שאלונת:

r0asso

New member
כן יצאתי מניאק....

יתכוונתי שאני אומר שהיא צודק בקשר לאפס

או.קיי עכשיו תגידו לי אם הבנתי נכון

כל מספר כביכול מתחלק ב-0 אבל זה ביטוי חסר משמעות ולכן מתייחסים לזה כאילו זה לא אפשרי.?

Proteous11

New member
אי אפשר לחלק ב0 נקודה, מה שלא יהיה

וזה משהו שצריך לזכור טוב טוב זה חוזר המון פעמים בהשוואות כמותיות ...

ur shak

New member
נו באמת

כאשר מחלקים משהו במספר ששואף ל-0 אז התשובה שואפת לאין סוף ולכן החלוקה ב-0 לא מוגדרת עבור כל המספרים כולל 0.

נצלש שאלה קשה (לפחות לי../images/Emo3.gif)

נתון a,b לא שווה ל0. איזה מהביטויים הבאים גדול בהכרח מA וגם מB? |a+b| |a|+|b| |a-b| |a
b| לא ממש הבנתי גם את הניסוח של השאלה..

idanhav

New member
התשובה

היא 2 תציבי תשובות ותראי הסיבה היא שלא משנה מה הערכים של a b בערך מוחלט הם שניהם חיוביים ולכן הסכום של שניהם בהכרח גדול יותר מכל אחד בנפרד התשובה הראשונה נפסלת על כל שני מספרים חיוביים כמעט התשובה השלישית על מספר אחד חיובי ואחד שלילי והאחרונה של הכפל, אם אחד מהם שלם והשני שבר (אני לא בטוח לגבי הסדר של התשובות כבר אז יכול להיות שעשיתי מיקס)

הבעיה היא שקצת לא הבנתי את

הניסוח של השאלה בכלל.. כלומר איזה ביטוי של שניהם גדול מכל אחד מהם לחוד? אני ממש לא אוהבת בעיות שצריך לפתור בהצבה

idanhav

New member
כן

מכל אחד מהם לחוד ולא בהצבה, צריך לשבת לחשוב מה המשמעות של כל ביטוי מהתשובות ומתי הוא נופל, כי הוא לא נופל אוטומטית בכל טווח מספרים

אוף אני ממש מתחילה להתייאש

מהאלגברה.. נכון שאומרים שזה יותר קל מבתיכון, אבל בתיכון לא היתה לי כזאת בעיה (עשיתי 4 וסיימתי בציון די טוב..)

a1b2c3333

New member
את ממש לא חייבת להציב כאן

אפשר להבין גם לפי עיקרון- סכום הערכים המוחלטים שלהם גדול מכל אחד מהם בנפרד.זה הגיוני. אם אחד מהם שלילי-זה לא נכון לגבי שאר התשובות,כי חיובי+שלילי מקטין את הערך.

נ ט ע 18

New member
לדעתי ..

התשובה היא 2.. פשוט עושים הצבה "חכמה" ומציבים: a= -1/2 ו b= 1 מה שצריך לחפש זה מספר שיהיה גדול גם מ a וגם מ b כלומר גם מ 1 וגם מ 1/2- אז מציבים בתשובות ויוצא: תשובה 1 : חצי תשובה 2: אחד וחצי תשובה 3: חצי תשובה 4: חצי חצי גדול מ 1/2- אבל לא מ 1 ולכן כל התשובות חוץ מתשובה 2 נפסלות.. אפשר גם ישר לסמן את 2 כי כל שאר התשובות דומות.. ואפשר גם ישר לראות ש2 זאת התשובה כי רק בה אין קשר בין המספרים , ככה שבמקרה שאחד מהם שבר (במקרה של כפל) או שלילי (במקרה של חיסור או חיבור) זה לא יגרום להקטנת התשובה..

נ ט ע 18

New member
מציבים מספרים

שבעזרתם תוכלי לפסול תשובות מסויימות.. בגדול צריך להבין פה את העיקרון כדי לדעת איזה מספרים להציב ולמה.. למשל את תשובה 4 ניתן לפסול אם מספר אחד יהיה חיובי והשני שבר. את תשובה 1 ניתן לפסול אם אותו שבר מתשובה 4 יהיה שלילי (בגלל שזה ערך מוחלט אז זה לא משנה את תשובה 4).. וכנ"ל תשובה 3.. תשובה 2 תמיד תהיה גדולה יותר כי כל מספר עומד בפני עצמו, ואז זה פשוט חיבור של שני מספרים חיוביים והסכום יהיה בהכרח גדול יותר מכל אחד מהמספרים.. אז מה שצריך להציב זה מספר חיובי שלם ושבר שלילי.. כדי שהחישובים יהיה פשוטים אז עדיף לקחת את 1 ו 1/2- ..

למעלה