שאלונת

frugi

New member
שאלונת

מה זה אומר שאומרים על סוס שהוא רקדן ?

fliperit

New member
מנצלשת..נזכרתי עכשיו במקרה ממש מפחיד!

פעם היו לנו בחווה 5 סייחים בני חצי שנה- שנה. הם היו משוחררים כל היום בראונדפן (שנמצא מחוץ לחווה), וכל פעם שניים היו מחוץ לראונדפן, כדי שיאכלו ירק. הם לא היו בורחים, כי 3 האחים שלהם (כן, כולם היו אחים) היו בראונדפן. יום אחד חזרתי עם אמא שלי, אחותי וחברה (שגם רכבה..אני רק לא זוכרת מי מהן זאת הייתה) מירושלים, ועל הכביש הראשי מחוץ לישוב אני רואה 3 מהסייחים משוטטים להם ברוגע! אמרתי לאמא שתעצור את הרכב קצת רחוק מהם, ואני ארד להבריח אותם חזרה לחווה (5 דקות הליכה בשדה..). איך שיצאתי מהאוטו, אחד הטיפשים נכנס קצת לכביש ונהג שעבר שם צפר לו. תוך שניה, כל ה-3 רצו לאורך הכביש הראשי (אנשים נוסעים בו על 100 ממש בכיף), כשבמרחק 10 דקות קנטר נמצא מחסום, ואחריו- השטחים, מלאים ביישובים פלסטינים. דבר ראשון התקשרתי למדריכה שלי, ואח"כ נסענו אחריהם והתלבטנו אם לנסות לעקוף אותם ולעצור אותם, או רק להשגיח עליהם מאחור. לשמחתנו, כשהגענו לכניסה השניה ליישוב, הייתה שם מישהי נחמדה וחכמה, שהבינה שצריך לעצור אותם, אז היא חסמה את הכביש, יצאה מהאוטו והבריחה אותם לתוך היישוב. עוד אנשים הגיעו, וכלאנו את הסייחים במעגל של אנשים. אחרי 10 דקות הגיעו חברה מהחווה עם ראשיות...פיווו איזה הקלה! היה ממש מלחיץ! החזרנו את הסוסים לחווה, ובסוף התברר שאחת המדריכות חשבה שזה חכם לשחרר 3 ביחד....

../images/Emo2.gif אימאאא.

פעלת מעולה, כל הכבוד
אני מתפלאה שמדריכה חושבת כזה דבר, אפילו אני יודעת שזה לא בסדר ואני לא מכירה את החווה ולא מדריכה או משהו..

fliperit

New member
זאת הייתה מדריכה טיפולית

וכולם פה יודעים מה רמת ההורסמנשיפ הממוצעת של מדריכים טיפוליים

Whiskey 2

New member
לא כל מדרכי הטיפולית ככה

אומנם נתקלתי בהמון מדריכי רכיבה טיפולית חסרי כל ידע בנושא הסוסים (ראיתי את המבחני כניסה שלהם לקורס, שהיו על סוסים שאני מכירה) וחסרי סבלנות לרוכבים, אבל יש גם מדריכי רכיבה טיפולית שהם הורסמנשיפ מעולים ובעלי סבלנות ענקית לרוכבים. אז בבקשה בלי הכללות (ואני בעד חיוב עבודה עם סוסים של לפחות שנה אינטסיבית לפני הכניסה לקורס רכיבה כדי לעלות את רמת המדריכים)

fliperit

New member
כבתבתי ממוצע.

אני מכירה סביבות 10 מדריכי רכיבה טיפולית, מתוכם רק 1 יש לו הורסמאנשיפ ממש טוב.

Whiskey 2

New member
גם אני לא מכירה המון מדריכי

טיפולי עם הורסמאנשיפ טוב אבל לאחרונה פגשתי מדריך עם הורסמנשיפ מעולה שרוכב מגיל 15, ואני מכירה עוד שתי מדריכות לרכיבה טיפולית מעולות אז רציתי לבטל את ההכללה. ובאמת רוב המדריכי רכיבה טיפולית צרכים לצבור המון המון ניסיון כי מצבם די רע ובקורס נותנים להם דורבנות ואחרי שהם עושים קנטר פעם אחת אומרים להם שהם יודעים קנטר פיקס מה שגורם לחוסר ידע, לרמה נמוכה ודי זילזול כאשר מתקנים אותם במסגרת שיעורים (השיעורים הם כשהם באים לפני מבחן לעבוד עליו, למרות שהם צריכים לרכב באופן סדיר ואז כשהמדריך מעיר להם הם מזלזלים).

fliperit

New member
לא הייתה שום הכללה.

להפך, כשכתבתי "ממוצע" זה מבטל את ההכללה

כמה שטויות...

איך זה יכול להיות משהו אחר חוץ מהכללה אם כתבת "אני מכירה סביבות 10 מדריכי רכיבה טיפולית, מתוכם רק 1 יש לו הורסמאנשיפ ממש טוב." זה האמא של ההכללות וחוץ מזה את סותרת את עצמך. או ש- 9 מ 10 זה הכללה, או שתתני מספרים אחרים בשביל ממוצע.

