שאלונת

איחוד

New member
שאלונת

אוקיי אני עכשיו בכיתה ט' ולקראת אצמע השנה נראה לי המורה לשל"ח בוחר מי הולך לקורס משצים. אני יודע שאם אני ממש רוצה אני הולך. אבל זה שווה את זה? תהיו אובייקטיבים מה בדיוק עושים שם? מה אני אעשה אחר כך? במה זה עוזר לי בהמשך? ועוד משהו הקורס עצמו זה מחולק לפי איזורים בארץ? (אני מניח שכן אבל כדאי לדעת) תודה מראש נתנאל

Mellincolin

New member
אוקיי...

בשיא האובייקטיביות: כן, זה שווה את זה. זה הרבה עבודה קשה, יהיו רגעים שתפקפק בהחלטה שעשית, יהיו רגעים שתחשוב לפרוש, אבל בסוף הקורס אתה תדע שעשית את ההחלטה הנכונה (במידה ותעבור את המיון בכלל). אני לא יכול להסביר את זה, פשוט ככה אני הרגשתי, ואני בטוח במאה אחוז שכל השאר הרגישו בדיוק אותו דבר. זה פשוט כיף. מה עושים שם? פשוטו כמשמעו לומדים להיות מש"צים... זה אומר להנהיג, להדריך, לנווט, להתמצא ולשרוד בשטח, טופוגרפיה, קריאת מפה וכיו"ב... וזה רק מה שמלמדים אותך. חוץ ממה שמלמדים אותך, אתה לומד בעצמך עוד הרבה מאוד דברים. עד כמה שזה נראה לך מגוחך להשתנות בתוך שבועיים של קורס מש"צים - ככה זה. אתה תתבגר לאין ערוך. הערך של ההנהגה, של ההדרכה, ההרגשה והמחשבה שאתה אחראי על אנשים - שאתה המנהיג שלהם - זו חוויה אדירה. כשתחזור הביתה ההורים שלך לא יכירו אותך. אחרי הקורס אתה נחשב (לפחות בבי"ס שלי) כמעין תחליף למורה לשל"ח לכל דבר. הוא\היא לא יכול\ה להיות בכל מקום בבת אחת - בשביל זה יש את המש"צים, מעין שדרוג של המורה לשל"ח. הקורס מחולק לפי מחוזות (מחוז צפון, מחוז ת"א, מחוז מרכז...). וזהו. אני מקווה שעניתי על כל השאלות שלך, ובהצלחה

Dracos girl

New member
אממממ ../images/Emo45.gif ../images/Emo25.gif

אבל חוצמזה, זה גם גיבוש בפני עצמו של חבר'ה שהם בדיוק כמוך. לכל אחד ואחד מאיתנו יש חברים, רייט? [אני מקווה.
] יש כאלה שמרכז חייהם סובב סביב התנועה [מד"צים וכו'..] יש כאלה שסביב הביצפר.. ויש ויש.. אצלנו זה פחותויותר [גם] סביב המש"צים. יש טיולים, יש כנסים.. זה גם להכיר הרבה אנשים.. שישארו חברים שלך.. או שתשאר איתם בקשר לפחות עד שתסיים ביצפר~! אני יכולה להעיד על עצמי, שזאת אולי הסיבה המרכזית שבגללה הלכתי לקורס. כמובן שאני נהנת נורא, ביום חמישי יצאתי לעוד טיול גיבוש.. של ז'. אני חייבת להגיד שנהנתי כל כךךךך...
בכל מקרה, כן. זה שווה את זה. כי בניגוד למד"צים.. אתה לומד. [אין פה ירידות על מד"צים, אגב, אני רק רוצה להבהיר שהם נגיד מעבירים פעילות פעמיים בשבוע, שזה במת הרבה עבודה, אבל אנחנו לא סתם נפגשים עם הילדים, אנחנו גם לומדים, וצריכים בסופו של דבר להעביר את החומר שלמדנו לתלמידים.]
מקווה שעזרתי מעט.

fery16

New member
אמממ

טוב זה מלא... אבחל בעיקרון שווה ללכת...תראה זה חוויה של פעם בחיים. כאילו תראה.. אתה מחוץ לבית כשבועים בערך. עם חברים.טיולים. צחוקים כל הלילה,צחוקים כל היום.המדריכים הם כמו החברים שלך,ככה שהורים אין!!! אממ בעיקרון לך אל תחשוב פעמים...עצה שלי יעל

למעלה