שאלונת...!!

noa144

New member
שאלונת...!!

אני לא הייתי מגדירה את עצמי כפצפיסטית ראדיקלית... אני דוגלת באידיאולוגיה הזו, אבל בכל זאת אני חושבת שלכל כלל יש יוצא מן הכלל... וכנ"ל במקרה של פצפיזם... למרות שלדעתי הסייגים לכך מעטים מאוד. במידה ויהיה ל יראיון ואני אצטרך להסביר זאת למראיין שלי על המניעים שלי, ואומר לו שאני חושבת שפצפיזם הוא דבר רלטיבי ככל שאר הדברים, עדיין יקבלו את זה? או שחייבים להיות פצפיסטית קיצוניים לחלוטין?

Mיקי_

New member
הצבא מצפה ממך לפציפיזם רדיקלי

כל עמדה סלקטיבית יכולה למנוע ממך להגיע לוועדה / פטור. מה הם הסייגים שלך?

noa144

New member
אממ..

יש ציטוט של איינשטיין, שהוא אמר: "אני פאציפיסט מסור, אבל לא מוחלט: זאת אומרת שאני מתנגד לשימוש בכוח בכל מצב, אלא אם כן אתה מתעמת עם אויב הרואה בהכחדת חיים מטרה בפני עצמה"... נראה לי שזה מסכם את זה.. זאת אומרת, אני באמת אמנע בכל מצב מלהשתמש באלימות... זה נראה לי חסרת תועלת לחלוטין.. אבל אני חושבת שאם אני "אתקל" במישהו שזו המטרה שלו, ולא האמצעי, לא שזה מצדיק משהו חס וחלילה!!, אני חושבת שאנשים שהורגים בשביל להרוג, למרות שלמען האמת לא שמעתי על מישהו שניסה להרוג או הרג אדם אחר בלי סיבה שבעיניו נראתה מוצדקת, אז את אותם אנשים אי אפשר להניא מכך בכל דרך אחרת, אפילו לא הייתי קוראת להם בני אדם שיהיה להם את האינטלקט להימנע מכך. אני דוגלת בלהימנע מאלימות כי אני חושבת שזה באמת חסר תכלית, ועדיף לי לנסות לשכנע מישהו לא לעשות משו דרך הגיון/רגש וכו'... מאשר להלהיט עוד יותר את האווירה, אבל אני מאמינה שכן יש אנשים שעושים את זה בלי שום מניע וכשאין להם סיבה אני חושבת שאי אפשר יהיה לסתור אותו... אני לא יודעת עד כמה זה נשמע הגיוני =\ ... זה גם לא נראה לי קורה כל כך הרבה... אבל בכל זאת..... אז לקיצור, כשאני אדבר עם מי שאמורים לדבר איתו שם בצה"ל כדאי לי פשוט לטעון שאני פצפיסטית מוחלטת?...

Mיקי_

New member
לא לא ולא

עצם זה שצבא ישראל קורא לעצמו צבא ההגנה לישראל בא לתת מענה בדיוק לאמירה זו, לטענת הצבא הפעולות שלו הן הגנתיות הווה אומר מיועדות למנוע את הגשמת מטרתו של האויב הרואה בהכחדת חייו של העם היהודי / מדינת ישראל מטרה בפני עצמה. ולכן גם כשהם פועלים בפעולות התקפיות אלו פעולות מנע. אם תגידי את מה שכתבת פה הצבא יגייס אותך. אז כן, את צריכה בהחלט לחשוב עם עצמך מה את אומרת, ואם את בוחרת שאת מצהירה על פציפיזם, את צריכה לגבש חזית של פציפיזם רדיקלי מול כל מגעייך עם הצבא, אחרת תוגדרי כסלקטיבית. כבר כתבתי לך בעבר, כל עוד לא ראינו את המכתב שלך אי אפשר לדעת מה הן הדעות שלך, ולהתייחס לדברים שכדאי לך או לא כדאי לך לומר. אסיה יכולה לספר לך שלי יש המלצות רק לטובתו של הבן אדם, אני לא אומרת דברים "כי בא לי" ואם את רוצה את ההכנה הטובה ביותר את צריכה לדבר כמה שיותר עם אנשים שעברו / עוברים את זה, ויודעים למה לצפות, ומה "מותר" ומה "אסור" לומר לגורמים כמו הצבא.

noa144

New member
אז

איך אני יכולה לשלוח לך את המכתב שלי? שתראי על מה מדובר?..

Mיקי_

New member
בטח

מייל / מסר / פה בהשמטת פרטים מה שנוח לך עדיף על גבי הפורום שעוד אנשים יוכלו להמליץ לך.. בקטגוריית המאמרים שלנו כבר ביקרת? כל הפרטים לאיך להשיג אותי בכרטיס אישי שלי..

noa144

New member
תודה :)

