מנצלשת..נזכרתי עכשיו במקרה ממש מפחיד!
פעם היו לנו בחווה 5 סייחים בני חצי שנה- שנה. הם היו משוחררים כל היום בראונדפן (שנמצא מחוץ לחווה), וכל פעם שניים היו מחוץ לראונדפן, כדי שיאכלו ירק. הם לא היו בורחים, כי 3 האחים שלהם (כן, כולם היו אחים) היו בראונדפן. יום אחד חזרתי עם אמא שלי, אחותי וחברה (שגם רכבה..אני רק לא זוכרת מי מהן זאת הייתה) מירושלים, ועל הכביש הראשי מחוץ לישוב אני רואה 3 מהסייחים משוטטים להם ברוגע! אמרתי לאמא שתעצור את הרכב קצת רחוק מהם, ואני ארד להבריח אותם חזרה לחווה (5 דקות הליכה בשדה..). איך שיצאתי מהאוטו, אחד הטיפשים נכנס קצת לכביש ונהג שעבר שם צפר לו. תוך שניה, כל ה-3 רצו לאורך הכביש הראשי (אנשים נוסעים בו על 100 ממש בכיף), כשבמרחק 10 דקות קנטר נמצא מחסום, ואחריו- השטחים, מלאים ביישובים פלסטינים. דבר ראשון התקשרתי למדריכה שלי, ואח"כ נסענו אחריהם והתלבטנו אם לנסות לעקוף אותם ולעצור אותם, או רק להשגיח עליהם מאחור. לשמחתנו, כשהגענו לכניסה השניה ליישוב, הייתה שם מישהי נחמדה וחכמה, שהבינה שצריך לעצור אותם, אז היא חסמה את הכביש, יצאה מהאוטו והבריחה אותם לתוך היישוב. עוד אנשים הגיעו, וכלאנו את הסייחים במעגל של אנשים. אחרי 10 דקות הגיעו חברה מהחווה עם ראשיות...פיווו איזה הקלה! היה ממש מלחיץ! החזרנו את הסוסים לחווה, ובסוף התברר שאחת המדריכות חשבה שזה חכם לשחרר 3 ביחד....