שאלונת

מאטפיקס

New member
שאלונת

אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשלאול בו את השאלה, אבל אני נוטה לחשוב שאתם האנשים הכי קרובים לנושא הזה. אז הקדמה : היום עשיתי מטווח לקרבין (אני מאבטחת טיולים) והיו במטווח המון שוטרים, איך שהוא התגלגל במטווח שאני הייתי לוחמת כלבנית בעוקץ, ואז המדריך ירי של השוטרים פנה אליי בהצעה מפתה למדי- להצטרף לצוות כלבני התקיפה של היס"מ..סיפר לי קצת על מהות השירות, בכלל הוא סיפר שזה אושר רק אתמול, ובטח יחפשו כלבנים בקרוב... אז שאלה אחת היא : מה אתם אומרים? זה באמת תפקיד זוהר כמו שזה נשמע? אני חושבת שהנק' המכרעת בלהחליט אם לנסות או לא, זה להיות שייכת למשטרת ישראל. בלי לפגוע, המשטרה לא עושה את הרושם הכי טוב שלה לאחרונה, והרצון להשתייך לארגון הזה שואף לאפס, אבל מצד שני, זה להיות בשירות היס"מ, שזה לא איזה שוטר תנועה... שאלה שניה- ראיתי באתר של המשטרה שמחפשים בלשים. מה אתם יכולים לתרום מידיעתכם על התפקיד? אני מקווה שזה פורום מתאים לשאלה שלי, אם לא, אנא הפנו אותי לאחד כזה תודה רבה

yoni la

New member
אם את אוהבת אתגרים,

מן הסתם את אחת כזאת, לכי על הכלבנים. זו גם עבודה שתאהבי בטח.

שירןן21

New member
אני יענה לך במסרים אישיים..

רק בגדול ולטובת הכלל , יס"מ היא יחידה שנמצאת ונכללת בתוך מק"מ מחוזי\ארצי בגדול אלו יחידות מיוחדות של המשטרה ביחידות האלו נמצאות יחידות הפרשים , הכלבנים , החבלה , יס"מ , אתגר , יואב , ימ"מ ויחידת העיקוב (אולי יש עוד אני פשוט לא זוכרת) ליס"מ עצמם אין כלבנים הם פשוט יחידה בפני עצמה.. איפה עשית מטווחים? בקיסריה..? בואי נתחיל מנקודת מבט כזו שמדריך כשור מבצעי לא ממש יכול להציע לך ג'וב במשטרה אבל בהחלט יכול להיות שהוא יכול ויודע להפנות אותך לגורמים מתאימים.. ואגב.. עוד צעד שיבדיל שוב את יחידות היס"מ משארת יחידות המק"מ עוד שלושה חודשים מדי היס"מ יהפכו לשחורים עם סרבל "טרור" בגדים תואמים ליחידות המיוחדות שיש במשטרת ניו יורק ומיאמי.

שירןן21

New member
../images/Emo13.gif

חושבים שכניראה זה מה שירתיע.. בהצלחה.. בכל מקרה המדים האפורים נשארים ליחידות האחרות , פרשים כלבנים יואב וכו'..

ימער

New member
אחרי הפיילוט

בגוש קטיף, שם מדים שחורים הוכיחו את עצמם, החליטו לעבור לגמרי. שמעתי ששוקלים גם להוסיף את סמל הגולגולת ... ואז בכלל ... חבל"ז. אחרי הכל יש לזכור שכל ההצלחות הגדולות של היס"מ בשנים האחרונות הם נגד ילדים בני 17 .... באלימות שתוצאותיה ראינו כבר. האם באמת תהיי נכונה לשסות כלבי תקיפה בילדות בנות 15 בעמונה 2?? תשקלי את ז-ה במערכת השיקולים שלך.

