שאלונת......

a n a t i 3 3

New member
שאלונת...... ../images/Emo66.gif

שאלונת לכן המנוסות.... למה בקהילה הלסבית ישנן נשים שאוהבות את המראה הגברי/נערי (בוצ'יות? מקווה שלא טועה בשם
) אם לסיות אוהבות נשים, אז למה הבחירה במראה הגברי? ענתי מבולבלת

Uzepa

New member
הסוף לבילבול ...

- יש נשים האוהבות בנות זוג עם מראה נערי , ויש שמעדיפות אותן נשיות לחלוטין.. - השאלה 'למה' איננה רלוונטית כשמדובר בטעם-אישי השיך לחלק ה לא-רציונלי שבאדם. - כמו לנסות להסביר מדוע מישהי מעדיפה צבע מסוים על פני צבע אחר. - התשובה לעולם תהיה 'כי זה יפה יותר\ מושך יותר \ מגרה יותר' ... במילים אחרות כי 'ככה' (ללא יכולת להסבר רציונלי). U

אולי השאלה צריכה להיות מחודדת יותר

אותן נשים במראה הגברי - מה זה בא לשרת אם בכלל?

ענתי

נראה לי שזה המעבר בין לבין והמשיכה לאיזשהו פער בין מראה שובבי, חצוף, נועז, מעז לבין תכונות נשיות רכות, מתביישות, שקטות משהו שבא לחפות על משהו אחר

אז ככה...

אני חושבת שאת קצת מבלבלת בין מושגים שונים. 1.גם בתוך הקבוצה של ה"בוצו'ת" יש מנעד רחב,של גבריות יותר וגבריות פחות.קצת קשה לי לכתוב "גבריות" כי בכך אני מנציחה ומחזקת את הסטיגמה השגויה לדעתי,שגבר צריך להיות "גברי" ואישה צריכה להיות "נשית"...מי החליט?
כלומר,יש כל מיני סוגים של לסביות "לא נשיות במיוחד",בואי נכנה את זה כך,ולא כולן נורא גבריות.אם כבר הן "מגניבות" או יותר טבעיות-לבושות בצורה לא מהודרת מדי (למשל ג'ינס וחולצה). דבר שני-בל נשכח שגם הלסבית הכי בוצ'ה או הכי קשוחה או הכי גברית היא אישה.אישה עם עור חלק,שדיים,שפתיים של אישה..בקיצור-אישה ולא גבר. ולסיכום-אני באופן אישי חושבת שיש לחולל מהפיכה בעולם המושגים המגדרי, צריך להגדיר מחדש מה זה" נשי" מה זה "גברי" מי אמור להיות כזה ומי כזה,או יותר- לפרק את הההגדרות הקיימות שרק מגבילות אותנו וגורמות לנו להמשיך ולהיאחז בסטיגמות שמרניות. מקווה שלא חפרתי יותר מדי. לסבית בת 20 :) סליחה שפלשתי לפורום לא לי...

dify

New member
תשובונת :)

מהו מראה נשי? מהו מראה גברי? אם אישה הולכת עם קצר- האם זה כי היא גברית או כי זה נוח לה או כי היא מתמרדת בהציפיה מאיך אישה צריכה להיראות? ואם היא לא מורידה שערות? ואם היא עושה חלק ככה וחלק ככה? אני למשל לא מבינה את הצורך להוריד שערות. לא כי אני רוצה לדמות לגבר, אלא כי אני חושבת שלהוריד שערות זה אקט אקטיבי שלא ממלא אף אף אף פונקציה מעשית. אז למה אני צריכה להוריד שיער מהרגלים? האם אני לא מורידה כדי לדמות לגברים? ממש לא... אין לי שום שאיפה להיות גבר. האם אני לא מורידה כי יש בזה מסר פמניסטי? לא... אני לא מורידה כי זה כואב לי להוריד, כי זה דורש ממני השקעה של כסף וזמן שאני לא מצליחה להבין את ההגיון שלה. נוח לי עם השיער הטיבעי ואני לא מבינה למה כן להוריד. את אולי תתני לזה פרשנות של רצון להיות גברית. אני מרגישה שזה בגלל שאני אדם שנמאן לרגשותיו ותחושותיו, ותחושתי היא שאין סיבה שאוריד שערות כי זה מה שמקובלץ אני לא עושה דברים רק כי מקובל לעשות אותם. אם הייתי עושה דברים כמו כבשה רק כי צריך, הייתי בטח נשואה היום עם גבר ושלושה ילדים. אז יש טראנסים. שאלו גברים שנולדו בגוף של נשים, והם באמת מרגישים צורך לשים דגש על המראה החיצוני הגברי בגלל היותו גברי. אבל בוצ'ות- נשים שלא טורחות להדגיש בעצמן סממנים נשיים-תרבותיים ושלעיתים בוחרות מעט מכל סיממני תרבות מיגדריים- בעיני, נאמנות לעצמן, בוחרות, בניגוד לאנשים שלא מעיזים לשאול בכלל אם יש להם בחירה (לא שאישה לא יכולה לבחור להיראות נשית לפי קנה מידה חברתי, אלא שעולה השאלה האם אי פעם היא בכלל שקלה לוותר על לעמוד בסטנדרטים החברתיים). אני אוהבת בוצ'ות כי בעיני הן מסמלות אנשים שבוחרים מה שנוח להם ולא מה שצריך. ואני לסבית, ואני אוהבת נשים. אבל אני חושבת שנשיות לא באה לידי ביטוי בגודל החזה או באורך היער (או הציפורניים) אלא באופי האדם ובסוג התקשורת שהיא מנהלת, ולכן אין שום ניגוד בין שיער גוף ושיער קצר ובין אהבת אישה.

