שאלונת

fliperit

New member
חחח

זה כל מה שאני יכולה להגיד לך. אפאחד מהמדריכים האחרים לא היה מעלה בדעתו לעשות את זה. רק היא. למה? כי בקורס מדריכים טיפוליים מתרכזים יותר בטיפול ופחות ברכיבה.

dixie chick

New member
זה גם לא קשור בכלל לידע ברכיבה

זה קשור לידע בהורסמאנשיפ נטו יש דברים שבאים כמובן מאליו עם היכולת לקרוא סוס, להבין את ההתנהגות שלו, את שפת הגוף שלו, את מה שהוא משדר, את איך ההירככיה שלהם בנויה, את מי נגד מי בעדר, את כללי ההתקרבות וההתרחקות שלהם וכן במקרים כאלה כשאין את הידע הזה זה יכול להסתיים באסון אין תירוץ לדעתי ללא לדעת את הדברים האלה כשאתה מדריך טיפולי או רגיל וכשחיי תלמידים ובמקרה הזה נהגים תמימים וסייחים תלויים בך ואם במקרה אתה לא יודע, לפעול על פי ההוראות וההנחיות (ולא להגדיל ראש ולהחליט לבד ש3 יותר טוב מ2 במקרה הזה) תמיד עוזר הייתי חושבת שלמדריך טיפולי זה ממש חשוב, בתור מישהו שצפוי להתעסק רוב הזמן עם סוסים מהקרקע, זה לחלוטין חיוני שהוא ידע את זה

ראפשר לנהל דיון בלי חחח

קצת ילדותי לא? זה שאף אחד מהמדריכים האחרים לא חשב על זה לא קשור לזה שהיא מדריכה טיפוית אלא לזה שיש לה כנראה פחות נסיון עם סוסים, או שאף אחד בחווה לא אמר לה מה מותר ומה אסור. זו צריכה להיות אחריות של בעל החווה והעובדים לוודא שכולם עושים רק מה שמותר. ואני לא יודעת באיזה קורס רכיבה טיפולית את היית, אז אל תכלילי, שוב, כי, אולי, יכול להיות, כן, כמעט בטוח שאין לך מושג.

ה צ י ף

New member
כנסי..

יש סוסים שהם חמי מגז.. זתמארת שהם אוהבים לרוץ ורוצים לרוץ כל הזמן.. אז כשהסוס רוצה להרוץ והרוכב לא אז יוצא שהסוס רוצה לרוץ אבל הרוכב בעצם עוצר אותו.. ובגללזה הסוס "רוקד"כאילו רץ במקום.. צריך לראות בישביל להבין את התנועה

וחשוב מאד לציין...../images/Emo70.gif

לא יודעת באיזה הקשר שמעת את הביטוי הזה של "סוס רוקד", אבל... חשוב לציין שההתנהגות הזאת מבטאת סטרס (לחץ) ואפילו פאניקה של הסוס בדר"כ אפילו אם זה "סתם" סוס שרוצה לרוץ ולא נותנים לו... סוסים רגועים שמקבלים מספיק הזדמנויות להוציא אנרגיות לא רוצים לרוץ בטירוף דוקא בטיולים... זה בדר"כ מאפיין סוסים שסגורים כל השבוע בתא ויוצאים לטיול בשבת... כמובן שיש גם סוסים שמטופלים טוב ופשוט לא רגילים לצאת לטיולים ונלחצים מכל הרעיון של להתרחק מהבית... כל ההסבר הזה היה פשוט כי יש כל מיני טיפוסים שטוענים שהסוס עושה את זה כי הוא שמח..
או לחילופין כי הרוכב שלו הוא "גבר-גבר"... שוב-

תםטםOHIO

New member
או כי הסוס יודע שרק רצים איתו ומשם גם הלחץ.

ונכון חשוב לציין.

ה צ י ף

New member
אהה שחכתי ..

יש גם סוסים שלימדו אותם ל"רקוד"..(ולא בדרסז') אני מכיר סוסה שעם תשימי עליה ילד בן 10 שלא יודע להחזיק מושכות היא תלך כמו בובה ועם מישהו שיודע לרכב יעלה עליה הוא יכול בשניה לגרום לה לרקוד(קשה להסביר את זה)

תםטםOHIO

New member
זה לא נקרא ללמד.

רוכב כבד ומפריע שמכאיב לסוס בפה בראש בצוואר ובכל נקודה אפשרית כי הוא רוצה אקשן.

fliperit

New member
../images/Emo6.gif

קונים לו חצאית ושולחים אותו ל"הורה אפרוחים"

ה צ י ף

New member
כן נראה לך שאפשר ללמד את זה

דרך האינטרנט? אל תנסי להתגרות ולפתח ריב סתם..

fliperit

New member
היא לא מנסה לפתח ריב.

ללמוד לבצע אי אפשר, אבל להתעניין בשיטה אפשר. אותי זה גם מעניין.... הסוסים היחידים שראיתי רוקדים, הם סוסים לחוצים או כואבים.

תםטםOHIO

New member
ככה מבזבזים קרדיט.

דוקא תפשתי ממך שתענה לעניין ואולי תצליח להסביר מה שבעיני התעללות וחוסר ידע, וכתבת שלא. לא משכנע הלא שלך כשפתאום אי אפשר להסביר ואתה מפיל עלי שאני מפתחת ריב. לא משכנע כפול 2

SoosKatan

New member
את מתכוונת לדרסז'?

שזה כמו דילוגים, קפיצות קטנות, וכל מידי תנועות של ריקוד? זה סגנון רכיבה שלומדים באינגליש, שמו דרסז'

שיינה2

New member
בהמשך לתשובה הקודמת ../images/Emo140.gif

אז הנה, דוגמה לדרסז' (ולא סתם דרסז', אלא הדרסז' של אנקי ואן-גרונסוואן) http://www.youtube.com/watch?v=MPJGEzI3aIc&mode=related&search= תהנו......

frugi

New member
אממ...

ראיץי בכל מיניי מודעות על מכירה של סוסים שכתוב " הסוס רקדן אמיתי " ולא ממש הבנתי מה זה אומר...

למעלה