שירןן21

New member
שייג לחוכמה שתיקה

קודם תתחיל בזה שהכלבנים לא השתתפו בפינויי.. המדים השחורים שהיו בפינוי הם לא אותם המדים שיוחלפו הסרבלים שראית בהתנקות נועדו לשמור על השוטרים מכל אותם מזרונים בוערים , מקררים ברזלים אבנים ובקבוקי זכוכית שהושלכו עליהם ע"י "אחינו" ""המגורשים."" (מי שעושה כך הוא לא באמת אחי.. ) ההצלחות של היס"מ לאחורה לא היו על בני 17 ופה עוד טעות בידיך.. המחבל האחרון שנתפס בכביש 1 ע"י יס"מ מרכז זו לא הצלחה? הבן מיעוטים שנתפס ע"י יס"מ ירושלים בירושלים טרם דקר שוטר מג"ב זו לא הצלחה? כל הימים והלילות ששוטרי היס"מ עושים בסופי שבוע ומצליחים למנוע עוד רצח או עוד קטטה זו לא עבודה מבורחת? הפורצים, האנסים , הגנבים והשודדים שהיס"מ מידי יום מביאים בפעילות שגרתית היא לא הצלחה? מה שקרה בעמונה זה עצוב וכואב , ולא נכינס לוייכוח הזה ,המשטרה היא הרשות המבצעת , נחקק חוק וביצעו אותו בצורה הכי טובה שאפשר . אם כבר להתבייש אז זה באזרחים שהתנהגו בצורה אלימה ורצחנית. ואם אתה פותח את הסיפור על אותן ילדות בנות 17 , אלו לא אותן ילדות שהגישו תלונות במח"ש על שאנשי יס"מ אנסו אותם וביצעו בהן מעשי סדום? ומיד אחרי 24 שעות הן התנצלו ואמרו שבדו את הסיפור כי פשוט הרב אמר שצריך לעשות הכל בכדי לנקום ולנסות למנוע את הפינוי. עדיף שלא תפתח את הפה שלך אם אתה מוציא ממנו רק שטויות.

yoni la

New member
קודם כל סייג....

שירן, אני לא יודע מאיפה אמרת שמה שקרה בעמונה זה חוק, כי זה לא! זו מדיניות ממשלה, ולא חוק שנחקק כמו "חוק" הגירוש בגוש קטיף. לגבי הסיפורים שקשקשת על הנערות בעמונה, לא יודע מאיפה בדית את זה, כנראה מחוקרי המשטרה שאמרו לך להפיץ את זה. כל הדברים העומדים מאחורי עמונה, חלקם אמיתיים, וחלקם שמועות. אי אפשר לדעת כלום, כל עוד אתה לא מכיר את המקרה ספציפית. וחבל שאת מתחילה להגרר לביטויים לא כ"כ נעימים כלפי ימער, בכל זאת זהו פורום, והוא אמור להיות תרבותי.

שירןן21

New member
סייג* צודק.

את הסיפורים לא בדיתי , דווקא את זה שמעתי בתוכניות טלוויזיה שונות אם אני לא טועה אפילו זה היה בערב חדש אבל זה לא נתון לוויכוח , לי אין מה לבדות סיפורים הרי שום דבר הוא לא אישי. פינוי עמונה היה כתוצאה מצוי פינוי שיצאו מבימה"ש , שעתיים לפני תחילת הפינוי העניין היה בבג"צ כי תושבי המקום עירערו עליו. בג"צ החליט יש פינוי , וכך היה. אני לא רואה את עצמי שחרגתי מתרבות הפורום ואם כן אז לא כל כך נורא.. אני מאמינה שאתה תוכל לעמוד גם אם זה מביך .

א י י ל 18

New member
היא בכלל לא תקפה אותו

בצורה לא תרבותית.. אם כבר אתה תקפת אותה ודיברת לא יפה ומה קשור עכשיו החרא של עמונה לזה שהיא אמרה שמחליפים מדים ליס"מ נדפקתם לגמרי כולכם רק בגלל הנזק המוחי שקיבלתם מעמונה אולי היה צריך שלא לעשות את זה , פשוט אני כבר מרחם על כל היפי נפש האלו , אם כל כך כואב לך וכל כך אתה קשור לאזורים האלו לך תגור שם. אם היו שם אלפים שמתגוררים ופלוגות שלמות של צה"ל לא היו שומרות רק על 20 משפחות הפינוי הזה לא היה.

yoni la

New member
לא אומרים על דעות של האחר

שהן שטויות, תסכים איתי. אייל, אני לא רוצה בכלל להכנס לויכוח הזה, למרות שאולי כבר הבנת באיזה צד של המתרס אני. זה לא פורום פוליטי. אם אתה רוצה לדון בזה, אני מוכן לדון עמך בפרטי.