בוצ'יות, פאמיות, ומה שביניהן../images/Emo60.gif

אני אוהבת נשים - מאוד ובעיני אישה צריכה להיות אישה בכל רמ"ח איבריה אבל זו רק דעתי האישית לכל אחת יש מושג שונה של יופי חיצוני רק מה שלי לא מובן זה כל אלה שמזניחות את עצמן ואני לא מדברת על להוריד שיערות או לא אני מדברת על ההופעה הכללית גם הבחורה הכי בוצ'ית בעולם צריכה לדעת איך להתלבש לפעמים אני רואה בנות שמזניחות את עצמן עד הסוף וחושבת - מה את מנסה להגיד בזה??? זו איזה אמירה של "גברים תתרחקו"? אבל כמו שאת נראית - גם נשים יתרחקו... סתם מחשבת בוקר

הגדירי בבקשה "הזנחה"

מהי הזנחה. אם אני לא מתאפרת - האם זו הזנחה? אם אני לא מסתפרת - האם זו הזנחה? אם אני לא לובשת בגדים מקסטרו- האם זו הזנחה? אני רואה נשים שמורטות את השיער היפה שהטבע נתן לנו על הרגליים; נשים שמסתירות את הפנים היפות שהטבע נתן לנו ע"י איפור; נשים שמכריחות את עצמן להיכנס לתוך בגדים לוחצים בגזרות שנועדו לבובות ברבי; נשים שעושות דיאטות שמסוכנות לבריאות כדי להתאים לצו האופנה; אני רואה את כל הנשים האלו וחושבת- מסכנות! אני אישה, בכל רמ"ח איברי ושס"ה גידי. אני אישה בין אם אני נוהגת ע"פ צו האופנה, ובין אם אני מצפצפת עליו. אני אישה, ושום אינטרס חברתי או כלכלי לגרום לי להרגיש "פחות" אישה אם אני לא קונה מוצר מסויים או מתעללת בגוף שלי, לא יצליח לגרום לי להרגיש אחרת. חבל לי שנשים רבות, כמוך- שטופות מוח, לא רואות את היופי שבנשוית שלא זקוק לשום השחתה של הגוף.

לא בדיוק ראויה להתייחסות

כי אין לך מושג מי ומה אני - ואת כבר מקטלגת אותי אבל בכל זאת את יכולה לא להאפר, לא להסתפר ולא ללכת עם מותגים - ועדיין להראות טוב כי זה משהו פנימי שמוקרן החוצה אל תתעללי בגוף שלך, ובטח אל תשחיתי אותו - גם אני לא עושה את זה אבל אל תאכלי כאילו אין מחר - כי יש אל תתלבשי כאילו אין לך מכונת כביסה - לכי לאוטומט אל תסתובבי בעולם כאילו את לא קיימת - כי את כן אהבתי את ההתגוננות ההתקפית שלך - גם היא מעידה על משהו

