שאלונת?

זלוטניק

New member
שאלונת?

האם נהוג לגבות כסף עבור חומר שנבדק ע"י עורך-דין והוחזר אלי כno case ?

ואם אתה הולך לרופא

והוא אומר לך שב"ה אתה בריא, אתה לא משלם על הבדיקה? עוה"ד השקיע מזמנו, ונתן לך יעוץ. עבור היעוץ מגיע לו תשלום. גובה התשלום זה פונקציה של הסכמה מראש, או של מו"מ בדיעבד.

בקשר לכך

פניתי אתמול לעו"ד במגדל משרדים מפואר, וביקשתי שיטפל בטיוטת חוזה שהיתה בידי. אותו עו"ד ענה לי תוך כדי פתיחת מעטפות וריצה ממקום למקום, שאינו מטפל בחוזה שהוא לא כתב אותו מההתחלה עד הסוף. שאלתי אותו אם הוא יודע מה שמי, מה שמו של הצד השני לחוזה, ומה הפרטים שסוכמו. בשלב זה ענה לי העו"ד שאינו רוצה לגעת בזה, ונעלם בחדרו. פניתי לעו"ד אחר, במשרד פחות מפואר, והגשתי לו את טיוטת החוזה. העו"ד קרא בעיון את הטיוטה סעיף אחרי סעיף, אמר שהיא טובה מאוד, כמעט מושלמת. הוא גילה מספר סעיפים בעייתיים (הנוגעים בעיקר לאופן ביצוע התשלומים וטיב הערבויות) והמליץ לתקן אותם. סיכמנו על שכ"ט (נמוך ממה שנקב העו"ד הראשון) ובעוד יומיים החוזה יהיה מוכן.

למה פנית לעו"ד?

האם פנית כדי שיגיד שהחוזה טוב, או כדי שתצא ממנו עם חוזה טוב? כשאני צריך להכין חוזה, אני לומד את המקרה, קובע מה צריך לעשות, ומכין חוזה בהתאם לכך. כשבאים אליי עם חוזה שהכין מישהו אחר, בנוסף לאמור לעיל, אני צריך לקרוא את החוזה, לבדוק אם יש בו מה שצריך, ולבחון אם כתובים בו דברים שלא צריכים להיות. כלומר - אני חוסך אולי בזמן הדפסה 0זול) אבל משלם בזמן עו"ד (יקר). לכן, לא תמיד משתלם לבוא עם חוזה מוכן. מעבר לכך, כמובן שיש הבדל בשכר הטרחה שגובים עו"ד שונים.

הכל סגור?

מסתבר שהיו זמנים בהם פעלתי גם בדרך השניה, והיו הפתעות לא מעטות. עו"ד אחד הכין לי חוזה רכישה שכולו היה אופציה אחת גדולה. מסתבר שהייתי אחד משני רוכשים, והנכס היה בכלל מעוקל (את זה העו"ד לא טרח לספר לי). עו"ד אחר כתב בחוזה דברים על דעת עצמו - שבכלל לא רציתי אותם (כמו למשל הסדרת חילוקי דיעות ע"י עו"ד משותף). עו"ד שלישי כתב: "במקרה של הפרת החוזה, ייעשה כך וכך, אלא אם הצד הניזוק ימחל לצד המפר..." ויש גם עו"ד שמוציאים חוזים עם שגיאות כתיב (חסכון בזמן הקלדה?) משום כך אני מעדיף לבוא עם דברים סגורים כפי שאני רואה אותם, והעו"ד מאתר פרצות. לתומי חשבתי שלקרוא הסכם לוקח פחות זמן מאשר לכתוב אותו.

אדרבה....

ואתה מצפה מעוה"ד השני שיתחיל לבדוק את כל זה בחוזה שהכין מישהו אחר?

שאלת הביצה והתרנגולת?

העו"ד יכול להציג/לנמק את כישוריו כרצונו. הלקוח בוחר את העו"ד.

בזה אין בכלל ספק...

רק ניסיתי להסביר למה העובדה שבאת לעוה"ד עם חוזה מוכן, לא בהכרח תביא לשכ"ט נמוך יותר.

בהודעה הראשונה

כתבתי שהוא לקח שכ"ט נמוך יותר, אך לא בשל כך פניתי אליו. פעלתי כך, כי רציתי שהחוזה יהיה בהתאם להעדפות שלי, ואת הפרצות הוא אכן סגר.

יניב ב.

New member
ואם אתה הולך למשחק כדורגל והקבוצה

שלך מפסידה- אתה גם מקבל את כספך חזרה? יוחזר הכבוד לעורכי הדין ומיד (אולי הוא באמת יוחזר וזאת ע"י מחיקת כל המכללות לאלתר והותרת אוניברסיטאת בלבד וכתוצאה מכך העלאת הרף לתנאי הקבלה (כמו ברפואה). תחשבו על זה.

למעלה