ימער

New member
בואי נעמיד דברים על מהותם

ראשית, "שמעתי בערב חדש ולכן אין מה להתווכח על זה" זו אמירה קצת אינפנטילית. אני לא זוכר שערב חדש היא מקור האינפורמציה המדוייק ביותר, אז לאט לך. "הרב אמר להם" נשמע כמו אגדה אורבנית. לא טענתי שכלבנים השתתפו בגירוש, אם כי מתפלא שהסדיסטים לא עשו בם שימוש... זה היה הולך טוב עם המדים השחורים וצעקות "ראוס ראוס", אבל בואי נניח לזה. המשים השחורים בגירוש נועדו לשמור על השוטרים מפני מזרונים בוערים ובקבוקי זכוכית ו....מקררים??? מה את אומרת ... אני לא בטוח שהמתפרה שעשתה אותם ידעה על זה. אגב, זו בטח המצאה חדשה, מדים נגד מקררים ... או שמא סרבלי-אנטי-בקבוקים. חידושים והמצאות בתחום הטקסטיל. אני עמדתי 50 מטר מהמחבל שנתפס בכביש 1, כן, היו שם יס"מ ... ובילוש ...וסיור ....וחבלנים ....וכל מה שאת רק רוצה. אז בואי תרדי מזה. גנבים ושודדים מביאות גם יחידות אחרות, אבל לא שמעתי על בלש שנתבע ע"י קטין מעמונה בגין אלימות, אבל אני מכיר כבר 4 שוטרי יס"מ שהורשעו על כך במח"ש. אם את בוחרת בהעמדת פנים ילדותית, זכותך, אבל זה לא ממש מוסיף לך.

שירןן21

New member
אני יחדד את דברי

לגבי הידיעה בערב חדש "זה לא נתון לוויכוח" לא בגלל שזה פורסם שם.. בגלל שגם אם הדבר קרא לדעתי האישית אותן בנ ות לא באמת מייצגות את האוכלוסיה הזו אלא את התפוח הרקוב שלה.. לכן אין על מה להתווכח על האירוע הזה.. המחבל בכביש 1 שוטרי יס"מ מרכז הראשונים שתפסו אותו ועל זה באמת אין וויכוח אם תרצה אני אתן לך את השמות (היו איתי בקורס שוטרים במקרה) ברור ששאר היחידות מביאות הצלחות , אבל כרגע דיברנו על יחידות היס"מ ומה שהצגתי אלו פעילויות שהם נולטים בהם חלק. לא רק ביס"מ הורשעו שוטרים באלימות , שוטר שהורשע באלימות בבימה" משמע עבר עבירה פלילית , גם בתנועה בחקריות ואפילו מתנדבים הורשעו בעבירות האלו אני לא חושב שזה מייצג אוכלוסייה שלמה של שוטרים. ושוב דברים שאתה לא יודע אז פשוט תשאל או שתברר לפני.. על איזו מתפרה אתה מדבר? הסרבלים שקיבלנו היו קודם כל נגד אש היו בהם פלטות ברגל דקות וקשיחות באזור המרפקים , ברכיים כתפיים וכן זה נגד אותם בקבוקים שעפו תתפלא כמה הסרבל הזה מבודד , ברור שאם יזרק עליך מקרר תמחץ.. הסרבלים האלו היו למגן וגם מאוד לא נוחים.. חבל שאתה יורד לשיחה הזו לפסים אישיים.. בכלל השבתי לך על ההודעה הזו רק בשביל להסדיר ושתבין את דבריי , למרות שלמען האמת עכשיו כבר ממש לא איכפת לי מה אתה חושב , אני חושבת שאתה צריך להתנצל על זה שרמזת ולא במעט שהשוות אותנו השוטרים לנאצים , אחרי העבודה הקשה שאנחנו עושים , תתבייש לך , הארגון שאתה משווה אותו לנאצים ורומז רמז עבה שהמשימות שביצענו בעבר זהות לאלו של הנצאים.. אותו ארגון אתה בה ומתנדב בו על חשבון זמנך הפנוי. בושה וחרפה.

