שאלונת

דנית כ

New member
שאלונת ../images/Emo9.gif

אולי זה לא המקום המתאים אבל...אנסה
מה ההבדל בין ניהול ומדעי המחשב לבין מדעי המחשב..? תודה

vinney

Well-known member
ההבדל בין תואר דו חוגי לתואר חד חוג

הוא בכמות הידע מכל חוג שאת מקבלת. את תלמדי הרבה פחות מדעי המחשב וברמה נמוכה יותר, אבל מצד שני תקבלי קצת ניהול ברמה נמוכה גם. תכל'ס זה תואר שיותר מתאים לאנשים טכניים השואפים להתקדם לתפקידים ניהוליים, בתור בוגרת טריה עם תואר כזה, יהיה לך יותר קשה להשתלב בשוק העבודה על פני בוגרי מדעי המחשב, אם אין לך שום נסיון.

דנית כ

New member
אז את אומרת ש..

לא כדאי ללמוד ניהול ומדעי המחשב? (בהשוואה למדעי המחשב, כן...) אגב, אחלה חתימה

vinney

Well-known member
אני אומר, לא אומרת

ולא, אני לא אומר את זה. כדאי או לא כדאי זה עניין מאוד סובייקטיבי, זה תלוי במטרות שלך, במה מעניין אותך יותר, ביכולות וסדרי העדיפויות האישיים שלך, אני לא יודע אותם. אני אישית העדפתי ללמוד תואר חד חוגי ולהמשיך ללמוד מדעי המחשב גם בהמשך לתואר ראשון. אם, לעומת זאת, הכוונה שלך בסופו של דבר לעסוק בניהול/שיווק - אז תואר דו חוגי יקנה לך ידע ומושגים בסיסיים כדי להבין את השפה הטכנית מצד אחד, ואת הכלים הניהוליים/כלכליים/שיווקיים מצד שני. כך שמה כדאי לך אני לא יודע.

yuvalmadar

New member
נדמה לי ששאלו על זה פעם

אבל אני לא בטוח בנוגע לתשובה.
מה בנוגע לתואר דו חוגי של מתמטיקה ומדעי המחשב? האם גם במקרה זה נותר הבדל משמעותי בינו לבין תואר חד-חוגי במדעי המחשב?

vinney

Well-known member
ההבדל הוא אותו הבדל

אתה מקבל פחות מדעי מחשב מחד חוגי, ופחות מתמטיקה מחד חוגי, אבל פה מדובר בתחומים הרבה יותר קרובים, אז זה פחות מזיק, אם בכלל, ולטעמי אפילו יותר מועיל. זה בהנחה שאתה רוצה לעבוד בפיתוח תוכנה, אם אתה בראש של שיווק/ניהול תואר כזה יהיה פחות טוב לך

gil levi

New member
תגיד,

אתה לא מרגיש שאתה יוצא קירח משני הכיוונים בתואר הזה? אני מרגיש כך. אני ממש מרגיש שאני מפספס קורסים שהייתי רוצה ללמוד בשני התחומים.

yuvalmadar

New member
האמת היא שכן

אבל אני חושב שהייתי מרגיש יותר קירח אם הייתי מוותר לגמרי על אחד הנושאים.
יש לי רשימה של קורסים שאלמד "יום אחד"... אני מאמין שלאחר סיום התואר אקנה את הספרים הרלוונטיים ואנסה ללמוד חלק מהקורסים הנותרים (אלה שמתאימים ללימוד מסוג זה) לבד.

gil levi

New member
למה שלא תרחיב את התואר

לתואר כפול? זה מה שאני רוצה לעשות.

yuvalmadar

New member
שקלתי את זה,

אבל אני חושב שאעדיף לגשת ישר לתואר שני, ולקחת את הקורסים שחסרים לי אז.

niro2003

New member
התואר בניהול ומדמ"ח עדיף.

ניהול כולל גם הרחבת אופקים אל מעבר לתחומים הטכניים הצרים, כמו למשל: * למה אני בכלל מפתח איזשהו מוצר, מה הבסיס הכלכלי של זה? * איך פועל הארגון שאני עובד בו? * מתי כדאי להקים מערכת מידע ומתי לא כדאי? * מהם כיווני ההתפתחות של החברה שאני עובד בה? האם כדאי לי להשאר בה? החלק של הניהול, הוא חובה הכרחית לכל מי שעובד בארגון, יהיה זוטר ככל שיהיה. מהנסיון שלי, הבנה ארגונית היא חשובה בהרבה מהיכולת להכיר עוד מבנה נתונים כזה או אחר. כמו כן, אין שום הפסד של חומר לימודים קריטי במסלול זה ולא מסתכלים עליו בעין עקומה במקומות עבודה. במישור המדמ"ח, המסלול מאפשר לקיחת הקורסים המתמטיים והאלגוריתמיים הכבדים ביותר, ועם זאת אין פשרות בנוגע לידע הנדרש בניהול וכלכלה (מימון, שיווק, שיטות מחקר, סטטיסיקה)

vinney

Well-known member
סעמק תפוז עם השטויות שלהם...

אני לא מסכים עם נירו מהסיבה הפשוטה ביותר - ניהול חשוב למי שמנהל. מי שעובד בתפקיד טכני - לא אמור ולא צריך להתעסק בנושאים ניהוליים, ולכן זה לא יעזור לו הידע הזה, להיפך - זה יכול להזיק. כאמור, ההחלטה צריכה להיות בהתאם ליעדים שאת מציבה לעצמך. אם את מעוניינת בתפקידי פיתוח - הידע בניהול לא יעזור לך הרבה, ואם לא תשתמשי בו נכון - אף יזיק. אם את מעוניינת בתפקידי שיווק/ניהול - עדיף לך התואר הדו חוגי כמובן.

niro2003

New member
אין לפסול גם את השיקול הבא:

(אמנם אני לא אוהב אותו, אבל אני נאלץ להודות שהוא קיים): ישנם אנשים שהמסלול שכולל ניהול יהיה עבורם יותר קל ומעניין, ואז, גם אם ויני צודק בכך שהוא פחות טוב מבחינת תעסוקה (וכאמור אני לא מאמין שזה כך), הרי שבשקלול הכולל שוב הוא מסלול מומלץ יותר. תואר הוא גם תואר לחיים, לא רק לשיקול הצר של עולם התעסוקה.

למעלה