שאלונת.

Cally1

New member
שאלונת.

אנשים,אני מתחילה ללמוד טאי צ´י באוניברסיטה השנה,מישהו יכול לספר לי יותר על האומנות הזאת?

yanivtil

New member
טאי צ´י

הוא אחד מן הסגנונות השייכים למשפחת שיטות הקונג פו הסיניות והוא משתייך לאמנויות ה"רכות"-הוי אומר, ההסתמכות בקרב אינה על אגרסיביות,שרירים ומסת משקל אלא על עוצמה פנימית מודרכת נשימה ועוצמה הנובעת מאיחוד גוף-נפש-תודעה. מומלץ בחום לקרוא את החומר באתר הבא:

WhiteBear

New member
לא ברור שזה הסגנון שהיא מתחילה

ללמוד, יש הרי כמה וכמה זרמים ובתי ספר. ואני לא בטוח שבאוניברסיטה מלמדים את הסגנון של המרכז לטאי צ´י... את מוזמנת לספר לנו אחרי שתתחילי ללמוד
, טל.

yanivtil

New member
אבל...

כל הסגנונות המאוחדים תחת השם "טאי צ´י" שוים בכך שהם רכים/פנימיים ולא קשים,לא? כאילו,זה כולל גם סגנונות שונים מן הנלמד במרכז הישראלי,לא? אשמח מאוד לשמוע פירוט על ההבדל בין סגנונות בטאי צ´י!

Cally1

New member
כן

גם אני אשמח לדעת,עוד לא נרשמתי אולי ארשם בסוף ליוגה,גם שנמע לא רע בכלל:)

yanivtil

New member
השאלה מופנית לותיקי הפורום!

כבר מס´ פעמים נשאלה השאלה מה ההבדלים בעצם בין סגנונות הטאי צ´י, האם יש לכם מידע בנושא? האם תוכלו להפנותנו למידע בנושא?

orii

New member
ההבדל בין שיטות טאי צ´י

יכול להיות ענק. אני לא מומחה יש לי ניביון אמיתי בשתי שיטות ועוד קצת התנסויות רגעיות. מה ההבדלים? כמו בכל פעם שמנסים לכתוב דברים כל כך לא כתיבים במילים - לא בדרך כלל לא יוצא. אז בדרך כלל במילים השיטות דומות במעשים ממש לא. והדרך היחידה היא לנסות ולראות. מה דעתכם על מפגשון פושינג הנדס של מספר תלמידי- מורי טאי צ´י, המיועד גם ואולי בעיקר למי שלא לומד טאי צ´י?

yanivtil

New member
אני תמיד בעד,

זאת באמת תעלומה לגבי והייתי שמח לראות את התשובה...

orii

New member
../images/Emo41.gifמפגשון פושינג הנדס יוצא לדרך

קודם כל סליחה אבל אני במילואים ומגיב לאט... אז לאור השירשור מי למי שרוצה: בואו נגיד יוס שישי ה -25/10/2002 בשעה 13:00, בפארק הירקון מול קוסובסקי 50 (איפה שהיה מפגש פורום 3). אם יש עוד מי שרוצה להעביר משהו נא לשרשר ובטח מי שרוצה לבוא. איזה כייף

yanivtil

New member
אשמח מאוד להגיע

מקוה שיתאפשר לי.אולי אפשר להכניס את זה לטופיק?

בדיוק בתאריך זה קבענו אימון דרום../images/Emo4.gif

אימון של קבוצות הדרום של המרכז הישראלי לטאי-צ´י, בלכיש. אפשר שבוע אחרי, או לפני, או...

Zeev Foux

New member
לאורי ולדוד, אולי אפשר גם וגם...?

אפשר להכריז על מסגרת של מפגש שבועי של פוש הנדס, לפרסם זאת במקומות הנכונים ולרוץ עם זה עד... אהה עד... עד שנגמר! חישבו על זה...

נשמע טוב, אבל אני לומד בימי ו´ עד

פברואר. יש לי שלושה ימי ו´ פנויים: 18.10 - פנוי (זמנית...) 25.10 - אימון דרום בלכיש, 9:00-13:00. 1.11 - פנוי (זמנית...) כמובן ששום דבר לא תלוי בי - הרי אין איש שאי-אפשר להחליף אותו, במיוחד שעוד לא עשיתי כלום לטובת הענין...

_alon_

New member
אני אשמח להגיע

אני אשמח להגיע לאימון ללמוד מה זה פושינג הנדס

מצטער - אני מכיר רק שיטה אחת

עם זאת, כשאני מסתכל על מישהו שעושה סגנון אחר, הדומה והשונה כל-כך ברורים... המורה שלי נוהג לומר: "דומה מאוד, אבל שונה לגמרי"

סגנונות

סגנון הטאי צ´י המקורי הוא סגנון צ´ן, הדינמי מבין סגנונות הטאי צ´י, הידוע בתנועות האנרגיה המתפרצת ( פא ג´ינג ). מסגנון צ´ן התפתח סגנון יאנג, הפופולרי מבין הסגנונות, ממנו התפתח סגנון וו, ..... הסגנונות הנלמדים בארץ ( אלא אם פספסתי מישהו... ) : 1. סגנון יאנג לסוגיו ( תבנית 108, תבנית 37 של ג´נג מאן ג´ינג, תבנית 24... ) 2. סגנון צ´ן 3.סגנון וו 4.סגנון צ´ן פאן לינג ( הידוע בארץ כסגנון וואנג שו ג´ין ) 5.סגנון וו דאנג בברכה, אבי

שטרנבי

New member
שאלונת נוספת

אי מתכוון ללכת לשיער ניסיון באי צ´ואן אצל מארק ויסמן. האם אתם יכולים לספר לי קצת על השיטה ועל המורה? (הכנסתי את השאלה לשירשור מכוון שמארק ויסמן גם מלמד טאי צ´י אז הנחתי שיש קשר מסוים)

למעלה