שאלונת,

לחש האש

New member
גוז'י ../images/Emo24.gif

כבר דיברנו על זה בפורום אחר... וירטואלי = דמיון דמיון = שקר. מציאות = אמת. צג = פרצוף. מילים, משפטים כתובים ==== דיבור. = אדם אדם שאנו רואים ומכירים, והוא גלוי ופתוח איתנו הוא לא וירטואלי... אולי קצת... :) אדם שאנו מכירים ורואים, והוא מ"שקר" לנו ולא גלוי ופתוח... הוא בעצם וירטואלי לנו ואנו לא ידענו... אנו לא ידענו איזה אדם מסתתר מאחורי הפרצוף למרות שאנו מכירים... ופה קל לאכול אותה... זהה לצג של מחשב שהוא = לפרצוף... והמילים, והמשפטים = לדיבור... (אדם) אנחנו מודעים שאנו לא יודעים איזה אדם מסתתר מאחורי הצג. כמעט תמיד מתייחסים בערבון מוגבל שדבריו הם אמת... הוא בשבילנו וירטואלי... ופה אנחנו זהירים יותר... אם לא היה כך לא היה אמת ושקר... בקיצור מה אני בא לחגיד, שהגוף והשקר הם לא האדם. אלה הנשמה והאמת הם האדם. צג ============ גוף. מילים, משפטים = אדם. כשאנו רואים אדם זה לא אומר שאנו מכירים אותו... הוא עדיין וירטואלי. כשמדברים מכירים ויודעים... הוא כביכול לא וירטואלי אם הוא דובר את המציאות שלו... טוב זה לא יגמר... זה רק נגיעות של מה שאני רציתי להגיד... כשאגמור לכתוב את הכל אצלי, אם את תרצי אני אשלח לך.

בלו אייZ

New member
באופן אישי.... לא מאמינה...

שחבר וירטואלי יכול להיות חבר אמיתי, חבר נפש לכל דבר. הוא כן יכול להיות חבר אך לא אמיתי במלוא מובן המילה. כשאני פוגשת חברים חדשים חשוב לי לראותם בעיניים, לשמוע את קולם, לבחון את התנהגותם - עיניים אל מול עיניים, מבט מול מבט...הרי הכל יכול להיות משחק מאחורי מסך המחשב.... רק כך יכולה לתת את אמוני, להיפתח, לסמוך, להכיר, לשתף ולהיות לצד השני אוזן קשבת, תומכת, אוהבת, חברית. אגב הקשר הזה יכול להישאר עדיין וירטואלי - בלי להיפגש...בשיחה במצלמה שאומרת הרבה, בשיחות טלפון (שאמנם לא רואים את העיניים אבל שומעים את הקול שגם לו משמעות חשובה) וכיו"ב. לא יכולה להבין איך אפשר לקשור קשר חברי אמיתי מבלי לדעת מי האדם שמסתתר מאחורי ניק...גם אם מדובר בהכרות ארוכת-זמן. וכמו שאומרים - טוב מראה עיניים מקריאת מסריים
אבל זו דעתי בלבד

בלו אייZ

New member
ולחדשים כאן בשרשור - ../images/Emo140.gif

ברוכים הבאים לפורום.... גומעת חן, לחש האש....
או שמא אני כחדשה לא מכירה אתכם והייתם פה הרבה לפניי?

כן.

יש לך חברים וירטואלים שהם חברים וירטואלים. המחשב מפתה, אבל הוא משקר ומרמה, הוא מציג רק את מה ש"חברים" רוצים להציג. לדעתי מוכרחים, פשוט חייבים, להכיר את הדמות שמאחורי המחשב במלואה, ורק אז לדעת אם יש לך חבר/ה חדש/ה. ואין ברירה, למרות שדרך המחשב הכל נראה כלכך נוח, זו איננה חברות אמיתית, וזהו זה. ואת זה אומרת המפוזרת [אני] , שאת שתיים מחברותיה הטובות הכירה דרך המחשב. אבל היה לזה המשך, אחרת זה היה פשוט גווע, כי המחשב מציג גם דו מימדיות במיטבה, ואני סבורה שצריך יותר מזה כדי לחבור יחדיו.

למעלה