שאלונת

ZbAbEbA

New member
שאלונת

למישהו פה יש במקרה ניסיון בהזמנת חופשת גלישה דרך אתר UCPA?
האתר שלהם מעצבן והוא בצרפתית והלכתי שם לאיבוד קצת...
TNX

warzu

New member
Ucpa

ראשית, יש אתר באנגלית, www.ucpa.couk
שנית,ניתן להתקשר אליהם ולהזמין דרך הטלפון, לבקש דובר אנגלית ולהזמין ממנו.

ZbAbEbA

New member
תודה

z x 7 r

New member
אפשר גם לא להתקשר, להזמין דרך האתר

נתנו לך את הלינק - באנגלית, תחפשי שם קודם אזור, אחרי זה תאריכים, אחרי זה תבחרי את סוג של ההזמנה ( סקי\בורד\כמות ימים\עם או בלי הדרכה ).

הזמנתי את כל החופשות הרבות ב UCPA דרך האינטרנט.

ZbAbEbA

New member
ואני אמורה להגיע עצמאית לאתר?

או שיש העברות נפרדות למי שהזמין דרכם?
העדיפות שלי היא לנסוע עם מישהו מהארץ...

z x 7 r

New member
התכוונתי לאתר באינטרנט - כנסי ל

|בלינק|http://www.ucpa.co.uk/ באזור שמעניין אותך ( אם אין משהו ספציפי אז תגגלי קצת על אתרים שונים.

אני הייתי ב שאמוני CHAMOINX פעמיים
פליין לינדרס FLAINE LINDARS פעמיים
טין TIGNES
VAL THORENS פעמיים

בתור התחלה, בשביל להתרשם - כנסי לאתרים האלה ( באינטרנט ) או חפשי לפי תמונות, לראות מה מצפה לך מבחינת נופים, אחרי זה תקראי על מסלולים באתרים הרשמיים של אתרי סקי. אחרי שראית לאן היית רוצה לנסוע, כנסי לאתר של UCPA, תבדקי איזה חבילות ולאיזה תאריכים יש. עוד אל תזמיני.

אחרי זה - תחפשי טיסה הכי זולה ( בד"כ לג'נבה ) לתארים המתאימים - רק אחרי שהזמנת טיסה הכי זולה - את יכולה להזמין חבילה ב UCPA. יש אפשרות להוסיף לילה ( יום הגעה לפני, כי אנחנו בד"כ עושים שבת עד שבת, ושבוע ב UCPA מתחיל מיום ראשון בבוקר, אפשר בתשלום להוסיף לילה נוסף, ולהגיע בשבת אחרי הצהריים)

אחרי שיש טיסה, חבילה, - בודקים הסעות מעיר ההגעה, לאתר - מחפשים את הכי זול.

אם אין לך עם מי לנסוע - תפרסמי כאן, כמו שעשה O H A D D, גם אם לא תמצאי מישהו - את לא תשארי לבד ב UCPA, הקבוצות הן באותן רמות הגלישה וסדר גודל של אותם גילאים ( המדריכים משתדלים לשים את דוברי האנגלית בקבוצות שיש דוברי אנגלית נוספים, שלא יהיה משעמם. כי אם את גם תמצאי מישהו, שתסעי איתו או איתם ל UCPA, רוב הסיכויים שתהיו בנפרד במשך כל היום ( אלא אם לקחת חבילה עם הדרכה לחצי יום ), ותתראו רק בארוחת בוקר ובערב. לא יודע כמה משמעותי עבורך.

בכל אופן - אפשר לפרסם כאן או בלמטייל ( מזמן לא הייתי שם ) שאת מחשפת שותפים לגלישה. תחפשי גם בגילאים מתאימים וברמה מתאימה, שלא יברחו לך ולא יחכו לך ( כי זה לא נעים סה"כ ).

אם יש עוד שאלות על UCPA וכאלה - דברי, נעזור לך

warzu

New member
Zk7r - שאלה בשבילך

עם נסיונך העשיר ב ucpa,ממה שהיית /שמעת/קראת/ראית איזה מה ucpa בעיניך הכי שווה לסנובורד מתחיל ?
שנה שעברה הייתי בשאמוני והייתי רוצה אחר....

z x 7 r

New member
הניק Z X 7 R, אין כ"כ הבדל בתור מתחיל

כי כל מה שאתה עושה שבוע ראשון - זה מתחיל מרמה של ללמוד לשים בורד ולא ליפול ( שזה מה שקורה כל הזמן ) - לאט לאט אתה מגיע לרמה של לגלוש בכחולים בלי להכנס באנשים, ואם אתה טוב מספיק, אז להתחיל עם אדומים לאט לאט.

