שאלונת...

שאלונת...

לרגל הגיוס הממשמש ובא רציתי לדעת- האם צבי צב שלי עתיד לחוות תרדמת חורף? אם כן- אילו תנאים לספק לו? אני מודעת לכך שיש עוד זמן עד החורף, אני פשוט חוששת שבמהלך השירות לא ממש יהיה לי זמן להיכנס...

naja

New member
אדומי אוזן לא נכנסים לתרדמה.

את אמורה להמשיך ולספק לו את התנאים הדרושים, למרות שישנם בארץ לא מעט צבים ששורדים את החורף בבריכות מחוץ לבית.

ועוד שאלה לידע כללי-

נשמע לי מאוד לא הגיוני, אבל לאחרונה גונבה לאוזני שמועה שאוגרים נכנסים לתרדמת החורף. האמנם?

חברים, תגיעו להחלטה

כשגידלתי אוגר אני זוכרת שבחורף כל פעם הייתי חוזרת מהביצפר ונחרדת למצוא אותו קפוא ועם דופק ממש נמוך וחלש. הייתי עושה לו ''עיסוי לב ריאה'' (בשיא הרצינות) ואז הוא היה חוזר לפעילות. יש מצב שהוא רק רצה להירדם ולא באמת קפא למוות?

Kavey

New member
מה יצא?

כן או לא? שנגיע להחלטה

גם אני במתח

אמנם בע''פ אני בסדר עם אנגלית, אבל בקריאה אני ממש סובלת (אני מבינה קריאה בערבית יותר טוב מאשר באנגלית
)...

DRUMLINE

New member
גיוס+ טיפול...?

האם בשמך הגיוס תחזרי כמעט כל יום הבייתה? אם לא יהיה מישהו אחר שיענה על כל הצרכים של 'צבי צב' שלך? אם לא, אז כדי שתמצאי ישהו שכן יטפל בו. כי גם ככה הטיפול בו מאוד קשה(!!) ובנוסף אם לא תחזרי כל יום הבייתה זה יהיה הרבה יותר קשה לך ולצב שלך..

לא לדאוג

אמנם לא אחזור כל יום הבייתה (אלא רק פעם בשבוע) אבל בני משפחה והחבר (שיהיה בריא הנשמה שלי) מאוד עוזרים לי עם הבע''חים כשאני לא בבית. כשהייתי בטורקיה סיכמתי עם ידיד שלי שיגיע להחליף לו את המים (כי חשבתי שההורים שלי ממש יגעלו ממנו ולכן הטלתי עליהם רק את ההאכלה) וכשהוא הגיע הוא הופתע לראות שאבא שלי כבר החליף. הבעייה היחידה שלי היא ניקוי השריון שלו, את זה כנראה הוא יזכה לחוות רק פעם בשבוע...

DRUMLINE

New member
ניקוי שריון?!

למה בדיוק את מנקה לו את השיריון?! קרה לפעמים שנפלו לו לוחיות מהשיריון? או שאת מנקה את זה בגלל שהוא נהיה חלקלק מגעיל כזה?

בערך לפני

שבוע העליתי פה שאלה לגבי ירוקת שנדבקת לו לשריון והבנתי שהיא מהווה אחלה קרקע למחלות ולחיידקים ושאר טפילים, מה גם שכשהשריון שלו לא נקי הוא נראה די מזופת ומוזנח. נפלה לו רק לוחית אחת בכל התקופה שהוא אצלי (חודש וקצת) וגם לגביה העליתי אז שאלה והבנתי שזה נורמלי.

DRUMLINE

New member
תגובה.

כנראה שהזרימה אצלך באק' לא מספיק חזקה, או שאין לו מספיק מקום לצאת מחוץ למים או לשחות בחופשיות במים.. מה גודל האק'? מה גודל הכלי מים? והיבשה? יש פילטר? מה ההספק שלו? מחמם? מה הטמפ'? נפילת הלוחיות מהשיריון זה דבר ממש לא נורמלי.. טוב נו.. זה נורמלי ומאוד נפוץ אצל הרבה אנשים שלא יודעים איך מטפלים ממש טוב בצבגונים שלהם. מה הגודל שלו? בן כמה הוא בערך? (יש אפשרות לתמונה?). כמה זמן הוא אצלך? כמה האכלות ביום? איזה מזון הוא מקבל? (רצוי לפרט כמה שאפשר) את נותנת לאוכל תוספי מזון? אם כן, איזה? מה הכמות? את מוציאה אותו לשמש? כמה פעמים? בשמש יש לו אפשרות להכנס למים? יש שמש ישירה עליו? (שלא עוברת דרך זכוכית) הוא מנסה לתקוף שאת מנסה לתפוס אותו מחוץ למים? ובתוך המים? ולסיום.. כל כמה זמן נופלות לוחיות שיריון? וכמה? והאם השיריון שלו קצת רך או ממש ממש קשה?

כל התשובות

גודל האקווריום- בערך 50 ליטרים, היבשה היא אי מרובע בגודל 15 על 15 ס''מ (חתיכת קלקר שהצמדנו עם סיליקון לאחת הדפנות של האקווריום), אין פילטר, הטמפרטורה טובה (בדיוק כמו שקראתי בכמה מקומות, נעה בין 26-29 מ''צ), בינתיים נפלה לו רק לוחית אחת מאז שהוא אצלי (חודש וחצי), הוא בן 5, גודל השריון שלו (קו אורכי) בערך 12 ס''מ, מואכל פעם ביום בירק \ פרי (הכי אוהב גזר) ופעמיים בשבוע במזון צבים (כל פעם בערך 2 כפיות מלאות), מוציאה אותו מדי פעם מחוץ לאקווריום אבל אין עליו שמש ישירה, לא מנסה לתקוף לעולם, רק מתחמק, השריון די חזק (אין לי ממש פרופורציה כי מעולם לא החזקתי צב אחר.

DRUMLINE

New member
הרוב פה זה בעיות...

האקווריום ממש ממש קטן. גם השטח היבשה קטן (איזור מים צריך להיות בערך 120 אורך 75 רוחב ו60 גובהה, ויבשה לפחות 30*30) בגלל שאין פילטר וזרימה יש לצב מלא ליכלוך על השיריון. הצב כבר נחשב בוגר, אבל הוא ממש ממש קטן!! (בגיל 5 הוא כבר אמור לעבור את ה17 סמ'). בגיל כזה יש לנאכיל פעם ביום, 40% מההאכלות צריך להיות בשרי (לב בקר, חזה עוף, בשר אדום חרקים למינהם וכד'). אפשרי לשים או בתוך המים או מחוץ למים ועוד 40 % מההאכלות צריך להיות מזון צמחי (ירק או פרי\ הכי חשוב גזר לפחות פעם בשבוע! רצוי לקצוץ את המזון) רצוי מאוד לשים מחוץ למים. ושאר ה20 אחוז זה מזון קנוי מהחנויות לצבים. אם את לא מוציאה אותו כל יום לשמש לפחות למשך חצי שעה חובה להוסיף לאוכל טיפות\אבקה של וויטמים D3. ונופלות לו לוחיות מהשיריון בגלל חוסר סידן, לכן חובה להוסיף לכל(!!!) ארוחה אבקת סידן (לפחות לחודש הקרוב, אחרי זה יהיה אפשרי להוסיף רק למזון הצמחי). כדי לקבל פרופורציה לחוזק השיריון, לכי לארון בגדים שלך, ותרגישי את החוזק של אחד המדפים. כזה חוזר אמור להיות לשיריון של הצב.

למעלה