ימער

New member
עיזבי, בחייך

"גם אם זה קרה"?? חשבתי שאת טוענת שזה קרה. אז אם את לא בטוחה, למה את מעלה את זה מלכתחילה? "הרב אמר להם" ... וואללה יופי. קודם טוענים, אחר כך אומרים שאולי זה לא קרה. אחלה תרבות. המחבל בכביש 1, עוד 50 מטר ואני בעצמי הייתי תופס אותו. הם לא ביצעו את התפיסה כי הם משהו אחר מקלגסים אלימים, הם ביצעו אותה כי הם היו שם. ביג דיל. וודאי שלא רק ביס"מ הורשעו, אני תוהה אם את מנסה להיראות לא-חכמה בלשון המעטה. כי רק ביס"מ הורשעו בתלישת אף של מפגין כפות .... ורק ביס"מ הורשעו בשבירת גולגלות. אז מה את נותנת לי דוגמה ממשטרת התנועה??? היס"מ היא יחידה אלימה מעצם הגדרתה, ואם את חושבת אחרת, את אולי גרה במדינה שאינה כאן. הסרבלים שקיבלתם לא היו נגד אש, עובדתית, וגם לא נגד מקררים. זה לא מפריע לך לטעון את זה בהודעה הראשונה. מילא. הסרבלים האלה היו למגן? וואללה ... מעניין מה היה צריך להגן על הילדים שם מפניכם. עבודה קשה זה דבר אחד, וקלגסות היא דבר שונה. העבודה הקשה שעושים השוטרים אינה הצדקה לפשעים שהם עשו. עמונה היא מקרה קלאסי. אפילו וועדת החקירה קבעה שהיתה שם אלימות מוכוונת, מתוכננת, הוכו שם חברי כנסת בעלי חסינות, הוכו שם ילדות בנות 14 ע"י קלגסי יס"מ באלות, נרמסו שם קשישים תחת דהירות סוסים מכוונות. כמו פרה שנותנת חלב מלוא הדלי ובסוף בועטת בו ושופכת הכל. המשטרה עושה דברים נהדרים, מי כמונו מתנדבים רואים זאת, אבל זה לא קשור ואסור שיהיה לגיטימציה לפעולות לא חוקיות, לא מוסריות הגובלות בפלילים. אני מעדיף לשפוך את התינוק עם המים ולהתחיל הכל מההתחלה.

שירןן21

New member
אתה ממשיך לטעון דברים בלי שום בסיס

הוועדה לא טענה שהמשטרה השתמשה באלימות יתר, היא טענה לגבי אותם שוטרים שצולמו כגון הפרש שאתה מדבר עליו שאגב הודח מתפקידו. ואם אתה שואל את דעתי , אחרי שיצא צו מבג"ת ל-פ-נ-ו-ת את השטח , והאנשים שם התכוננתו למלחמה והעובדה היא שצולמו ואמרו אם המשטרה תנסה לפנות אותנו (אני מזכירה על פי חוק יש צוי פינוי שעברו את אישרו של בג"צ) ישפך פה דם!!!!!! המילים האלו מתועדות מצולמות ונחרטו . כל עבריין שנשאר בשטח עמונה התכונן לשפוך דם , התכונן למאבק אלים נגד שוטרי וחיילי ישראל שבאו לבצע את עבודתם נאמנה עבודת חוק. כמו שנעצר קשיש שרצח את אישתו , כמו שנעצר קטין ב 15 שאנס את אחותו וכמו שנגדם פעל החוק בחומרה רבה , כך המשטרה תפעל כנגד כל עבריין ועבריין , אגב קשישים בעמונה לא ראיתי , קטינים ראיתי.. אני עצמי שבאתי לפנות בית שבו היו כ - 15 עשר קטינים וצוות הפינוי שלי אלימות בכלל לא הייתה , ועוד לפני שבכלל פנה אליהם הקצין והסביר להם את מהות העבירה שלהם נזרק לעברי בקבוק זכוכית וצעקו לעברי נאצית זונה עופי מפה. תטען מה שאתה רוצה , אני הייתי שם. אני ראיתי מה היה. אני חוויתי על בשרי את כל האלימות הזו.. ושוב עד שלא תתנצל על ההשוואה הזו שעשית אני לא חושבת שיש מה לפתח את הדיון הזה בכלל.

