שאלונת

• פותח הנושא yabi
  • פורסם בתאריך

yabi

New member
שאלונת

קודם כל שלום לכולם.קוראים לי יעל ואני מה שנקרא "קוראת סמויה" כבר מארכיון דף 10.נכנסתי לפה יום אחד סתם כי היה נראה לי מסקרן מה הולך פה ואני חייבת לומר שאתם מצחיקים אותי כל פעם מחדש. לא התכוונתי לכתוב פה כי אני דתייה ואין לי מה לתרום לפורום אבל יש לי שאלה שקשורה לחרדים ואין לי את מי לשאול. טוב,אז ככה,אני לומדת בבר אילן,ובספרייה של מדעי החברה יש ספר של אמנון לוי שנקרא החרדים.באחד הפרקים שעוסק במין,ואמנון לוי סוקר את ההדרכות השונות שחרדים מקבלים לפני החופה בקשר למין וההתייחסות של יחסי מין כאל מצווה בלבד וכו´ וכו´.זה לא משהו חדש לי,אבל דבר אחד זעזע אותי והייתי רוצה לדעת אם מישהו מכם שהיה חרדי ויכול לומר לי בוודאות שקיים דבר כזה. היה כתוב שבאחד הספרים או החוברות,לא זוכרת בדיוק,היה כתוב שיש שמחמירים ואומרים שבזמן קיום יחסי המין בפעם הראשונה, אם האשה מבקשת להפסיק,אסור להפסיק ויש להמשיך כדי לקיים את המצווה של פרו ורבו.אני לא מביאה ציטוט כמובן,אבל זה רוח הדברים.אני פשוט בהלם-במילים אחרות,פשוט לאנוס אותה ! באמת זה נכון ? זו ההלכה ? תודה מראש יעל

חצי תשובה

א. אני לא זוכר את ההלכה בקשר ללילה הראשון (זה היה לפני עשרות שנים) ב. אני גם לא אשאל את הרב, וכן לא את חתני הנשוי הטרי. אבל אני אשאל אותך, איך זה שאת, כאשה דתייה, כשקראת קטע כזה מפי עיתונאי שונא דתיים ודת, לא הנחת מיד שזה לא יכול להיות נכון וזהו, למה את חושבת שההלכה יכולה להיות כזו אטומה ביחסה כלפי נשים, עד כדי כך שאת מוכנה לקבל מאיתנו שזה נכון? >אתאיסט מצהיר: הדת היהודית היא שוביניסטית ומפלה נשים לרעה בכל תחומי החיים< משום מה זה כבר לא מפליא אותי יותר

תיכף יגידו לנו שזה לא הפורום

שלום לך ולכולם. גם אני "קוראת סמויה" אבל לא נמצאת בתכיפות. כי אני שייכת לעדה חרדית שבה בערך אסור להיות באינטרנט ורק לפעמים אצל חברה אני עושה זאת. אני יודעת יעל שזה לא המקום לשפוך את הלב ולספר אבל שאלתך פתחה פצע גדול שבלבי כבר שנים ושלצערי לא מגליד. אני אשת איש ונשאתי לבעלי לפני מספר שנים ואינני יודעת איך לומר זאת אבל העניין אמת יש בו. לאחרי החתונה כשהייתי עם בעלי בביתינו אמנם לא בליל הכלולות עצמו כי באותו לילה לא יכול היה החתן לקיים את המצוה עד תומה אלא בלילה שלאחר מכן היה לי מקרה שכזה. בלילה הראשון אפשר לומר כי "כמעט כאב" אבל העניין הופסק ותם אך בלילה שאחריו העניין כאב מאד מאד ואני ידעתי שכך יהיה והתחננתי על גופי ונפשי שיפסק כבר ולא הועיל לי וזה המשיך ונשנה וכוחי לא עמד לי בכיתי וכאבתי אך יסורי נפלו על אזניים ערלות. המיטה דמתה בעיני לבית מטבחיים ואני לעוף השחוט. למזלי היתה אחר כך הפסקת נגיעה ובפעמים הבאות הדבר חזר ונשנה אם כי בעצמת כאב קטנה יותר. התיעצתי בנושא עם חברה קרובה ועם רבנית ולא דיברנו אני ובעלי בנושא זה כלל אבל אינני בטוחה שההלכה היא דווקא להמשיך אלא שאין מניעה הלכתית להמשיך. כואב לי לחשוב כי בעלי יכול היה להפסיק את העניין ולא היתה עליו שום עברה אילו המתין למועד אחר אלא שלא עבר על ההלכה כשכפה עלי את העניין ואת עצמו. יש לי בת בכורה והיא ילדה צעירה עדיין אולם בלבי גמרתי אומר להוועץ ברופא או רופאה חילוניים בבוא יומה להנשא ובכך אולי להבטיח שיתאפשר לה לעבור איזה טיפול שלפני הנישואין שיאפשר לה לעבור את היום הזה בפחות יסורים. לי זה השפיע על הרבה מחיי מאז גם עם עצמי וגם עם בעלי. זה לא ערער את אמונתי בהקב"ה כי אני אשה מאמינה וכך נולדתי וחנכתי את בני. אני קוראת כאן ובפורום דתיים ובעוד כמה כי אכן מעניין אותי העולם שמעבר לי. הסליחה עם כל מי שכאן כי הנושא אכן לא קשור ליוצאים בשאלה. את יכולה לשאול אותי בפורום אחר בנושא אולי "נטעים" ואני אענה גם שם. שלום עם כולם.

