שאלונת:)

שאלונת:)

היי לכם. אני רוצה לעשות שירות לאומי (יצאתי מהצבא) וכבר ביררתי קצת בעניין, הקטע הוא שכל התפקידים שיש הם תפקידים שאני לא אוכל להתמודד איתם. (להחליף לילדים חיתול במועדונית, לעזור לאוטיסטים וכו') רציתי לשאול אם יש מעבר לתפקידים כאלה משהו אחר. לפחות עם בני גילי כמו האגודה למען החייל (רק שהבנתי שאין שם מקום כבר) יש איזה משהו כזה? אני לא דתיה ואם זה משנה, אני גרה במרכז. ונגיד ואני לא עושה שירות לאומי ומתנדבת באופן פרטי, זאת גם אפשרות? מבחינת המדינה, להתקבל למקומות אח"כ. כי מבחינתי זה יותר קל \: תודה רבה.

little moon

New member
תשובה-

לא יודעת לגבי אגודות אחרות, אבל ב"שלומית" יש מלא מקומות עבודה שהם עבודה משרדית, כמו קופות חולים, בית המשפט, שירות בתי הסוהר, אני יודעת שבת"א ב"בית דרור" (בית לנוער חסר קורת גג) חיפשו מישהי לעבודה משרדית, לא יודעת אם כבר מצאו... את צריכה לשאול את הרכזות, ויפה שעה אחת קודם, בד"כ השירות מתחיל בספטמבר. את לא יכולה להתנדב לבד בלי אגודה ושזה ייחשב לך כשירות לאומי.

לא נראה לי שהבנת אותי

אני יודעת שזה לא ייחשב לי כשירות לאומי, אני שואלת אם בעיני המדינה אם אני אנסה להתקבל לאוניברסיטה או איזה תפקיד די גבוה (לא במשרד הביטחון או משהו) אם אני אתנדב באופן פרטני אם זה ייחשב כאילו עדיין עשיתי משהו למדינה? מקווה שהבנת ותודה.

את בטוחה שבדקת טוב באתרים של העמותות?

יש שלוש דתיות- "עמינדב", "בת עמי" ו"האגודה להתנדבות" ואני לא ממש מתמצאת בקשר לחילוניות אבל אני יודעת שיש את שלומית וגם שלוחה חילונית ב"אגודה להתנדבות" ואולי עוד שאני לא ממש מכירה, אבל אני יודעת שיש ממש הרבה יותר מגוון ותחומים שונים של תקנים בשירות הלאומי מאשר הדוגמאות שהבאת, ויש גם הרבה תקנים שעוסקים בעבודה עם נוער כמו שאת רוצה, אז אני מביאה לך פה קישורים ישירים לדפים בהם עושים חיפוש למקומות שירות באתרים של העמותות, את יכולה לחפש לפי אזור שירות, לפי עיר שאת רוצה, לפי תחום שירות (רווחה, נוער, ילדים וכ"ו), לפי מילות חיפוש חופשיות וכ"ו, רק קחי בחשבון שאם את רוצה להתחיל בשנה הקרובה שירות, אז הרבה מהתקנים כבר תפוסים, כי כבר בתחילת השנה רוב הבנות חיפשו וסגרו שירות, אבל גם אם כתוב לך באתר שהתקן סגור ואת רוצה אותו, לדעתי תתקשרי בכל זאת לרכזת שהמספר שלה כתוב שם ותשאלי אותה אם באמת הם לא צריכים עוד בנות לשנה הנוכחית. בת עמי- www.bat-ami.org.il עמינדב- מקומות פנויה לשנה הקרובה- http://www.aminadav.org.il/mekomot.php מקומות בעמינדב בכלל- http://www.aminadav.org.il/dg_siyur.php האגודה להתנדבות- http://www.sherut-leumi.co.il/home.aspx אה, ועוד משהו- את מעוניינת להשאר בבית או בתקן עם דיור? שימי לב גם לזה לפני שאת מתקבעת על משהו, כי יש תקנים כאלו ויש כאלו. אם יש לך עוד שאלות, בקשות או שאת צריכה הסברים במשהו- בכיף:) בהצלחה!

