שאלונת

שאלונת

היי, יש לנו בן שנמצא במסגרת רגילה, בן 8. אובחן אספרגר לאחרונה. לפני מספר שבועות יש מעט ירידה תפקודית המתבטאת בהרטבה ביום ובלילה. מיותר לציין את המבוכה שהוא חווה כשזה קורה בזמן שהותו בבי"ס. הציעו לנו לשלבו במסגרת מתאימה. מה עושים ? האם זה נכון בגילו לשים חיתול ? (יש לו אחד גדול ממנו ב3 שנים)

nirity1

New member
אני חושבת שיש חיתולים לילדים גדולים שמרטיבים

שניראים כמו תחתונים ( יש כאלו באר"הב ). כמובן שהייתי שמה לו. מה עדיף שיברח לו בביה"ס ? מה המסגרת שממליצים לכם ? והאם בריחת השתן היא הסיבה היחידה ?

אנחנו גרנו בחו"ל עד לא ממזמן...

בכל מקרה את מדברתעל תחתוני הגמילה אני משערת.. ניסינו את זה וזה דלף מכל כיוון אפשרי. זה לא נתן לנו (ולו) את הביטחון. לבעיית הספיגה צריך טיטול אני מניחה אבל איך ? איך עושים דבר כזה? המסגרת היא כיתה טיפולית. לא הבנתי את שאלתך לגבי אם בריחת השתן היא הסיבה היחידה. יש קושי דידקטי, גם על פי אבחון נוסף שנעשה.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש גם חיתולי-תחתונים ללילה, אפשר בעקרון ללבוש גם ביום. לא בטוחה אם זה רעיון טוב. אני הייתי שואלת את הילד. יש לך מושג מה גרם לו להתחיל להרטיב?

לא ממש

חשבו בהתחלה שאולי זה המעבר חזרה לארץ, אבל הוא היה ביולי האחרון, ועבר מאז הרבה זמן הייתה הרטבה בלילה קבוע, שלא היה קל איתה אבל סבלנו כל עוד זה היה רק בלילה. הפעמון קצת עזר... אלא שכעת תחתון גמילה לא עוזר לבעייה וממה שהתייעצתי עם חנות של חיתולים, זה באמת לא אמור לספוג כמו שטיטול אמור.

schlomitsmile

Member
מנהל
באיזו תדירות הוא מרטיב ביום? האם מלבד ההרטבה, יש שינויים נוספים אצלו בשבועות האחרונים? איך הוא מרגיש בכתה, בביה"ס(לא בהקשר להרטבה, בכלל)? האם הוא בכלל משתף אתכם בזה? לגבי הלילה- יש דריי נייטס.

מספיק...

מדובר ביום דיי הרבה פעמים. משהו כמו 3... בכיתה הוא לא משתתף הרבה, הוא סגור. אבל הוא יודע להביע את עצמו כשהוא רוצה. לגבי הלילה ניסינו פול אפס ודריי נייטס ואחרים. לא תרם. לעיתים יש אצלו בעיית התלכלכות גם, שעדיין לא ברורה סיבתה.

schlomitsmile

Member
מנהל
התכוונתי האם הוא משתף אתכם במה שקורה ואיך הוא מרגיש בכתה. אני חושבת שצריך לחשוב בשני המישורים: המיידי-טכני, מה לעשות מחר בבקר עם המכנסיים הרטובים, והמהותי- למה זה התחיל לקרות לו פתאום. אם אתם לא מצליחים למצוא הסבר, אולי מטפל רגשי יוכל לעזור בזה?

יש שיתוף... כן

יש מצבים שבהם זה קורה, ולא מעט. לגבי למה זה קרה לו פתאום -גם היועצת וגם הפסיכולוגית לא מבינים ממש והוא במעקב. מה עושים מבחינה טכנית ? שמים לילד בן 8 חיתול ?

No you do not put a diaper back on!!!!!

you take him to the bathroom every 15 minutes,and you make sure they are a lot of clothes to change in school. and check with the doctors that there is no medical reasons for the problem,be patient it will get better again.

דר עומר

New member
הייתם אצל כירופרקט?

