץ מזה ידוע לי שאומרים שחלקים, או ניצוצות, מתוקנים של הנשמה נשארים למעלה... ורק חלקים שצריכים תיקון יורדין לזה העולם.

הנה ארחיב , ועכשיו יהיה ברור יותר !

אדם מגיע לעולם האמת, ומקבל שכרו/ענשו (מחק את המיותר) על פי מעשיו בעולם הזה. אי אפשר לתקן ולשפר . (בסוגריים אומר, שקרובי המשפחה שנשארו למטה יכולים לשפר את מצבו במידה מסוימת, אם נותנים צדקה לעילוי נשמתו, או לומדים תורה {משניות} או הם מתנהגים כיאות בעקבות הדרכתו שהדריך אותם וכדומה). והנשמה שם למעלה רואה את שכר הצדיקים יותר ממנה, ועיניה כלות, כי היא רוצה לשפר מצבה ואינה יכולה. נחלקו בית שמאי ובית הלל אם נוח לו לאדם שנברא, או נוח לו לאדם שלא נברא, נמנו וגמרו שנוח לו לאדם שלא נברא , ועכשיו שנברא יפשפש במעשיו, ויש אומרים ימשמש במעשיו. ומסביר בעל "עמק המלך" שהמחלוקת עוסקת באדם שכבר היה בעולם הזה, והם חולקים אם כדאי לו לבוא לגלגול שני. (בשביל לתקן, כאמור לעיל) והחליטו שעדיף לא לבוא. בגלל שהוא יכול לקלקל במקום לתקן. לפעמים הקב"ה שולח נשמה לגלגול שני, כי הוא חייב להחזיר משהו לזולתו (כגון שטלפן ללא רשות שיחות פרטיות מהטלפון של העבודה ללא רשות הבעלים, לדוגמא) - במקרה הזה, אומרים שיפשפש במעשיו, ויש אומרים ימשמש. מה הכוונה ? אם כבר ירדת תדקדק במעשים שלך היטב היטב שלא תקלקל. ויש אומרים ימשמש - הכוונה , שים לב למה שקורה אצלך. אותם מצוות שקשה לך ביותר לבצע, הם התיקונים שאתה צריך לתקן. אותן עבירות שקשה לך ביותר לחדול מהן - הן הן העבירות שאתה צריך לתקן. אני חושב שעכשיו ברור יותר.

Blackpanter1י

New member
ומה בקשר למה שאמרתי

שרק חחלקים של הנשמה של עברו תיקון מגיעים לפה? "אותן עבירות שקשה לך ביותר לחדול מהן - הן הן העבירות שאתה צריך לתקן" אני מכיר את זה... אבל אם כך, אז מה שקשה לדור הזה זה פגם הברית, אז כולם באו לאותו תיקון?

זה נכון שהנסיון בנושא הזה בדור הזה

הוא גדול מאד, אבל התורה לא דורשת מאתנו דברים שאי אפשר לעמוד בהם. ואפשר לעמוד גם בזה. חשוב לא להחליט שמעכשיו והלאה זה לא יקרה יותר, אלא לדלל בהדרגה, אפילו בהדרגה איטית, ואז מצליחים. לגבי הניצוצות - לא שמעתי על זה, אבל "לא שמעתי" - אינה ראיה. יש עוד דברים שלא שמעתי.

אופירA

New member
מנהל
מה הטעם אם הוא יכול לקלקל

יש טעם. היות שיש לו בחירה רחבה יותר, כי יש לו פוטנציאל לקלקל, כך בעצם העבודה שלו אחראית יותר, חשובה יותר ומורכבת יותר, ועל כן ראויה לשכר הגבוה שהקב"ה רוצה לשלם. אלא מה, זה יוצר בעיה... לכן תקנתו שיבדוק מעשיו כל הזמן, וה' יעזור.

kwil

New member
אפשר הרחבה לעניין הקווים מתחת

לפרק כף היד והקשר בינהם לגלגולים?

למעלה