Digi Lista

New member
...

אני רוצה להעיר משהו-אם העבודה עם אוכלוסיה מסויימת כוללת גם אבל לא בעיקר החלפת חיתולים אין שום סיבה להימנע ממנה,לפעמים ואני מדברת מניסיון כשמחליפים לילד חיתול מתקרבים אליו יותר,כאחת שעובדת עם ילדים משותקים ברוב חלקי הגוף מתפקידי גם להאכיל אותם,לקנח את האף,להחליף להם(למרות שרוב הבנות שירות במקום לא עושות זאת בגלל שהן דתיות והרכזת לא מרשה להן וגם הסייעות בבית ספר כבר השלימו מזמן שבנות השירות לא נכנסות לשירותים עם הילדים לא בשביל הורדת מכנסיים ותחתונים ולא לצורך החלפת חיתול,אני חילונית ולי אין בעיה עם ההחלפות),למעשה התפקיד כולל בחובו את הצורך להיות לילדים האלה ידיים,רגליים,פה,עיניים ולעזור בתפקוד נורמלי ככול הניתן. הכיתה שלי היא כיתה של חבר'ה בני 11-15 בערך,בגלל הפגיעות שלהם(בנוסף לשיתוק הם גם עם פיגור בינוני,לקויות ראייה,חירשות וכו') כולם עם חיתולים וסיעודיים ברמת המאה אחוזים-אני מחליפה לכולם (לפעמים לבד כשהסייעת עסוקה וזה לא כי מחייבים אותי,מה גם שהצוות שלי באמת מדהים ודווקא מנסה להגיד לי פחות לעשות)מלבד 2 עם מלוות צמודות שמתעסקות איתם וגם כשאני לוקחת אותם לבייביסיטר או באה אליהם אני עוזרת בכול מה שנדרש לטוב ולרע-זה חלק מהילדים,ברור שלחבר'ה היותר בוגרים(יש במקום עד גיל 21 מגיל 3)ועם רמת הבנה גבוהה יותר לא הייתי מעיזה להחליף(מה גם שהאלה ללא הפיגור מאוד מודעים להכול ולא יתנו לכול אחד לגעת בגוף שלהם),אבל תמיד אפשר למצוא אוכלוסיות צעירות לטפל ולהחליף להן אם זה חלק מהעבודה ולא המהות העיקרית של העבודה(וזה הבדל משמעותי),חשוב לזכור שהילדים האלה עוברים כול כך הרבה ידיים מטפלות במהלך החיים(בנות שירות,סייעות,מורות,בני משפחה,מטפלים נוספים,מדריכים בפעילויות חוץ נניח וכו'...) שרובם כבר פשוט אדישים לעניין ומקבלים את זה כמובן מאליו(מה שלדעתי לא נכון שיקרה),לא כול המקומות דורשים מבני השירות החלפת חיתולים אבל וזה משהו שאני יכולה לחתום עליו אחרי שנתיים עם מגוון סוגי האוכלוסיות-עבודה כזאת היא קשה אך מאתגרת ומלמדת המון,בארץ אומנם פחות מעריכים את תחום החינוך ואת הסייעות(חלקן באמת לא איכותיות ולא הייתי נותנת להן לעבוד עם בני אדם בכלל ואחרות מדהימות ועושות לפעמים פי כמה מהמורים)אבל עם כול הקושי וכאב הלב זה מדהים לדעת שבאמת עשית שירות שעוזר למישהו,הצלחת להוציא תגובה מילד שטוענים שלא מסוגל להרבה,קיבלת חיבוק וחיוך מילד שאיבד אמון בעולם(ולפעמים גם הצעות כמו חצי סנדוויץ מארוחת הבוקר וממתקים,זה קרה לי דיי הרבה,ככה ילדים מראים שהם מעריכים)-אלה תחושות מדהימות! אם כי כמובן שלא לכול אחד זה מתאים אבל אני מציעה לנסות,תמיד יש הפתעות ומי שחשב שהוא לא מתאים או הרכזת חשבה שלא(כמו הרכזת שלי שתחביבה הגדול הוא לזלזל ולנסות להקטין אותי,עכשיו היא נאלצת לגלות כמה שהיא טעתה לאורך כול הדרך איתי ושהמזל שיש לי את הכוחות שלי)עלול לעבור שינוי קיצוני ולהתגלות כהמכסה החסר לסיר... בכול מקרה יש כאמור עוד מספיק אפשרויות אחרות בשירות לאומי,הנקודה היא שלא כדאי מראש לפסול תחום מאתגר רק בגלל חיתולים...

