שאלונת

Infinite Echo

New member
שאלונת

רציתי לדעת מה אתם כהורים הייתם חושבים ומרגישים אם היה לכם ילד בערך בגילי [27]. שעד עכשיו, כלומר עד הגיל הזה לא הייתה לו שום מערכת יחסים עם בחורה, גם ידידות כמעט ואין לו. מדובר בבחור ובמשפחה שומרת מסורת כלומר לדת לא הייתה שום השפעה מגבילה. כמו כן הוא סטרייט בלי מומים ובעיות מיוחדות. ביטחון עצמי אולי קצת חסר אבל ממש ממש לא במידה שתימנע בצורה ניכרת יצירת קשרים עם בחורות.
סתם פשוט עניין אותי לדעת מה הורים בגיל היותר גדול חושבים כל זה.

לליתות16

New member
בעיית תקשורת אולי ?

חסר בעיות שבגינן בחור לא מוצא את עצמו בזוגיות או אפילו בידידות עם בנות ?

קשרים

דבר ראשון - איך הבחור מרגיש עם המצב? האם הבחור רוצה לשנות את המצב, מעוניין בקשרים עם בחורות?
הורים בדרך כלל רוצים שלילדים יהיה טוב ושיהיו מאושרים. כך שאם לבחור טוב עם מצבו - זה כבר יכול להרגיע את ההורים. יש הורים שיהיו מוטרדים גם ממה אומרים אחרים - הקרובים, החברים, השכנים. אולי הם חושבים שהבחור לא בסדר וההורים מרגישים לא נוח עם כך. חשוב מאד גם מידת הקשר וטיבו בין ההורים לבין הבחור. אם יש קשר טוב והם מדברים ומשתפים, יתכן שההורים רגועים יותר כי הם יודעים שהכל בסדר עם הבחור.
יש לציין שיש לי ילדים בסביבת הגיל המדובר והם בזוגיות, כך שאני לא מדברת מניסיון אישי, אלא מידע מקצועי וניסיון חיים.

האם זה מבחירה חופשית?

הי.
יפה שאתה בודק ומציג את השאלה בפורום למרות שלדבריך "מדובר בבחור ובמשפחה שומרת מסורת" + "ביטחון עצמי אולי קצת חסר"..

מצטרפת לדעתה של יעל ומוסיפה את עניין הבחירה של הבחור. עד כמה הוא רוצה בקשר זוגי, אם בכלל? החשוב הוא שהבחור ינווט את דרכו מתוך מודעות וירגיש טוב עם בחירותיו.

כאמא לשני בנים בוגרים - הייתי מנסה להבין ולכבד את הבחירה. נדמה לי שכהורים אין לנו ברירה אלא לקבל ולכבד את הבחירות של ילדינו.

היה והבחור רוצה בקשר אך מתקשה לממש את רצונו הייתי מעודדת אותו, מדגישה את תחומי החוזק שלו וברגישות רבה גם הייתי מציעה לו להיעזר באנשי מקצוע.
סקרנית לדעת מה הניע אותך לכתוב את השאלה ומה התשובות תורמות לך - אם בכלל

בהצלחה
כרמית אלון

למעלה