כן בטח הסתכלתי על כל מה שכתוב פה לפני שכתבתי את המכתב, והשתמשתי בזה. המכתבים כאן ממש ממש ממש עזרו לי לכתוב את המכתב שלי, הסתמכתי בעיקר עליהם!! אני חייבת לכן תודה :) אין לי בעיה לפרסם, למרות שאני לא יודעת עד כמה זה יעזור שיגיבו כי המכתב כבר נשלח... =\ הנה הוא: הנדון: בקשת פטור משירות הביטחון מטעמי מצפון אני מעבירה לידיכם בזאת את בקשתי לפטור משירות ביטחון מטעמי מצפון, ע"פ סעיף 39 לחוק שירות ביטחון (נוסח משולב), תשמ"ו- 1986. אבקשכם להעביר את הבקשה לידי ועדת הפטור המוסמכת. הריני מצהירה כי השקפת עולמי, צו מצפוני ואמונותיי מונעים ממני לשרת בצה"ל. אבהיר כי אני רואה בסירובי אקט דמוקרטי; עצם היותה של מדינת ישראל מדינה דמוקרטית, המושתתת על עקרונות הדמוקרטיה כערך עליון, ההומניזם והפלורליזם, מאפשר לכל אדם בראש ובראשונה את זכויותיו הטבעיות, שבהן: חירות המצפון וחופש הבחירה. חירותו של כל אדם להחזיק בדעות מסוימות בתחום המוסר, האמונה והמצפון, וזכותו של אדם לסרב למעשים הנוגדים את צו מצפונו. המדינה נוצרה עבור אזרחיה ועל ידי אזרחיה, ואל לה למדינה לכפות על אדם לפעול בניגוד למצפונו. תפיסת עולמי המוסרית-פציפיסטית מנוגדת לפתרון סכסוכים בדרכי מלחמה ואלימות, ונובעת מתיעוב עמוק לרצח, שנאה ואכזריות. אני מאמינה כי האינטלקט האנושי מאפשר פתרון בעיות בדרכי שלום ומדיניות של דיבור וגישור, שיבטאו לא את הפרימיטיביות והבהמיות של האדם כי אם את ההומאניות והתבוניות שלו. אינני מסוגלת ויכולה לשרת בגוף אשר מטיף לשימוש בכוחניות וחימוש ומצדיק ערכים פגומים, כגון: "הקם להרגך- השכם להרגו", משום שלדעתי אין לדעת "דמו של מי אדום יותר". מבחינתי, הצבא אינו מונע אלימות אלא מלבה אותה. זה לא הגיוני שהתנגדות אלימה לאלימות תצליח להביא שלום. לעניות דעתי, אין לגיטימציה לשימוש בנשק או כל הצדקה לסבל שבלהרוג או להיהרג. אני מתנגדת בתוקף להיותה של מדינת ישראל מדינה מיליטריסטית וגזענית, אשר בה מחנכים את הילדים מגיל צעיר להלחם ולתקוף, כאילו זו הדרך היחידה בה יכול אדם לעמוד מאחורי אמונותיו ועקרונותיו ולהגן על עצמו ומולדתו, וש"ציונות לוחמת" היא הדרך היחידה. אי לכך, אני מתנגדת לשירותי בצה"ל שהוא גוף שתכליתו היא פתרון בעיות בדרכים פיזיות. הנני תלמידה במגמת הבחירה של "נוער שוחר משפט עברי", ולעבודת הסיכום במגמה בחרתי בנושא- "ענישה קולקטיבית", נושא המטריד אותי מאוד הן מבחינה אתית והן מבחינה משפטית-חוקית; אני מתנגדת בתוקף וסולדת ממדיניות העונש הקיבוצי שצה"ל מנהיג בשטחים, כגון: מדיניות הריסת בתים ומבנים של אנשים חפים מפשע שבהם השתמשו או גרו מחבלים ועל ידי כך בעצם מענישים גברים, נשים וילדים על לא עוול בכפם, סגר בשטחים לעיתים ללא כל צידוק בטחוני נאות המשפיע על הכלכלה, החינוך והטיפול הרפואי בשטחים והשימוש המופרז וחסר ההבחנה בכוח של כוחות הביטחון כנגד אזרחים, וכל זאת תוך רמיסת זכויות האדם הבסיסיות של התושבים באזור. ממשלת ישראל מחויבת למשפט ההומניטארי הבינלאומי, ומדיניות צה"ל בשטחים נוגדת את החוקים הנ"ל. בחרתי במגמת ערבית, על מנת ללמוד את שפתם של שכניי הערביים כאינסטרומנט תקשורתי ואופציה לדו שיח וגישור, ולא כדי להשתמש בשפה למטרות צבאיות שבעיני פסולות. אני בת יחידה לאם יוצאת צבא, ולאב נכה צה"ל, ולאחר האירועים והטראומות הרבות שעבר ועודנו עוברים, אינני רוצה ומסוגלת לשרת גוף שגורם ליצירת מציאות הגורמת לבני אדם באשר הם מצוקה נפשית וגופנית כל-כך נוראה ומזוויעה, קל וחומר לשרת אנשים אשר דוגלים באותה מציאות ויוצרים מדיניות המחזקת אותה. עם זאת, אני מכירה בחובתי לתרום למדינה כשם שתרמה לי. אני חדורת מוטיבציה לתרום למדינה ולקהילה כמיטב יכולתי וזאת על ידי שרות אזרחי- התנדבות לשירות לאומי, ובו זמנית לפעול על פי ערכיי ובדרך המתאימה והנכונה עבורי.

noa144

New member
הערות?.. הארות?

זה ממש יעזור אם תגיבי לי על המכתב שלי..

למעלה