שאלונת...

שאלונת...

מה עושים עם ילדה בת 11 שמסרבת בכל תוקף לשמוע על בן הזוג?????? בכל פעם שאני מזכירה אותו........ היא עושה לי פרצוף של עיזונת כועסת...ומאיימת לעזוב את הבית. שאלתי...קיבלתי תשובה כל כך פשוטה "אני שונאת אותו"... אמרתי.."אבל אני אוהבת רק אותו- ואני רוצה להיות איתו"... כלום.. היא הודיעה חד משמעית אם הוא יבוא- היא יוצאת... לא חושבת אפילו להעמיד אותה בסיטואציה הנ"ל... אבל ראבק........ היא כל כך רצינית שהצליחה לגרום לי לעשות כמה צעדים אחורה. ולו...... אין לי מה לאמר... לא יכולה לאמר לו.."הבת שלי שונאת אותך"...מה עושים????????????

כולי הבהרה אחת גדולה :))

אתה לא יכול להציב אולטימטום לילדים... אל תנסה... לא בנושאים שכאלה בכל אופן... בטוחה שיש דרכים אחרות... וכל הבהרה מצידי בנדון לא תעזור כרגע. לא יודעת מה הסיבה שהיא פיתחה מולו אנטי... וחייבת להיות סיבה.. אני מכירה את הזאטוטית שלי... היא לא כזו.... וכן.. בגיל 11 מסתבר שהיא מנהלת לי את הזוגיות... תראה לאן הגענו :))

next או שלא

שונאת אותו ! לא אמרה לא אוהבת, לא מתה עליו... שונאת ! אולי סתם ואולי לא. לא הייתי בסיטואציה שילדיי שנאו את בת-זוגי. אז אני כנראה סתם מבלבל במח כי באמת שאין לי שמץ. אולי זה הגיל שלה ? אבל דעתי, יש לו מה לאמר...

יאפ..

אואבת' תפשטות של האופטימיות ש'ך....:))) אבל ני אואבת גם אותו מלא'ן ת'לפים כזה...אז NEXT לא יהיה....רק הקפאה כזה עד לצו גיוס ש'לה :))) אופטמיות אמרנו..........לא ?? :)))))))))))))))) טוב נו....... זה הגיל ש'לי...לא מאשימה אפ'חד....ני מאואבת מותר לי :)

מצוטטת

New member
תשובה דומה

משפרי3ה גמלך בקטע הזה ובמיוחד בגילאיים הללו אני נותנת קדימות לקטע הריגשי של הילדים........ יותר קל לך כבוגר להתמודד הקושי מאשר היכולת שיש לה בגילה מצו' נחרצת בנושאים הללו

נותנת וקשובה

לכן הוא שם ואני כאן.... ובכל זאת....הנחרצות שלה די מבהילה לי... זה לא היה לפניי כן... גם אם היא שומעת שהוא התקשר היא כולה נכנסת לדיפנס ומתחילה לש'ות לי פרציפלוחים :(( אין לי שום כוונה להעמיד או לנסות את הנכונות שלה בנדון... עם כל אהבתי הענקית אליו....היא קודמת לכל. אבל אני בטוחה שיש פתרון למשפחות "מורכבות"... חשבתי אולי משהו מכם ניתקל ב"תופעה" הזו...

מצוטטת

New member
לך

אני מבינה אצליח להסביר עצמי זה לא לוותר על הבכלל....ממש לא! זה לא אומר שצריך ל"הקריב" {איכס שונאת ת'הגדרה} זה אומר שקוגנטיבית אין יכולת לקבל לכן, היות ולנו הבגירים יש ~כן~ יכולת להבין ומניסיוני האישי בקטע הזה הסברים ושיחות נפש יוצרות כרגע עוד יותר רתיעה, כי הם ה"מניוקים" גם למדו להכיר לנו ת'שיחות עידוד של המוטיבציה לנסות לשכנע
...אז זה למה אני בשלב כזה בוחרת {מדגישה זו בחירה} למזער חיכוך..... עם הזמן גם הם לומדים ובכוחות עצמם להתרגל ~~ככה עובד אצלי ההיגיון של הדעה~~