לא כולם, אבל רובם.

וזאת לא הכללה, זאת מדריכה אחת. היא מדריכה טיפולית שחשבה שחכם לשחרר 3 סייחים- זה מסביר על רמת הידע שלה, והיא מאלה שרמת ההורסמאנשיפ שלהם היא נמוכה.

מי את חושבת שאת???

מי את שתגידי מה רמת ההורסמנשיפ של מישהו? יש הרבה מדריכי רכיבה טיפולית שיודעים מה שהם עושים וזה שאת פגשת 10 מדריכים שלא יודעים כלום עדיין לא נותן לך את הזכות להכליל. חוצפה ממדרגה ראשונה להגיד כזה דבר על מדריך כלשהו. את אל תעשי ממוצעים לפני שבדקת דברים לעומק. אין קשר בין שחרור סוסים במרעה לעובדה שהיא מדריכה טיפולית. חצופה!

חח אתה יכול להרגיע. היא לא לגמרי טעתה.

יש הרבה שיודעים מה הם עושים ויש הרבה שלא. כשהיא כתבה שהמדריכה היא טיפולית, אז זה מסביר למה היא חשבה שזה חכם לשחרר 3 סייחים ולא שניים. וכן, זה מסביר למה היא חשבה את זה, כי מדריך רכיבה מערבית שעובר קורס שהוא הרבה יותר רציני בוינגייט יידע שזה לא בסדר, אבל מדריך טיפולי שעובר קורס שהוא פחות רציני לא חייב לדעת את זה. וזה מה שקרה, היא לא ידעה את זה. לא צריך להתעצבן כל כך, ולא צריך להשתמש בביטויים. אתה חושב שהיא טועה? בסדר אתה רוצה להגיב? בסדר אבל בבקשה לשמור את כל הקללות וההתבטאויות לעצמך, ולא לרשום אותם על גבי הפורום.

דבר ראשון, לא בא לי להרגיע

דבר שני, מי קילל? חצופה זה לא קללה, מותר להתבטא כפי שאני רוצה, במיוחד כלפי ילדים שאינם יודעים על מה שהם מדברים. אין קשר ואפילו הקטן ביותר בין העובדה שמישהו מדריך רכיבה טיפולית לבין העובדה האם הוא איש סוסים או לא. אנשים שנמצאים עם סוסים כל חייהם יכולים לעשות קורס מדריכי רכיבה טיפולית וההפך. יש מדריכים רגילים רבים שהוסיפו קורס רכיבה טיפולית להכשרה שלהם, יש אנשים שרוכבים ברמות גבוהות שנים ועשו קורס רכיבה טיפולית ויש כאלה שעשו קורסים בחו"ל, ארוכים יותר מכל קורס שיש בארץ (כן, גם קורס מהולל של רכיבה מערבית). החוכמה אם לשחרר שניים או שלושה סוסים, סייחים יחד, היא חוכמה שלא קשורה לקורס אותו המדריכה עברה, אלא מה לימדו אותה בחווה שבה היא עובדת. ונראה לי שהיא יכולה להגן על עצמה

בטוח שהיא יכולה להגן על עצמה. הבעיה היא שלי

אישית נורא מפריע לראות את הצורת התבטאות שלך. מי את חושבת שאת??? חוצפה! אלה דברים שמכוער לשמוע ובמקרה הזה לקרוא. במקרה כזה, לא מותר לך להתבטא כפי שאתה רוצה. יש צורות ביטוי שמה לעשות, לא מקובלות ולא בסדר להתבטא ככה. מבחינה טכנית אתה יכול להתבטא ככה, לכתוב ככה. אבל מבחינה מוסרית? החוכמה כמה סייחים לשחרר קשורה גם לחכמת סוסים. בחווה משחררים שני סייחים, היא חשבה שחכם 3. עכשיו תחשוב לבד מזה אומר. כאן אני סיימתי. מצידי תמשיך לחשוב שזה בסדר להתבטא ככה ולכתוב מה שאתה רוצה. רק חבל שאתה חושב על זה ולא על איך להתבטא בצורה יותר יפה.

fliperit

New member
את צוחקת עלי?

תנשמי, תקראי שוב את ההודעה שלך ותספרי כמה שטויות כתבת בה. אני ספרתי 7

בואי נראה, כמה שטויות

ולא אני ממש לא צוחקת עליך. יכול להיות שבקורס רכיבה טיפולית של ווסטרן מלמדים ברמה מאוד נמוכה, או בווסטרן בכלל. רגע, בעצם אולי אני מכלילה. סליחה הרוב ברמה נמוכה. נשמע לך מוכר? זה כמו לרשום שהאסון שקרה בחווה שלך, קרה בגלל שבווסטרן לא מקפידים על החוקים. נכון שזה נשמע נורא? אולי כי זה באמת נורא. אז עכשיו תחשבי טוב לפני שאת מכלילה.

למעלה