שאלונת

Amarok

New member
שאלונת

היי לכולם, היכן כדאי לרכוש ציוד לציור, איכותי ובמחיר סביר ? רצוי באיזור ת"א.

DrorCh

New member
איזה סוג של ציוד אתה מחפש ?

איזה ציוד אתה מחפש סט של כיסא פלוס קן ציור אולי כדי להזמין אצל נגר לגבי חומרים אני יכול להמליץ לך רק על חנויות בירושלים לכל סטודנט לאמנות בארץ יש 10 אחוזי הנחה בחנויות אמנות תמצא אחד כזה ותעשה דרכו את הקניה

ABABI SHARON

New member
זול ואמין

הרבה זמן עבר מאז שקניתי ת הכי זול ואמין אלנבי ירקון מול מגדל האופרה הזהר מהסחת הדעת והכיס ע"י שוכנות הרחוב!

Amarok

New member
אני לא סטודנט

ואני מחפש ציוד בסיסי לציורי שמן. מכיוון שאני ממש מתחיל, ואני לומד מתוך ספר, קשה לי לומר בדיוק מה אני מחפש.

DrorCh

New member
זאת טעות להתחיל בשמן

אני הייתי ממליץ לך להתחיל בצבעי אקריליק בניגוד לצבעי שמן לאקריליק לוקח פחות זמן להתייבש בערך 20 דקות מה שנותן לך את האופציה של צביעה בשכבות לעומת שמן שמתייבש רק אחרי שבועיים הדרך הכי טובה ללמוד היא לקנות משהו כמו 10 שפופרות צבע שניים שלושה מכחולים בעוביים שונים ולהעתיק ציורים של ציירים ראיתי שיש על מדפי האמנות בכל חנות ספרים סדרת ספרים על שמוקדשים לציורים של אמן אחד כל ספר דפדף מעט בספרים האלה ותחפש איזה אמן מדבר אליך הכי או יותר נכון איזה ציורים נראה לך שיהיה לך הכי קל ומעשי להעתיק אתה לא מוכרח לקנות את הספר אתה יכול לרשות על פנקס את השם של הצייר או שמות של שתיים שלושה ציורים שנראו לך ולמצוא אותם בקלות באינטרנט

Amarok

New member
אבל...

בספר ישנן 2 אופציות, שמן או מים, ומכיוון שצבעי מים פחות קוסמים לי החלטתי לנסות להתחיל בצבעי שמן. טוב, אני לא ממש מתחיל, עד היום איירתי עם עפרונות, יש לי גישה לא רעה לציור וראייה חזותית טובה גם כן. הספר מפורט בצורה ממש טובה שנותנת לי ביטחון מסויים ש´יהיה בסדר´ ! הפרק הראשון (שמכוון כמובן ל´צעירים´ כמוני) פותח דווקא בציורי נוף. התמונות שמלוות את ההסברים נראות ברמה סבירה של אדם שהחל לצייר היום, מה שעוזר להבין מצד אחד ו´מרגיע´ מצד שני. המחבר ממליץ לצייר בחוץ בצבעי מים, ובבית בצבעי שמן (בגלל הזמן הארוך שלוקח לצבעי שמן להתיבש). אני יודע שאקריליק הוא טוב יותר במקרה שלי, אבל הטכניקות בספר הן בצבעי שמן או מים. (למרות שאינני רואה סיבה ממשית למה אקריליק לא יתאים). אז למה, בעצם, המחבר בחר בשמן או מים? ובכלל, הוא פותח את הספר בפרק שדורש מהתלמיד להיות יצירתי ומקורי כבר בשלב הראשון (ולא בנוסח העתקת ציורים כמו שאתה המלצת). יכול להיות ?

cha ching

New member
לא שיש לי כוונה או כוח

לקרוא את כ-ל ההודעה שלך, ושל זה/זאת שכתב/ה מעלייך, אבל תתחיל עם אקריליק-יותר זול, נראה בערך אותו הדבר, ומתייבש הרבה יותר מהר (מה שיכול להיות חיסרון אדיר)

DrorCh

New member
להעתיקלצורךלימודי לא רק שזה דבר טוב

אלא גם שזה מעוגן בחוק זכויות היוצרים כחופשי ולא פוגע בזכות היוצרים של האמן כל עוד זה לא נעשה לצורך כספי פיקסו אמר פעם שצייר טוב מעתיק אבל צייר מעולה גונב הלימוד הכי טוב הוא להעתיק ציורים הסיבה היא שאתה ממש יכול לראות את המודל שם בראיה דו מימדית ואפילו אפשר לראות את דרך הפעולה של האמן את משיחות המכחול ולנסות לעשות אותם בעתצך הרי בסופו של דבר גם ציור מתך הטבע או מודל חי זה איזושהי העתקה רק שפה השפה יותר קשה ויותר קשה לתרגם את מה שאתה רואה לראיה דו מימדית אפילו גדולי הרנסנס אגב העתיקו אחד מהשני ותוכל למצוא בהמון ציורים של גדולי הרנסנס דמויות בתנוחות זהות לתנוחות של דמויות של ציירים אחרים בתקופה לגבי צבעי מים בחוץ זה בהחלט נכון כיף ורצוי אני מוסיף להודעה ציור מים שעשיתי בחוץ מול מנזר רטיסבון לייד הבית שלי צבעתי את זה אגב בצבעי מים שקניתי בחנות ילדים ב12 שקל אני האמת עדיין לא ניסיתי שימוש בשמן ואני בכלל לא פוסל עזרה בספרי לימוד בסגנון צעד צעד כל מה שיגרום לך לצייר ולהגיע לתוצאות או חיובי

cha ching

New member
זה לא קשור בכלל....

