שאלונת....

שאלונת....

בוקר טוב ושבוע טוב
אתמול בלילה הייתה לי שיחה עם חבר, כמעט עד 4 בלילה ליתר דיוק ... חזרתי בחמש הביתה :p .... בכ"א ... הוא גם הומו והוא ממשפחה דתית ... והוא גם.. סוג של דתי כמוני .. בלי כיפה וכו' וכו' ... קיצר... התווכחנו שעה על כל הקטע של משכב זכור ... אני הייתי בדעה שאסור לעבור במשכב זכור על חדירות (סורי על ה...
) והוא היה בדעה שכל מגע כלשהו עם גבר הוא עבירה על משכב זכור, אפילו נשיקה .... מי צודק לעזאזל? כי האמת שכבר אני התחלתי להתבלבל בעצמי לקראת הסוף ... עד כמה שזכור לי השאלה הזאת כבר עלתה כאן כמה וכמה פעמים ותמיד הבנתי שהאיסור הוא על חדירות, משהו עם המכחול והשפורפרת (?
) (ושוב סורי על ה...
) ... קיצר .. אם תוכלו לעזור .. אני אשמח ....

האיסור מדאורייתא מוגדר בבירור

מכחול בשפופרת בלבד. כל השאר: נשיקות, נגיעות, וגם שז"ל, אלה איסורים מדרבנן. הקב"ה יזעף מאד על עבירה על איסור משכב זכר. והוא יזעף פחות על האיסורים מדרבנן. אבל הוא יזעף. דבר לא יעזור.

דבר גורר דבר, נשיקה למגע, מגע למעשה ....

לא מבין גדול בהלכה, וכפי שאני הבנתי כנארה אתה צודק אבל ... דבר גורר דבר, נשיקה גוררת מגע גורר מעשה ....

Nחמן

New member
גם כאן צודק פורטי

וגם בתגובתו השנייה. גם אני איני פוסק הלכות אבל כלל ידוע הוא בגמרא, שאין גוזרים גזירה לגזירה. לכן איסור שז"ל הוא מדרבנן וכל השאר הן חומרות, שאינן כלולות בגזירה. על זה נאמר: המחמיר תבוא עליו ברכה אבל אי אפשור לאסור דבר, שחכמים לא גזרו, מהטעם שבתגובתו השנייה של פורטי. חוץ מזה כדאי שתדע, שהפורום אמור להיות נקי מביטוים שאינם הולמים בני תרבות. עם זאת כל עוד הנך משתמש בלשון המשנה והגמרא (לשון חז"ל) אין צורך להתנצל. איש בפורום לא ידרוש ממך להיות צדיק יותר מהמשנה. הלוואי נקפיד כולנו על לשון נקייה ונהנה מפורום איכותי.

לגבי משכב זכר זה ברור שאסור

/tapuzforum/images/Emo24.gif/tapuzforum/images/Emo25.gif לגבי נישוק וחיבוק, אני לא רואה בזה כל איסור (וזו כמובן דעתי בלבד ולא הלכה) אני אף רואה בזה משום "ואהבת לרעך כמוך" ייתכן ומדרבנן יש מקום לא להתיר כי זה יגול לגרום להרהורי עבירה וכבר נאמר עביקה גוררת עבירה וזה עלול לגרום ליחסי מין (ללא חדירה כמובן) ולשז"ל. אבל אם יודעים להיזהר (וזה לא הכי קל שבעולם) אין כל סיבה (שוב לדעתי) לאסור מגע בינו לבינו, גילויי חיבה ואהבה הכוללים כאמור נשיקות וחיבוקים. מעניין יהיה לעשות שאלת רב - הרב רון יוסף הצדיק שלנו - מוזמן כמובן לתת מענה הלכתי לשאלה ולהתלבטות זו.

טיףטף2

New member
חיזקת אותי

סתם שתדע לידע כללי שלא פעם נמנעתי מחדירה רק כי נזכרתי שסיפרת לי שאתה מקפיד בכל תוקף לא לעבור על זה... לצערי לא תמיד החיזוק הזה השפיע עלי,אבל זה השפיע!תודה!

אתה לא צריך לא לעשות את זה בגלל שאני

לא עושה את זה.... אתה לא צריך לעשות את זה בגלל שאתה עובד את ה' והוא אסר על זה... "באהבה וביראה" כי אחרי הכל - כל אחד יצטרך להתמודד לבד עם דין השמים שלו (אללהאיסטר זה נשמע מפחיד!!!
) אבל אני שמח לשמוע שעזרתי...

למעלה