לעיתים, במיוחד אצל ילדים א"ס, שם במקרים רבים יש היפוטוניה ברמה זו או אחרת, יש בעיה בתקשורת העצבית, והמוח פשוט לא מצליח "לעכב" את הדחף לעשות פיפי. כירופרקט טוב יכול בהחלט לעזור לכם.

דווקא זה??

לא הציעו לנו את זה אפילו. האם יתכן בעייה עיצבית אם הרי הוא מעולם לא נגמל בלילה והייתה בריחת צואה ? ראק שכעת הבעייה היא גם ביום.

דר עומר

New member
כןת דווקא זה

קודם כל אין לי כמעט ספק שיש בעיה עצבית. לרוב הילדים על הספקטרום יש היפוטוניה, דבר שמוביל לחוסר יציבות של מפרקי השלד בכל ועמוד השדרה בפרט, דבר שכמעט מבטיח הפרעה בתקשורת העצבית, ובכך אין יותר טוב לעזור מאשר כירופרקט. לגבי ההרטבה באופן ספציפי, מעבר לטיפול כירופרקטי שהוא עדיין מומלץ ביותר, יש לבדוק נוכחות של רפלקסים פרימיטביים. פעמים רבות נוכחות של רפלקס בשם spinal Galant למשל קשורה בהמשך הרטבה, וטיפול מתאים המיועד לעכב את הרפלקס פעמים רבות פותר את הבעיה. הנה סרטון של בדיקה (חבר טוב): http://youtu.be/vxFHSTDDz20 אציין כי אפשר לבצע את הבדיקה למעלה ו/או למטה, ובעצם בדיקה שלילית היא חוסר תגובה לגירוי. הגירוי צריך להתבצע מהר, כ 2 ס"מ מכל צד של עמוד השדרה, בין האגן לבין השכמה. הנה סרטון של טיפול: http://youtu.be/82NQnUgECig בכל מקרה בהצלחה, אם את צריכה המלצה, אשמח לעזור כמיטב יכולתי.

shavririt

New member
ניסיתם אולי לבדוק גם רפואית?

אולי יש בעיה כלשהי כמו תולעים, טפילים וכדומה?

מה פירוש ''מסגרת מתאימה''?

ממתי חינוך מיוחד נועד לעולים חדשים? עד היום הוא היה משולב בבית ספר רגיל וכרגע יש לו בעיה נקודתית. חוץ מזה, כל האבחון שלו כאספרגר הוא אבחון חדש. צריך להביא לבית הספר מומחה חיצוני שיראה בדיוק באילו סיטואציות הילד עושה במכנסיים. אולי משהו שם נראה לו זר ומפחיד.

היגרתי שלוש פעמים עם ילדים אוטיסטים. גידלתי

ילדים אוטיסטים במספיק מקומות בעולם. אני אומר לך, שאין שום סיבה ושום היגיון לשים את הבן שלך בחינוך מיוחד. חינוך מיוחד אינו פתרון לעולה חדש ולא למי שהלם תרבות גרם לו לאיבוד שליטה על סוגרים. לא לזה נועד החינוך המיוחד. אם אינך יכולה לשלוח אותו לבית הספר, החזיקי אותו למשך חודש או חודשיים, עם מורים פרטיים בבית, עד שהוא ירגע מהלם התרבות.

dorit73

New member
אני מסכימה עם עידו.

גם אני היגרתי פעמיים עם הילד. פעם אחת לישראל ובפעם השנייה חזרה לאוסטרליה. אני יכולה להגיד לך שאצלינו אמנם לא היתה הרטבה, אבל כארבעה חודשים אחרי שהגענו לאוסטרליה , התחילו לילד חרדות שלא היו לא מעולם. וזאת במקביל להשתלבות מצויינת בבית הספר. לפעמים נופל להם האסימון אחרי כמה חודשים, כשהם מבינים שיש שינוי גדול בחיים שלהם, והארץ החדשה היא לא רק טיול אלא חיים חדשים. כנראה שאצל הבן שלך ההלם התרבותי מתבטא בהרטבה, ולכן הפתרון הוא לא טיטול אלא טיפולל רגשי.

למעלה