נומרו אונו ענה לך תשובה ממש טובה
אבל בגלל שאני רואה שאולי אנשים מתבלבלים פה אני אנסה להרחיב. בגדול, פעם היו שני סוגים של שחקנים- שחקנים מקומיים ושחקנים זרים (כמו שיש בארץ כיום בערך...). והיה נורא קל להבחין בהם- שחקן מקומי זה שחקן שיש לו אזרחות של אותה מדינה שבה הוא משחק ושחקן זר זה מישהו מארץ אחרת שאין לו אזרחות באותה מדינה. מתישהו בשנות ה90, בתחילתן אם אני לא טועה, בגלל שהיה איחוד מדינות מערב אירופה מבחינה כלכלית, מה שקרה זה שכל בן אדם שהיה רוצה לעבור ממדינה למדינה, יכל לעשות את זה בלי דרכון ויכל בעצם לעבוד איפה שבא לו בלי בעיות של אזרחות וויזה וכאלה. היה בהולנד שחקן כדורגל לא משהו אבל הוא שינה את פני הכדורגל באירופה, בשם ג´וני בוסמן, שגפ הוא רצה לעבור מהקבוצה שלו באופן חופשי לגמרי לקבוצה אחרת באירופה, והוא עתר לבית משפט אזרחי וטען שגם שחקני כדורגל הם בעצם אנשים עובדים וגם עליהם צריך לחול החוק הזה של אירופה המאוחדת. מה שקרה זה, שכל השחקנים שמשחקים במערב אירופה (ואחר כך מעוד מדינות) הפסיקו להחשב זרים בתוך אירופה, אפילו אם הם שחקו במדינות אחרות מהמדינה שלהם. למשל גרמני שמשחק באנגליה לא נחשב זר, איטלקי שמשחק בספרד וכדומה. אבל מה? רוסיה למשל, עדיין לא שייכת לאיחוד האירופי בתחום הזה ובגלל זה רוסים כן נחשבים לזרים (ראה דוגמת ולרי קארפין ואלכסנדר מוסטובוי בסלטה ויגו שנחשבו לזרים). אז לא להתבלבל, כל מי שמתוך האיחוד האירופי, לא נחשב זר בתוכו. בעצם, מבחינת שחקנים זרים, אתה יכול להתייחס למדינות מערב אירופה בתור מדינה אחת... אם אתה מתמצא בכדורסל, בטח שמעת את הביטוי שחקני בוסמן. זה בדיוק זה- זה שחקנים שהם זרים מבחינת זה שהם באו מארץ אחרת, אבל בגלל שהמדינה שהם באים ממנה וגם המדינה שהם הולכים לשחק בה - שתיהן שייכות לאיחוד האירופי, אז בגלל זה הם יכולים לשחק שם בלי להחשב לזרים. צ´לסי היא דוגמה לקבוצה שמיצתה עד תום את החוק הזה ורוב השחקנים שלה בכלל לא אנגלים. אגב, יוסי בניון נחשב זר בראסינג סנטאנדר, ולעומתו, אילן בכר לא נחשב זר בגלל שהוא בעל דרכון ואזרחות צרפתית גם, וכאמור, בתור אזרח צרפתי הוא יכול לשחק בכל תחום אירופה המערבית בלי להחשב כזר. יש מדינות שהעסק הזה בהן הוא חלקי כמו אצלנו אם אני לא טועה (שחקנים ישראלים לא יכולים לשחק בחו"ל בתור בוסמנים אבל שחקנים מאירופה כן יכולים לשחק כאן בתור בוסמנים). ובגלל שמה שקורה בפועל זה שנהייתה תנועה מאד פרועה של שחקנים ממדינות למדינות, אז כל מדינה הגבילה את הקבוצות שלה למכסת זרים מסוימת מעבר לשחקנים שאפשר להביא מארצות מערב אירופיות...באנגליה למשל אתה חייב שיהיה לשחקן מינימום הופעות בינלאומית (תחשבו כמה חכם זה, זה אומר בעצם לקבוצות- אם אתן רוצות להביא שחקן שיתפוס מקום של שחקן מקומי, אז לפחות שעל הנייר הוא יהיה כזה שיש לו הופעות בנלאומיות ולכן גם שווה את ההפסד הזה של השחקן המקומי). בספרד אם אני לא טועה מותר עד 3 זרים לשתף ובאיטליה ארבעה...משהו כזה. גם יש הגבלה על מספר הזרים שבכלל מותר לך שיהיה בקבוצה... ועוד משהו אחרון על ג´וני בוסמן...למי שזוכר, אייאקס של תחילת שנות ה90 היתה קבוצה אגדית וענקית עם קלייברט וכל ההולנדים הכי מוכשרים...חוק בוסמן גרם לזה שאייאקס בעצם נאלצה לתת לשחקנים האלה ללכת בלי הרבה תמורה כספית כי מכח חוק בוסמן הם יכלו ללכת לאן שבא להם בלי בעיות...וככה בעקיפין...בוסמן פירק את אייאקס.