שאלונת...

FuzzyWuzzyGirl

New member
שאלונת...

אני כותבת עבודה סמינריונית זבה אני משוה בין שני גני ילדים - דתי וחילוני - משני ההבטים של נימוס וכבוד (כלפי הגננת ושאר הילדים בגן). יש למישהו מושג איך אני יכולה להשיג איכשהו מאמרים או מידע על הנושא הזה? בתודה מראש,שלום! אני כותבת עבודה סמינריונית שבה אני משוה בין שני גני ילדים - דתי וחילוני - משני ההבטים של נימוס וכבוד (כלפי הגננת ושאר הילדים בגן). יש למישהו מושג איך אני יכולה להשיג איכשהו מאמרים או מידע על הנושא הזה? Anything?
בתודה מראש, מירי מירי

limori

New member
אין לי שום מאמר בנושא ואני בהחלט לא

יכולה לעזור לך אך מעניין אותי איזה הבדל יכול להיות. ועוד יותר מעניין אותי לקרוא את המסקנות שלך. בכל אופן יש כאן את מירי וציפי וגם נדיה שילדהן הולכים לגו דתי תשלחי להן מסר אולי הן תוכלנה לעזור לך

ציפי ג

New member
אני לא יודעת על מאמרים

אני יודעת על הפרקטיקה. היתה השבוע בגן של נועם, (בן חמש) מסיבת טו בשבט. נכנס הרב כדי להגיד דבר תורה. הגננת סמנה לילדים להעמד, וכל הילדים נעמדו. כך גם כשהרב יצא. כיבוד אב ואם הוא חובה של הילדים מהתורה. כך מחונכים ילדי, הן בבית והן בגן. היות ויש לכך דגש דתי, זה מבחינתי כמו כל נושא דתי אחר - צריך ללמד את הילדים מה הקב"ה דורש מאיתנו. אני משערת שתוכלי למצוא באתר מורשת העובד גם עם מוסדות חינוך דתים, חומר על הנושא www.morshet. co.il

האם העמידה בפני הרב מסמלת את הכבוד

שרוכשים הילדים כלפיו? לי זכור מורה אחד בבית ספרי (חילוני) שדרש שנקבל אותו בעמידה. ללא צל של ספק, אצלי העמידה סימלה איזשהו קוד חברתי-קבוצתי שנוהגים לבצע. מעבר לנוהג החברתי העמידה סימלה עבורי יראה ולא כבוד. מעניין אותי באילו מדדים תבדוק עורכת המחקר את "הנימוס" של הילדים. לגבי כיבוד ההורים, לי כאדם חילוני קשה להתחבר לרציונל של "כך צווה בתורה". סביר להניח שאני אציין את זה בפני בני אך זו לא תהיה הסיבה לדרישתי לכבד אותי ואת בעלי. (זו סתם מחשבה שעלתה בי בעקבות תשובתך)

ציפי ג

New member
אני לא מוצאת שום רצינול בכיבוד הורי

אם ההורים מכים? עדיין הילד חייב בכבודם. אם הילד לא אוהב את הוריו? עדיין הוא חייב בכבודם. האם הכבוד להורים נובע רק משום שילדו אותנו? לא די שהם היו אגואיסטים והביאו אותנו לעולם כדי לספק יצרים עצמיים, אנחנו גם צריכים לכבדם? אבל הואיל וזו מצווה, קיימתי אותה. אני, ד"א, פטורה ממנה כיום, כי נישאתי. אשה נשואה פטורה מכיבוד הוריה. האם זה הגיוני? רציונלי? זה לא אומר שאני לא אוהבת אותם, מעריכה אותם, מכבדת אותם, אבל אני לא מקיימת בכך שום מצווה. ואם הם יבקשו ממני משהו שהמקור שלו כיבוד הורים, ואני אחליט שאני לא רוצה, הם לא יוכלו לבא בטרוניה הלכתית כנגדי. כמו למשל, אבי לא יוכל לטעון כנגדי למה ישבתי בכסאו. שזו אחת מהלכות כיבוד אב. לעומת זאת, אם אחי יעשה כן, אבי יוכל גם יוכל לטעון כנגדו. אני יודעת שקיימת מחשבה שלכל המצוות יש רציונל, אני בהחלט לא חושבת כך. אני חושבת שאפשר לחפש, ואם לאדם מאוד חשוב שכל מעשה שלו יהיה רציונלי, יותר קשה לו לחיות עם התחושה שאין הסברים, אבל הואיל ואני הגעתי כבר מזמן למסקנה שרציונליזציה היא בריחה מהמציאות, לא קשה לי לחיות עם כך שיש מצוות לא הגיוניות בעליל.

אני חושבת שהנחת היסוד שלך מוטעת

הנחת היסוד שלך אומרת שיש הבדל בין שני הגנים. אין ספק שיש הבדל, אבל לא בגלל ההיבט הדתי-חילוני. ומאמרים זה בעייתי. כי במגזר הדתי יש מאמרים על נימוס וכבוד, ולעיתים יש השוואה לחילונים, אבל זאת השוואה מגמתית. מאמרים מנקודת מבט מגשרת בדרך כלל מדגישים את השווה. או מתעקבים על הנק´ החיוביות בכל ´צד´. ובמאמרים ´חילוניים´ אין השוואה למגזר הדתי. בכל מקרה, לבחור נושא לעבודה סמינריות זה לא משהו שאני מאחלת לאף אחד. אז אם זה מה שיש - שיהיה בהצלחה. >ספל חמאה פאזי-וואזי-וומן<

FuzzyWuzzyGirl

New member
האמת...

הנושא של הקורס שונה לגמרי... פשוט - לא היה לי נושא והמרצה "בחרה" בשבילי. נכון נחמדה?
מירי

ציפי ג

New member
מאמרים "חילונים" לא משווים ?

אז במה עסק המחקר על ילדי החרדים, שאינם מצליחים כילדי החילונים במבחני משכל (יש לי הרבה מה להגיד על המחקר הזה, ענינית, אבל לא עכשיו) הוא לא השווה? או מחקר שקראתי רק השבוע, שהשווה בין מספר הילדים בחינוך מיוחד ממ"ד מול ממ, כאשר מובעת תמיהה על אי השוויון? זו לא השוואה? רק דתים משווים? חילונים לא רומזים פה ושם שהם יותר חופשים, פחות סגורים, יותר חושבים, וכל מיני אמרות כנף? עצם האמירה שלך היא השוואה בין מאמרים חילונים למאמרים דתים. עצם הפעולה הזו היא השוואה שאותה את פוסלת.

נגעתי בעצב רגיש?

שטויות, יעבור. לגבי האמירה המוטעת על המאמרים ´דתיים´ ו´חילוניים´ זה נובע מכך שכל מאמר שאני רואה בו מגמתיות אני זורקת מידי מיד. במאמרים שציינת אפילו לא נתקלתי. בכל מקרה, השוואות בין דתיים וחילונים היא שטותית ומפגרת - בעיקר מכיוון שאין הגדרה חד משמעית ל´דתי´ ול´חילוני´. (ואם כבר אנחנו בעניין - מה זה מאמר חילוני? כזה שנכתב ע"י אדם חילוני? שנכתב עפ"י חוקים חילוניים? שנכתב עפ"י המסורת החילונית? וכנ"ל לגבי מאמרים ´דתיים´ ובכלל.) >ספל חמאה פוסלת במומיה כמו כל אחד<

למעלה