אממ

אני יותר מתכוונת פשוט לעובדה שאני וילדים לא הולכים ביחד. לא ילדים ולא מוגבלים ולא זקנים. אני צריכה משהו בתכלס עם בני גילי פחות או יותר (שוב, כמו האגודה למען החייל) אלה פשוט דברים שאני לא יכולה להתמודד איתם ובטח שלא שנה. אז האגודה להתנדבות אמרו לי תפקידים כאלה או דומים שבעצם אני מעדיפה לעשות משהו לאיכות הסביבה או עם בע"ח. לא קיים שירות חילוני כזה? כי חיפשתי ולא מצאתי כלום. (באשכול השני שרשמו לי)

Digi Lista

New member
יש עבודה משרדית ב'לשכה להכוונת חיילים משוחררי

ם'... שם ממה שהבנתי את בעיקר נותנת שירות לחיילים משוחררים(או בני שירות לאומי)בנוגע לזכויות שלהם בתום השחרור וכו'...אני לא יודעת עד כמה זה תפקיד מעניין אבל הוא עונה על מה שאת רוצה באופן כולשהו... עם בעלי חיים יש כול מיני אפשרויות-יש רכיבות טיפוליות אבל אז את עוסקת לא מעט גם באוכלוסיות של ילדים בעלי צרכים מיוחדים ומנקה אחרי הסוסים ולפעמים גם את החווה עצמה,הייתי במהלך השנה מלווה שבעה ילדים קבוע למשך ככמעט שלוש שעות לרכיבה טיפולית באיזור שלי(צפון) והבנות שם השנה לא הכי נהנו(מה שהקשה עליהן לעבוד והשפיע גם על החבר'ה שבאו לרכב) ולעומתן בשנים קודמות הבנתי שהבנות שירות פשוט הרימו את החווה,יש גם עבודות בכלביות ובגני חיות אבל אין לי פרטים מדוייקים כי באיזור שלי אין את ההצעות האלה לפי מה שאני יודעת(אולי יש ואני פשוט לא יודעת וזה לגיטימי). בנוגע לאיכות הסביבה-אין לי מושג,אולי יש תקנים באתרים לשמירת הטבע והגנים,שווה אולי לבדוק בכיוון. מה הכוונה במשפט הזה אם אפשר
לשאול "אלה פשוט דברים שאני לא יכולה להתמודד איתם ובטח שלא שנה."?...לפי מה החלטת שלעבוד עם חבר'ה בגילך זה מה שמתאים לך?... אגב,יכולה להיות שהעבודה עצמה תהיה עם אוכלוסיות אחרות אך יהיו במקום הרבה חבר'ה בגילך כמו בני שירות נוספים,חיילים,ש"ש,מתנדבים,סתם עובדים צעירים וכו'...

קודם כל תודה

אני מהמרכז, וראיתי בש"ל שיש התנדבות לאיכות הסביבה אבל אמרו לי שלא מומלץ לפנות אליהם. באגודה להתנדבות אמרו שלא צריכים בנות לSOS או מה שזה לא היה כי הם צריכים רק בנים שירימו דברים כבדים גם. הכי נורמלי זה להתנדב בחוות סוסים שממש רחוקה ממני. חוץ מזה לא שמעתי על שום דבר אחר בסיגנון. אמממ ובקשר לדברים שאני לא יכולה להתמודד איתם- אני מתכוונת לטפל בילדים או אוטיסטים, מדא.. אני לא בנויה רגשית לזה, זאת הכוונה.

למעלה