כל אחת ראויה להתייחסות, גם את

למרות שכבר בהודעה הראשונה שלך אליה הגבתי, וגם עכשיו, את פוסלת את מי שאינן נראות לך חיצונית. אני לא אומרת לאף אחת לא להתאפר, לא לעשות דיאטות או לא להוריד שיערות, למרות שאני אישית מאמינה שכך צריך לחיות. גם אם בעיני זה עצוב שנשים (וגברים) מפנימות את המסרים החברתיים המעוותים לגבי מראה, אני לא אכפה את דעותי על אף אחת. את רואה נשים שלא עומדות בסטנדרט החיצוני שאת מצפה לו, וקוראת להן "מוזנחות". את שופטת את מי שבעיניך אוכלת יותר מדי, מתלבשת בבגדים שלא נראים לך (ולא ממש הצלחתי לשייך את המשפט האחרון לטענה ספציפית). באותה המידה גם אני שופטת את מי שלא עומדת בסטנדרט שלי. ההבדל הוא שהסטנדרט שלך הוא חיצוני גרידא, בעוד בסטנדרט שלי עומדת כל מי שנאמנה לעצמה ולא דוחפת את האף שלה לחייהן של אחרות. ומי שאינה עומדת בסטנדרט שלי אינה פחות אישה, רק שלא תקבל תגובה אוהדת ממני. אני גם לא מעירה לאף אחת שהפנימה את המסרים החברתיים על המראה שלה, אלא אם היא מתחילה בהערות על שלי... את שתי ההודעות פתחת בכך שזה עניין אישי, אך בשתיהן מייד עברת לתקיפה של מי שלא נראית *חיצונית* לטעמך. איפה פה הכבוד לטעם האישי ולאמירה האישית של כל אחת? אם בעיניך זה משהו פנימי שמוקרן החוצה, או כמו שאמרת בהודעה הראשונה, זה משהו שכל אחת מגדירה לעצמה- מה אכפת לך מה אני אוכלת ומה אני לובשת?

dify

New member
אני אוכלת כי אני נהנית. מצויין לי עם הגוף שלי

אני אוכלת כי אני נהנית. מצויין לי עם הגוף שלי, האם גם לך? האם את חושבת שיש לך זכות להחליט איך אנשים צריכים לאכול. טוב לי עם הבגדים שלי- אני מעדיפה אותם זרוקים ונינוחים, אני מאמינה שהבגדים נועדו לשרת את האדם ולא האדם את הרושם שבגדיו עושים. אז אני מקפידה לקנות בזול, בנוחות, וכשיש חור, אז שיהיה חור, מה זה משנה בכלל? האם יכולתי השיכליות נפגעות כי יש לי חור בחולצה? האם זה אומר משהו על יכולתי לנהל פרוייקט? זה בעיקר אומר שאני לא מבזבזת זמן על לעשות רושם. אני אכן לא מתעללת בגוף שלי- אני לא מרעיבה אותו לא שולחת אותו לטיפולים קוסמטיים מיותרים שלא לאמר ניתוחים אני לא מכריחה אותו לעמוד בסטנדרטים אופנתיים שונים של פעילות גופנית אני לא מורטת לו שערות ושומרת עליו מפני השמש בכל שעה אפשרית. אני לא חונטת אותו במכנס צמוד וקטן. אני בטח לא קורבן אופנה ואני בטח לא מתנצלת על שאינני עומדת בסטנדרטים שמקובלים היום בישראל (שבינכה וכה הם שרירותיים לחלוטין) אני משוכנעת שאם היית שואלת את הגוף שלי הוא היה עונה לך שהוא מאושר להיות שלי :) אני קיימת ועוד איך בנינוחות :) לא רואה שום סיבה בעולם לשים דגש על החיצוני דווקא. מבחיתי הגוף הוא הכלי שמשרת אותי ולא המקדש שאותו אני עובדת. מבקרת פנימית ענתה לך בחריפות כי יש מספיק בעלי חליפות שחושבים שרק מעצם היותם חנוטים בחליפה הם יותר טובים או יודעים יותר טוב. אנשים שבוחנים אנשים אחרים לפי כמות הכסף והזמן שהם משקיעים במיספרה ובביגוד שלהם הם בעיני מ-ג-ו-ח-כ-י-ם! אז אם את פוסלת אותי על הסף, שיהיה לך בסבבה, אני מעדיפה אנשים שמשמקיעים קצת יותר מאמץ בלדבר איתי בכלל, להכיר מי אני, ולפסול אותי על סמך דעותי, יכולתי השיכלית, צורת ההתבטאות שלי. אני גם מעדיפה שהאנשים שלי יאהבו אותי בגלל חוש ההומור שלי, בגלל השנינות, ידיעותי, היכולת שלי לנהל שיחה אינטלגנטית, היצירתיות שבי, העניין, הפלפל, רוחב הלב והחיוך שעל פני ולא בגלל התגית שעל הבגד (המכובס או שאינו מכובס) מאחור.