ימער

New member
את לא מבינה מהי משטרה

או מה תפקידה. את לא הפנמת שזה הגיוני ובסדר שעבריין יהיה אלים, זה נכון גם לעבריינים בעמונה, אבל זה לא בסדר ששוטר יפכעיל אלימות כנגד "עבריין" כפות. האלימות של העבריין היא הסיבה שבגינה הוא עבריין, לעומת האלימות של השוטר שהיא אסורה בתכלית. וזה-כל-ההבדל. "כל עבריין שנשאר בשטח עמונה התכונן למאבק אלים נגד שוטרי וחיילי ישראל שבאו לבצע את עבודתם נאמנה עבודת חוק" - וואוו, עוד מעט את מכניסה את המשפט הזה להדלקת המשואות בהר הרצל. ממש רווי פאתוס. אבל למעשה לא היו שם חיילים, רק שוטרים, ולא סתם שוטרים, כי אם שוטרי יס"מ אלימים כפלוגות הסער, ולא זו גם זו, אכן השוטרים הורשעו במקרים רבים, ולא הורשעו במקרים אחרים של חוסר ראיות ולא חוסר אשמה, ומעבר לזה, הוועדה דווקא קבעה שהמשטרה הפעילה אלימות מכוונת שתכליתה אינה ראויה, ומוגזמת. למה שלא תקראי את סיכומי הוועדה ונדבר אחר כך ?! להתווכח עם בורים שחושבים שהם יודעים כשהם לא זה מתסכל למדי. תגידי, האם זה נכון שכשקראו לך זונה ונאצית הרגשת כעס גואה ...? תסכול ...? מה החארות הקטנים האלה אומרים לי? אני כבר אראה להם ... איפה האלה שלי ... בואו נפצח כאן ראשים יא מתנחלים בני זונות .... אני כבר אלמד אתכם לקרוא לי נאצית ... יאללה חבר'ה, להתחיל להרביץץץ. מה? לא ככה?

ghost7

New member
אתה כתבת "זה הגיוני ובסדר

שעברין יהיה אלים"... זה תקף גם לגבי עבריינים בתוך הקו הירוק? והמשתמע מהפסקה האחרונה שלך- שוטר שנפגע מאלימות של עברין, צריך לזוז הצידה. כי עכשיו- יפעיל אלימות כדי להתנקם... בזמנו התפרסם בעתון על עבריין שהגיע למשפט, קילל את השופט, והמשיך וקילל "את כל השופטים במדינה". אחר כך טען שהשופט צריך לפסול עצמו מהדיון, כי יש בינהם סכסוך אישי (קילל אותו), ובעצם, לפי שקילל את כל השופטים, אין שופט שיכול לשפוט אותו...

ימער

New member
שאלה הגיונית

והתשובה היא כמובן. הרי הרגע קראת לו עבריין - זה בגלל שהוא הפעיל כוח נגד שוטר, או סירב להוראה חוקית. עד כאן עבריינותו. מכאן, אתה נדרש להפעיל כוח מועט ככל שניתן לעצירתו. מרגע שנעצר ונכבל, אסור לך לגעת בו גם אם זה ממש ... אבל ממש מרגיז אותך. הקו הירוק אינו רלוונטי כאן. זה נכון כלפי כל אחד. לא כתבתי ששוטר צריך לזוז הצידה, אבל מכאן ועד 4 יסמניקים שבועטים במפגין כפות ... הדרך רבה. האלימות שהיתה בעמונה היתה מוכוונת מלמעלה על מנת ליצור מאזן אימה לפינויים אחרים בעתיד, בדיעבד זה לא הלך, כי התקשורת צילמה, ומח"ש חקר, וגם העמיד לדין משמעתי, שלא לדבר על תביעות אזרחיות שהוגשו. בכל מקרה, אני לא צריך להזכיר לך מה סמכויות השוטר, הוא אינו רשות שופטת וודאי שלא תפקידו להעניש את העבריין.

שירןן21

New member
זה לא יגמר..