עדיין תהיה לך הנחה של 10%... זאת הנחה שתקפה לגבי כולם

SC

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא ../images/Emo24.gif

ברוך הבא שרון אל הפורום, אני רואה שגם אתה קונה מהחנות שמול מגדל האופרה, עכשיו הנכד מתחזק את החנות, אבל יש אחת טובה יותר לפי דעתי אולי זה רק הרגל אישי שלי והיא נמצאת לא רחוק משם, מטר וחצי ממש ברח´ הירקון פינת גאולה, פינת הצייר, מכיר ? קוראים לו חיים יש לו גם אחלה דברים. אני בד"כ בורח מהשכנות של החנות לחומרי הציור מול מגדל האופרה, הן מבוגרות לא יפות ומפחידות ! שוב ברוך הבא !

SC

New member
../images/Emo24.gif ברוך הבא Amarok

ועכשיו לשאלונת שלך בתל אביב יש מספר חנויות לחומרי ציור הטובות שבהן נמצאות באזור מגדל האופרה, יפו והמלך גורג. פינת הצייר, רח´ הירקון פינת גאולה - חנות ותיקה מאוד, בעל החנות מחזיק שם הכל. מול מגדל האופרה, למעשה מול טואר רקורדס יש חנות ותיקה מאוד ואיכותית. יש את ארטא, שני סניפים שאני ממליץ : 1. ארטא מרכז ברח´ נחלת בנימין 2. ארטא באגודת הציירים, יקר שם אבל יש לו אחלה דברים ונמצא ברח´ אלחריזי. ברח´ אילת ביפו יש שתי חנויות ציור, אם אתה בא מכוון רח´ הרצל לכיוון הים, הן נמצאות בצד שמאל של הרחוב. ויש ברח´ המלך גורג קרוב לשוק בצלאל חנות קטנה, צר לי לא זוכר כרגע את שמה, יש שם דברים זולים.

SC

New member
ועכשיו כמה טיפים

המלצה אישית, לפני ציורי השמן כדאי לעבוד המון אבל המון ברישום. מכחולים, מכחולי גרומבכר, מעולים. צבעי שמן - לקנות 5 פגמנטים לא יותר כהתחלה כי יש המון פגמנטים ולכל פגמנט רמת חומציות שונה, ישנם כאלו שכבר לא מייצרים אותם כיום כי הם מסוכנים. אז אמרתי, שחור (אייבורי בלק), לבן (טיטניום ווייט), כחול, צהוב, אדום. אתה צריך טינר עץ וטינר פשוט שמן פשתן פלטה - הכי טוב זה פלטה מעץ אגס אבל אפשר להתפשר עם פורמייקה. בדים - בד איכותי זה רק בהזמנה מראש ורק ממי שיודע. אבל אתה הולך לחנות לוקח בד, הופך אותו ומרים אותו לתקרה כלפי המנורה ובודק שאין בו חורים. צבע שמן, אם אתה תשתמש בשכבות דלילות, ולא בטונות צבע הוא יתייבש לך בחמסינים האלו תוך יומיים, מומלץ להמתין לפחות שבוע בין שכבה לשכבה. לאקריליק תכונות כמעט זהות לצבעי שמן, היתרון והחסרון שלו הוא שהוא מתייבש מהר וכאן העבודה היא זהה לשמן רק שהבסיס הוא מים ולכן צריך מכחולים נפרדים לשמן ולאקריליק. יש עוד המון דברים, תשאל חופשי חופשי אני לבטח לא כיסיתי את הכל

זה לא מדויק

לצבעי שמן יקח כמו תמיד לפחות שבוע להתייבש וזאת בגלל שהחום הוא לא הגורם העיקרי אלא אחוזי הלחות באוויר, מה שגבוה מאוד בארצנו (במיוחד בת"א) ולכן לשמן יקח אולי במקרה הטוב רק 5 ימים. נ.ב יש חנות מעולה בדיזינגוף סנטר, נקראת טינקרבל יש שם הכול ובמחירים הכי טובים שמצאתי (וחיפשתי הרבה) בברכה, אדם

SC

New member
אם כבר מדייקים אז לצבעי שמן לוקח

הרבה יותר משבוע, הרבה יותר מחודש והרבה יותר משנה להתייבש. לרוב לאחר כשנה אפשר כבר להתחיל למרוח את הוורניש.

למה שנה לוורניש?

אי אפשר למרוח אותו אחרי שבוכ כשהשכבות העליונות של הצבע כבר יבשות? והאם אפשר לערבב אותו עם המדיום לקבלת ברק גבוה? (יותר גבוה מבשמן פשתן)

SC

New member
בכלל לא מומלץ כיוון שלשכבות השמן

לוקח הרבה זמן להתיבש, גם אם העבודה נראית יבשה בפנים עדיין החומר לח. אני נוהג למרוח לכה על העבודה לאחר כשנה בערך. אפשר בהחלט להוסיף למדיום לכה מט ולא רק כדי ליצור מראה מבריק יותר מזה שיוצר שמן הפשתן אלא ליצירת אפקטים מסויימים כמו ערפילים, שכבות שקופות וכו. כדאי מאוד להמתין שהשכבה העליונה תתיבש (שבוע זה מספיק בד"כ), לפני ששמים שכבה נוספת כי אחרת....מתכון ודאי לפיצוצים !

Y A E LY

New member
אני גרה בחיפה עיר עם המון לחות

ותוך יומיים שלושה כמעט תמיד כל הצבעים מתייבשים- למגע. הייבוש המלא וא בין שלושה חודשים לחצי שנה- אבל, למגע- בשביל להמשיך לשכבה הבאה- יומיים שלושה

למעלה