תנאית

New member
צמרמורת,גם חרדי יכול להיות בן - אדם

מצטערת אבל גם אם בעלך נהג ע"פ ההלכה , עדיין אני לא רואה שןם צידוק למעשיו גם לא מהאספקט הדתי , בעיני מטרת המיצוות הית קודם כל להפוך אותך לאנושי , לא יודעת למה עוד לא קלטתי שהיהודים לא מפרשים זאת כך. לא יודעת למה זה מאאכזב אותי כל פעם מחדש- גם בתור חילונית מובהקת. תנחומי,גפן.

את לא הראשונה שכתבה על זה

הרבהזכרונות דומים פורסמו בשמאה החרונה ולא רק בארץ. זכור לי סיפור של ברכה סרי שפורסם לפני כ - 20 שנה בירחון הפמיניסטי "נגה" ובו היא תארה חויות דומות של נערה צעירה שנשאה לגבר מבוגר מאד. הדבר מייצג עולם גברי שוביניסטי בו צרכיו של הגבר - ההנאות המיניות שלו או הצורך בריבוי צאצאים (רצוי כמובן בנים) עומדים מעל לכל. מקוה שיהיה לך האומץ לגדל את בתך בדרך פתוחה, כך שהיא תדע להגיע בעצמה לרופא או יועץ לעינייני מיו חילוני . אגב, קראתי פעם בעיתון שיש יועץ לנושא שהוא חרדי שעלה מאנגליה וגישתו מאד ליברלית.

דידית

New member
אל תעשו מכל חרדי עובר אנס!

אני לא חושבת שזה מותר לשכב עם אישה נגד רצונה ולא מאמינה שיש רב שיאמר לאיש תשכב עם אשתך נגד רצונה. אני יודעת שיש לפעמים בחורות שנורא כואב להן והן לא רוצות והבעל "אמור" לשדל אותן ולדבר על ליבן (זה המילים של המורת כלות שלי) יחד עם זה יש פה אבסורד כי אני יודעת בפרוש שלמרות שאשתך בוכה או שכואב לה אתה צריך לפתוח אותה וההגיון בזה זה שמישהוא צריך לפתוח אותה מתי שהוא וזה כואב תמיד פעם ראשונה כואבת. אז זה שפעם ראשונה זה כואב זה ברור השאלה איך מכאיבים ואיך מתנהגים וזה הכי חשוב. ואני מאמינה שלא רובם מתנהגים בצורה בוטה ואגרסיבית אני יודעת שיש הרבה שדוחים את הענין עד לכמה שבועות אחרי החתונה כדי שהאישה תרגיש מוכנה. יש גם בטח את אלו המניאקים והחרמנים שלא יותרו לאשה שלהם ויאנסו אותה כמו שסיפרת גפן פוריה אבל שתדעי שזכותך לדרוש מבעלך שיתנהג בך איך שאת רוצה!!!! וזה אפילו לפי חוקי ההלכה. דידית.

"תמיד פעם ראשונה כואבת" ??? ../images/Emo128.gif

ממש לא נכון !!! קרום הבתולין ניתן לביתוק ללא כל תחושת כאב כשהוואגינה מורחבת! זה קורה כשהריגוש המיני של האשה מוגבר דיו. בכל מצב אחר, חדירה היא מעשה אלים ומזעזע!!! ישנם מקרים נדירים ביותר, בהם הקרום מעובה, ואז, חריץ דק שנעשה בליווי אילחוש מקומי אצל גינקולוגית יפתור את הבעיה. תגידו, כלום לא מסבירים לכם???

דידית

New member
הי ערבה! משיחה אישית שלי עם חרדיות

דתיות וחילוניות הפעם הראשונה בהחלט קצת כואבת, כמה כואב זה ענין אישי. כמה נסבל זה עוד יותר אישי. ואל תחשוד בנו בחוסר חרמנות קרי חוסר ריגוש מיני:)
דידית.

avidadon

New member
עד כמה שאני יודע,

אפשר לעשות ניתוח להסרת קרום הבתולים, תבדקי את זה בקופ"ח. אבל זה כמובן לא מיישב את ההלכה ההיא שהבאת.

נכון,

נראה לי שאמנון לוי עירב פה פנטאזיה נידחה שלו. זה הרי ברור וידוע לכל בר בי רב שלזיין את האשה כנגד רצונה זה אונס, מה שעושה את הזיון מנוגד להלכה.

למעלה