שאלונת

אטל81

New member
שאלונת

אוקיי, חזרתי עם שאלה ... האם אחד הסיבוכים של הסכרת, יכולה לגרום למחלת הצהבת?? אני שואלת מכיוון ששלחו את חבר שלי לבדיקת צהבת. בנוסף, ביקשו ממנו לעבור בדיקה דם (בדיקת הדם שעשה לפני שבועיים - הראשונה ראשונה) שהייתה אמורה לקבוע איזה סוג סכרת יש לו.... בקיצור, היום האחיות בקופ"ח מסרו לו שהם לא יודעים איפה הבדיקה הזאת, ושהבדיקה הזאת לא נכללת בסל הבריאות. איזה מן דבר זה?!!!!?? אני במתח הוא במתח, רוצים כבר לדעת מה התשובה. התשובה הייתה אמורה להגיע עוד שבועיים ועכשיו צריך לחכות עוד חודש!!!!!!!

היי אטל 81

לפי מה שכתב אפשר להבין 2 דברים: 1. לחבר שלך יש סכרת ועכשיו מצאו שהוא נשא/חולה בצהבת ! 2. הוא עשה בדיקת דם לקבוע איזה סוג סכרת יש לו ! נראה כאן משהוא סותר.. בכל אופן צהבת היא לא אחד מסיבוכי הסכרת (יש לנו מספיק סיבוכים בפוטנציה
)... צהבת היא מחלה זיהומית ! אם הסכרת חדשה אצלו, היא יכולה לפרוץ אחרי מחלות שונות או דבר טראטמטי וכן יכול להיות שהיא פרצה בסמוך לצהבת ! בקשר לקופת חולים.. אני מציע שתתקשרו לקופה ותבררו, יכול להיות שאחד מביטוחי המשלים מכסה את זה !!

אטל81

New member
לא לא ולא חס וחלילה!!!!!!!!!!!!!!!!

הסברתי לפני כמה שבועות (אפשר לחזור אחורה), החבר שלי עשה בדיקת דם והבדיקה הראתה ציון של 308, הלבלב שלו עובד בסדר ויש גם קצת אינסולין .... הרופאים משערים כמעט ב - 100% שיש לו סכרת, אך בנתיים רוצים לדעת איזה סוג סכרת הוא, 1 או 2 (נעורים מבוגרים) ומכיוון שהוא נמצא באמצע _(בן 24). עכשיו הבדיקה של סוג הסכרת מסתבר לא נמצאת בסל הבריאות ולכן, הוא חייב לשלם עצמאית 100 ש"ח. ואני לא מבינה את זה, עכשיו נזכרו להגיד לו שהוא צריך לשלם, אחרי שעבר לפני שבועיים את הבדיקה ולא יודעים איפה המבחנה נמצאת, בגלל שלא בוצע תשלום ולא אמרו לו דבר????

אטל81

New member
וו...

בעניין הצהבת, הרופא ביקש לעשות את הבדיקה, זה לא היה חובה, אבל הרופא העדיף לכל מקרה שלא יהיה..... לא הבנתם אותי, לא עניתם לי על השאלה עדיין, האם צהבת יכולה להגרם מסיבוכים של מחלת הסכרת? האם מערכת החיסונים עכשיו פחות יעילה וחזקה??

לא ידוע לנו על סיבוך כזה

זה בדיוק מה שאוהד ענה לך. בקשר לבדיקה אולי תשלחי מסר ליפיופי שעשתה את הבדיקה לאחרונה ותדע יותר מאיתנו.

למעלה