יש כאלה שיגידו אחרי יומיים עלו כבר לשחור ( או אחרי שעתיים ) - זה נגמר לא טוב בהרבה מקרים, או מאמצים טכניקה לא טובה.

אז, בתור מתחיל - לא משנה לאן נוסעים מבחינת האתר.

מצד שני, אתה כותב שאתה כבר היית שבוע, אז אתה לא הכי מתחיל- אלא מתחיל +. תלוי מה אתה אוהב - ותלוי בעונה. בעונה לא כ"כ קרה - כדאי אתרים גבוהים כמו ואל טורנס ( אבל יש שם חיסרון, ה UCPA נמצא מחוץ לעיר, ובעייתי להגיע לעיר עצמה - רק דרך המסלולים, או אם המדריכים יכולים להקפיץ אותך אל העיר ( לפעמים זה אפשרי )).

בשאמוני הבעיה שאתה צריך לנסוע עם שאטל, למשל בפליין אתה לא צריך לנסוע לשום מקום. יוצא מה- UCPA, יורד במדרגות ואתה במעליות.

UCPA שאזכור הכי חזק, זה הראשון שהייתי שם - שאמוני. כי הכל היה חדש, לא ידעתי כלום, הכל היה מגניב לגמרי.

מבחינת איכות האכסניה - פליין לינדרס. הבניין משופץ, ויצא לנו חדרים מעולים ( פעם היינו שלושה אנשים בחדר של שלושה, עם מקלחות ושרותים בתוך החדר, פעם אחרת היינו גם שלושה בחדר של 4, שאף אחד לא הגיע.

מבחינת המרחבים - טין ( מאלה שהייתי בהם ), וואל טורנס ( משם אתה יכול לגלוש לקורשבל, אבל צריך להיות זריז ולגלוש מהר - ב 8 שעות אפשר להספיק, אם יש מזג אוויר טוב - אבל זה קשה. )

למעשה אין לי המלצה ממש חזקה. אולי רק אם אתה בקטע של לצאת וכו' - לא ללכת על ואל טורנס UCPA, אלא לשכור שם דירה איפשהו בעיר.

warzu

New member
ודה על התשובה

לאן נגיד אתה טס השנה ?
לפחות יצא לי מזה מחמאה שאני לא מתחיל אלא מתחיל +....

z x 7 r

New member
את האמת? עוד לא תכננו כלום. עוד חודש בערך

או קצת יותר נתחיל לחשוב ( אני בד"כ נוסע עם אנשים קבועים ).
בשנה שעברה היו רעיונות על אוסטריה, מקומות שלא היינו - אישגל וכאלה.
ברירת מחדל - צרפת. אולי אחד האתרים שלא היינו, סביר להניח שיהיה גם UCPA. אם נסע ל UCPA - אקח עוד שבוע של סנובורד ( השנה התחלתי, לקחתי שבוע אחרי כל השנים של סקי ).

z x 7 r

New member
הכל תלוי בכישורים אישיים כמובן, אבל יש גם

את הנושא של מיומנות של הגוף, כשאתה גולש אתה כבר לא אמור לחשוב מה לעשות, אתה פשוט גולש, והגוף יודע לבד.

מתחיל פלוס זה אחד שיודע איך שמים את הבורד\סקי, ולא נופל מהכיסא של צ'יירליפת\טי באר :))

אני בסנובורד גם מתחיל, עשיתי שבוע אחד. כששאלתי את המדריך בסוף השבוע, לאיזו קבוצה הבאה אפשר להצטרף - אמר בלי בעיה לקבוצת מאסטרי ( 3 מתוך ה 5, לא כולל אופפיסט ).

נראה לי גם שהחמיא יותר מדי, אבל כשגשלתי - במסלולים הכחולים הרגשתי בטוח מאוד, באדומים בטוח מינוס, כי פניות לצד אחד לא יצאו לי חלק.

warzu

New member
שאלה

אז איפה אפשר למצוא מסלולים רחבים וידידותיים ומהנים לרמת מתחיל פלוס ?
האמת שבשאמוני, שנה שעברה, לא אהבתי את המסלולים הכחולים, היו צרים נורא ודי תלולים לעומת הירוקים שגם היו צרים אך מדי מישוריים

z x 7 r

New member
למשל באורטיזי, איטליה על גבול אוסטריה.

למשל - RENDL בסאן אנטון ( לא כל האתר, אבל המסלולים שנמצאים שם, בחלק הזה ).