תפקידה של המשטרה לאכוף את החוק , לשמור על שלום הציבור על סדר ציבורי , לשמור על רכוש לאתר לגלות ולמנוע עבירות וכו'.. נתחיל בזה שבעמונה היו שוטרים צבאיים ושטורי שח"מ משמע חיילי מדינית ישראל. נמשיך שבעמונה סה"כ כמות השוטרים שהורשעו בשימוש בכוח בלתי סביר היו 10 שוטרים שננקטו נגדם פעולות משמעת ורק לאחד מהם הוגש כתב אישום . בגלל דיבורים של אנשים כמוך נדקרים לנו שוטרים ועבריינים מכשירים את עצמם לנהוג באלימות יתרה , לעבריין אסור להרים יד על איש חוק ובטח שלא לזרוק חפצים דליקים וחדים זו עבירת מדרגה חמורה ביותר! ברור שאנחנו כמשטרה צריכים להיות צפויים להכל , אבל מה לעשות כשזרקו עליי אבנים וחפצים דליקים קצת הייתי בשוק וכאב לי כי מהצד השני לא עמדו תושבי מזרח ירושלים שבמקרים מסויימים יש הרגל להתנהגת כזו , מצד שני עמדו יהודים חובשי כיפות.. אוכלוסיה שפעם הערכתי וכיבדתי. שורה תחתונה זה לא הגיוני ולא בסדר שעבריין יהיה אלים כלפי אף אחד, ההגדרה עבריין היא כשעצמה אמורה להיות ממוגרת ומי שלא פועל כחוק ניכלא מן הסתם על מנת שיהיה מרוחק משאר האוכלוסיה הישרה, אולי לך זה ניראה בסדר והגיוני שתתיקל באזרח שעקף אותך בתור לסרט ואז תעיר לו.. ו.. רגע הוא בעצם עבריין , אז מיד תקבל אגרוף לפרצוף וכמה קללות.. אבל היי הרי זה בסדר והגיוני כי הוא עבריין. הוועדה קבע שהייתה אלימות מופרזת מידי מצד שתי הצדדים לגבי המשטרה הוועדה הייתה נקודתית וקבעה שהמשטרה הייתה צריכה לבחון שימוש בכוח סביר ולבדוק אם היה יכול להיגרם נזק פחות יותר ממה שנגרם. וכן קראו לי זונה , קראו לי נאצית ועוד מילים יותר קשות.. הכעיס אותי? על מה ולמה..? יש גבול והוא מאוד ברור בין עבודה לעניינים אישיים..? אותו בחור שצעק לי זונה באמת מכיר אותי? ראה אותי פעם מסתובבת בצמתים של הבורסה? לא.. הוא מכיר את אמא שלי שקילל אותה..? נאצית..? שיקרא.. הוא רק מבזה את עצמו.. יותר כואב לי שאזרח כמוך משווה אותנו השוטרים לנאצים.. כניראה שהכל בא מהבית, שמתי שכואב לאנשים מסויימים הם מיד רצים ועושים שימוש בשואה , לדעתי זה פסול וזה רק מראה על צורת חינוך שקיבלו בבית.

ימער

New member
הנה - אני סיימתי.

לא, בעמונה היו שוטרים, לא חיילים. בעמונה הוגשו 4 כתבי אישום, למעלה מעשרה נגדם ננקטו פעולות משמעתיות, ובעיקר עשרות אחרים שנגדם היו תלונות אך לא ראיות. כנראה הרבי אמר להגיש אותם. ומעל לכל, וועדת חקירה אחת, שקבעה שהאלימות היתה מוגזמת, מכוונת, ומעבר לסבירות. מבחינתי זה הכל. בגלל דיבורים כמוך, יש לנו משטרה אלימה, פושעת, שראשיה נחקרים חדשות לבקרים, קראדי, פרשת פריניאן, ניסו שחם, מפקד מחוז ש"י לשעבר שעליו היה לנו כבר שרשור. כולם מושחתים מהיסוד, וזה מחלחל. משטרה כזו צריך לבטל, ולהקים אחת חדשה. את חיה בסרט, לא רואה את המציאות בשטח. וזה בסדר, אני משייך את זה לגילך הצעיר ונסיונך הדל, אבל תשאלי את ההורים שלך ותשמעי מהם, תשאלי שכנים, דודים, כנסי לפורומים, תראי למה אנשים מתעבים את המשטרה. זה לא משטרה - אלה פושעים עם תג. אל תבלבלי לי על "לזרוק חפצים דליקים" - לא מדובר כאן על מועדון לילה בנמל ת"א, מדובר בגירוש אנשים מבתיהם, ואם אני לא טועה - יותר כתבי אישום הוגשו כנגד שוטרים באירועי עמונה, מאשר כנגד "יהודים חובשי כיפות". אגב, אני בטוח שלפני שגירשת ילדים מבתיהם, גם אותם "יהודים חובשי כיפות" העריכו אותך יותר. כך שאובדן ההערכה היא הדדית. "הוועדה קבע שהייתה אלימות מופרזת מידי מצד שתי הצדדים" - אמת. אבל בשעה שהעבירה של היהודים היתה אלימות (וודאי שהיתה אלימות, אחרת לא היית קוראת להם עבריינים ולא היה צורך במשטרה) - העבירה של השוטרים היתה - בדיוק - אלימות. ולשוטרים א-ס-ו-ר להיות אלימים שלא לצורך כלפי עבריינים. וזה יקירתי, כל העניין. כן, יש אנשים שקיבלו חינוך מהבית להיות קודם כל יהודים, ורק אחר כך ישראלים. אצלך זה הפוך. אם בכלל. לצערי.

למעלה