שאלות לעזרה

לפני כמה זמן התגרשת? האם היו לך לפני זה בני זוג שהיא פגשה?ומה היו תגובותיה כלפיהם? האם פגשה אותו בכלל? אם כן כמה פעמים? האם יש לו ילדים? האם פגשה אותם? כמה זמן אתם יחד? כל כמה זמן אתם ניפגשים? כלומר מה אינטנסיביות הפגישות עני כאן או לעצמך התשובה על השאלות יכולה לחדד את התשובה לאנטי שלה

מגשימה1

New member
אולי תשאלי אותה למה היא שונאת אותו

אולי יש לה סיבה לכך , סביר להניח שיש לה סיבה , אם תדעי את הסיבה אולי יהיה לך יותר קל לפתור את הבעיה הזאת , נגיד שהיא תגיד לך שהוא מעצבן או נודניק או שיש לו ריח רע (סתם דוגמאות מופרחות כמובן) , אולי תוכלי לדבר איתו בעדינות שישנה משהוא , יכול להיות שהיא תגיד לך שהוא רוצה אותך רק לעצמו , שהוא לוקח אותך ממנה ואזה אולי תוכלי להרגיע אותה ולשכנע אותה שזה לא המצב והיא במקום ראשון . אבל יכול להיות שהיא לא בדיוק יודעת למה היא שונאת אותו , יכול להיות שקשה לה להבין את הסיבה וזה בכלל לא אישי כלפיו . לא נראה לי שיעזור שתגידי לה שאת אוהבת אותו וגם לא שתתרחקי ממנו , כי אם זה לא בגללו בכלל אז מה יהיה ? כל אחד שיבוא היא תסלק אותו? אני חושבת שכדאי לך להיות סבלנית ולנסות לחקור את הענין , להגיע לשורש הבעיה . אולי יש לה סיבה טובה אני לא יודעת , בכל מקרה זה מה שיכול לעזור לך , לדעת מה הסיבה . בהצלחה וערב נעים !

a n a t i 3 3

New member
הייתי פונה לאיש מקצוע....

אדם שלישי, נטרלי, עם כלים שיכולים לעזור לשתיכן.

L o v e M e1

New member
כמה צעדים אחורה זו התחלה טובה../images/Emo13.gif

אולי היא מרגישה מאוימת בקשר שלך איתה או בטריטוריה שלה =בבית. אולי יש דברים שהיא חשה ורואה יותר טוב ממך היי קשובה לה. זה מין פאזל מאוד מסובך שצריך את הזמן הנדרש עד שמתאימים כל חלק למקום המתאים לו. לגבי בן זוגך אולי לא צריך להגיד לו "היא שונאת אותך", אבל בהחלט ראוי לשתף אותו בקשיים של בתך לקבל את הזוגיות שלכם, בטוחה שתזכי לשיתוף פעולה ותמיכה גם ממנו.

אני מסכימה עם התגובה הזו

אני חושבת שלפעמים יש לילדים חוש שאין לנו. אני לכשעצמי יכולה לראות שלש סיבות אפשריות לשנאה שכזאת: 1. שהיא קולטת משהו רע בו שאת לא קולטת והיא מודאגת מזה שיקרה לך משהו בגלל הקשר הזה. 2. שהיא קולטת שיש לך באמת רגשות כלפיו וזה מאיים עליה מרגיש לה כמו תופס את הטריטוריה שלה או 3. שהיא קולטת שיש לך באמת רגשות כלפיו וזה מאיים על הפנטזיה שלה שאי פעם תחזרי לאבא שלה. לאור הסיבות האפשריות שאני יכולה לראות אפשר אולי רק להבהיר לה שאין לה מה לדאוג ושהיא מספר אחת אצלך, אפשר להבהיר לה שמבוגרים זקוקים לחברת מבוגרים מהמין השני.. אפשר להבהיר לה גם שאין לה מה לדאוג ושאת תשמרי על עצמך.. לא הייתי חוקרת אותה למה. כי לפעמים בני 11 לא מצליחים להסביר את הרגשות שלהם (ואפשר לחשוב שמבוגרים תמיד יכולים..). הייתי מניחה לה רק מנסה להרגיע אותה. וגם שיחה אגבית אודות העובדה שאת ואבא נפרדתם ושאין לך כוונות לחזור להיות בת הזוג שלו. רק שותפה שלו להורות ולאהבה כלפיה. ההפרדה הזו בין שני המושגים לא קלה.. לא לנו ולא לילדים.

למעלה