אם אני לא טועה - בטין יש הרבה מסלולים רחבים.

כמו שכתבתי קודם - שבוע ראשון שלי בבורד עשיתי בפליין, אבל די צר שם גם כן, וגם היה מלא אנשים (ואני גולש עם סקי די הרבה אז היה לי יותר קל להסתגל - כי את העקרונות מכיר ).

warzu

New member
הסבר על ucpa

זוהי בעצם עמותה צרפתית ששמה לה למטרה לקרב צעירים עד גיל 39 לספורט. בהתאם לכך פתחו מספר מכובד של מרכזים במגוון ענפי ספורט כמו סקי וסנובורד, גלישת גלים, קיט סרפינג, קיאקים ועוד, כאשר הדגש וההשקעה שהם שמים הוא על ההדרכה והציוד הניתן לנופשים. מדובר במרכזים שבזמן החופשה בהם הנופש מקבל פנסיון מלא, ציוד והדרכה במחיר זול יחסית.
באשר ליתר הדברים כמו רמת חדרים ושירותים נלווים, מדובר ברמת בסיס, כלומר, רוב החדרים הם משותפים למספר אנשים, שירותים ומקלחות משותפים למספר חדרים. לציין שיש מקומות בהם ניתן להזמין חדר לזוג עם שירותים ומקלחת בתוספת קטנה. לא מנקים לך את החדר, נקיון החדר עצמאי.
הגשת האוכל היא עצמאית. בסוף הארוחה אתה מפנה כמו בקיבוץ ומעביר וישט על השולחן. האוכל, מנסיוני המועט שם, הוא סביר.
לסיכום, אם אתה לא מפונק ולא נוסע להתפנק, אלא נוסע רק בכדי לגלוש, אז המקום שווה. ציוד סבבה ואחלה הדרכה.
ניתן להזמין חופשות אצלהם באתר www.ucpa.co.uk שבאזור ינואר פבואר עולה בסביבות ה700 יורו פלוס מינוס שזה כולל :
לינה
הדרכה
ציוד
פנסיון מלא
סקי פס
לזה תצטרך להוסיף טיסה והסעה למרכז- הזמנה נפרדת ועצמאית. לרוב שדה התעופה הקרוב הבנלאומי הוא ג׳נבה.
שנה שעברה הייתי בשאמוני עם חבר. היינו בחדר זוגי. ויתרנו על ארוחות הערב ואכלנו בעיירה עצמה ובסך הכל היה ממש אחלה ובמחיר די סביר.
באים הרבה אירופאים ל ucpa
לקי וסנובורד יש מגוון רחב של אתרים בצרפת
לציין שיש חברות שמשווקות חבילות סקי ל ucpa אך כמובן שזה יוצא יקר יותר
מקווה שעזרתי

elotan

Member
שאלוהים יעזור לי

700 יורו לא כולל טיסות והעברות? מעוז מכר בתחילת השנה קלאב מד ב 1100 יורו.
גם יותר זול וגם מנקים לך ומפנים עבורך את השולחן.
אה, וגם לכל חדר יש מקלחת ושירותים.

elotan

Member
הערה ל WARZU

זה לא משהוא אישי נגדך, חס וחלילה, אני מקווה שאתה מבין את זה.

z x 7 r

New member
כל מקום והיתרונות שלו. 700 זה יקר. למשל

בהסתכלות עכשיו לאתר, אני רואה שתחילת דצמבר היא באזור ה 420 יורו, הכי יקר שאני שילמתי זה היה 640 יורו. טיסה נניח עוד 750 דולר טיסה יקרה. העברה נגיד 50 יורו.

אז מי שסופר כל שקל - ייצא לו יותר זול. בתמורה הוא יצטרך לעשות שאיבת אבק ב 10 דקות בסוף השבוע, ולהעביר סמרטוט על המראה. סו וואט? ( אין לי שום דבר לא בעד ולא נגד לא UCPA ולא קלאב ).

אני נוסע לגלוש, לא לספור מי מה וכמה נותן לי. יש מיטה לישון, ואיזה צלחת אוכל לאכול? מספיק לי אישית.

elotan

Member
ברור, כל מקום ויתרונותיו

למרות שאם אני סופר נכון אתה שילמת 1200 יורו.

z x 7 r

New member
נו ואז? אז היה מחיר במקרה בפעם ספציפית

בתאריכים ספציפיים 1100 יורו. זה אומר שזה קרה בדיוק כשאני טסתי למקום שאני רציתי?

לא מבין מה אתה משווה פה. סע לבולגריה, יעלה לך 700 יורו הכל כולל הכל.

למעלה