שאלונת..

MiriOrit

New member
שאלונת..

אם שניתי את השם שלי בת.ז. ועכשיו אני רוצה לשנות שוב - מתי אני יכולה לשנות? אני לא יודעת מה החוק אומר
מצד אחד אני זוכרת 4 שנים אבל מישהו אמר לי חצי שנה... תודה

האגס 1

New member
החוק לא אומר 7 שנים?

כך, לפחות, היה בעבר במשך שנים רבות, אלא אם כן שינו את זה רק לאחרונה. ולמה לשנות שוב?

MiriOrit

New member
../images/Emo93.gif 7?!

הסתכלתי עכשיו באתר וזה באמת 7
למה לשנות? אני עדיין לא יודעת מה יהיה אבל אמרו לי להוריד בכלל את המרים (מירי) שהשם הזה פשוט לא טוב בשבילי... אני עדיין צריכה להתייעץ עם רב. אבל אם צריך לחכות 7 שנים מה אני אעשה?!?!?

האגס 1

New member
אם זה בשביל

הסיפוק האישי, אולי מה שכדאי לך לעשות זה להציג את עצמך לאנשים שתכירי מעכשיו, כאורית ולא כמירי. לגבי אלה שכבר מכירים אותך מקודם, זה לא ישנה מה כתוב לך בתעודת זהות - איך שהם מכירים אותך, אם כבר מכירים אותך... שמעתי פעם שפלי אמונה כלשהי (מיסטית או משהו דומה) לא מומלץ לקרוא לאדם על שם מישהו שמת לא בדרך הטבע - אני לא יודע אם זה באמת המקרה שלך. והחוק, לפי מיטב הבנתי, נועד להקשות על זייפנים ועל עבריינים שמנסים להתחמק מהרשויות.

MiriOrit

New member
זה באמת ככה...

על שם סבתא שלי שנפטרה מסרטן בבטן (וד"א אני כל החיים שלי סובלת מכאבי תופת בטן שלא מצליחים למצוא את הבעיה...)

מה שלא פשוט תבקי מחברים

לקרוא לך אורית? עזבי מה יש בתעודת זהות. זה רק נייר. לא ככה?

גנגי

New member
לדברי הנומרולוגים

מה שקובע זה דווקא מה שכתוב בתעודת הזהות.

gitta

New member
לפי היהדות

אפשר לשנות את השם בבית-הכנסת. אם יש לך זיקה למסורת, תוכלי להתעניין איך בדיוק זה נעשה.

shellyland

New member
למה שהיא תבקש

מחשב ולא שלי? שלי יהיה לה הרבה יותר קל לקבל.

MiriOrit

New member
יכול להיות שזה מה שאני אצטרך לעשות

בסופו של דבר. אבל הייתי רוצה שזה יהיה יותר רשמי. ד"א- מישהו פה מכיר רב טוב שיהיה אפשר להתייעץ איתו?! אני לא מכירה רבנים

gitta

New member
תלוי איפה את גרה

אם זה ישוב קטן, יש אולי בית-כנסת 1 או מקסימום 2. אם זה בעיר, תבדקי בביהכ"נ השכונתי או אצל רב העיר. כעבור 7 שנים תוכלי לרשום את השינוי גם במשרד הפנים. בהצלחה, בבריאות טובה ובאריכות ימים.

MiriOrit

New member
אני לא אלך לכל רב שיש.

אני לא חושבת שכל רב יכול לענות לי על השאלה הזאת צריך רב שמומחה בעניין..

למעלה