מה לעשות

אוהבת להסתכל על דברים יפים תקראי לזה שטיפת מוח תקראי לזה איך שאת רוצה אני מודה - ולא נסוגה

dify

New member
טוב

אני חייבת להגיד שזה אחד הטיעוניים הכי מוזרים שקיבלתי בחיי. אבל זכותך. כל אחת ומה שהיא מעדיפה :), אני למשל אוהבת לדבר עם אנשים אינטלגנטיים :) כנראה שאני ואת לא נוכל לשהות אחת בחברת השניה... :)

יפה לך

בלי להכיר אותי הפכת אותי ללא אינטיליגנטית מה זה אומר עלייך??? שבעצם גם את מקובעת בסטריוטיפים אבל האמת - את צודקת לא נראה לי שנוכל לשהות אחת בחברת השניה... לפחות עוררנו דיון קצת יותר מעניין מהרגיל

dify

New member
כל אחד רואה מה שהוא רוצה

את הרי מעדיפה להתסכל על דברים יפים איכשהו העדפה שלך היא לגיטימית ואת לא מתנצלת עליה אני מעדיפה אנשים אינטלגנטים. גם אני לא מתנצלת על העדפתי. אני אמרתי שאנחנו כנראה לא נוכל להתראות. אני מסתקרנת לדעת- הסקת מזה שאני לא "דבר" יפה? או שאת לא אינטלגנטית? :)

מסקנות

לא הסקתי מזה שאת לא "דבר" יפה אבל נראה שאת הסקת שאני לא אינטיליגנטית וסתם עוד נקודה - הרבה חברות שלי הן בוצ'יות שנראות נהדר לא צריך להתאפר וללבוש קסטרו בשביל זה ואני בהחלט בעד המושג של רנואר על היופי הנשי סתם מחשבה

dify

New member
אוהבת נשים אמיתיות :)

את יודעת חבתי במשך הלילה על מה שאמרת וחשבתי לעצמי שאת באמת באמת לא רואה איפה את שיפוטית שאת לא מבינה שאת מרשה לעצמך לדבר על הזנחה כי את מסתכלת מבחוץ וחושבת שאת יודעת מה נכון ומה לא נכון אילו בוצ'ות הן בסדר ואילו מוזנחות את ברצינות חושבת שיש לך את הזכות להחליט מה נחשב הזנחה. ואת יודעת, אני בכנות לא יכולה הלבין את ההתנהגות הזו מי אמר שחור זו הזנחה? שחולצה לא מגוהצת זו הזנחה? זה כל כך מצחיק אותי. כשהייתי ילדה ללכת עם כפכפי אצבע היה דבר שרק פרחות עושות (או אם את בחוף הים). לפני שלוש שנים כשהייתי בארה"ב הייתי צריכה כפכפים לאמבטיה והייתי צריכה לחפש אי שם בתוככי חנות מסוג הום סנטר ב2 דולר כדי שיהיה לי עם מה ללכת באמבטיה. שנתיים אחרי זה. ישראל. אני אורחת בחתונה ב"גני-אולמי-סביוני יופי". חצי מהבנות הולכות עם כפכפי אצבע שטוחות. מהסוג שאמא שלי היתה רוצחת אותי אם הייתי שוקלת ללכת איתן עד המכולת השכונתית כי "זה לא משהו שראוי ללבוש שיוצאים מהבית". אמא שלי, לפני חמש שנים היתה אומרת עליהן "מוזנחות" הכי בדיחה- הן עצמן היו אומרות חמש שנים לפני זה על מישהי עם כפכפי אצבע "מוזנחת" אבל עכשיו כשזה באופנה... בכל חנות בקניון ניתן למצוא מבחר כפכפי אצבע שטוחות. (וזה עוד לפני שאמרתי משהו על אופנת הגינס הקרוע, או על אופנת גופיית הסבא הלבנה שסבא שלי בטח מתפוצץ מצחוק כל פעם כשהוא יוצא החוצה, אחרי ששנים סבתא שלי היתה צועקת עליו שלא יצא בלי חולצה מהבית) מוזנחות? עניין של הגדרה אישית. אופנה. משהו זמני. שרירותי. אז יש לך הרבה חברות בוצ'ות שנראות נהדר? ואם הן לא נראות נהדר את לא חברה שלהן? אני ציינתי, במפורש, שאני את החברות שלי בוחרת לפי אינטלגנציה, רגישות, פתיחות מחשבה, חוסר שיפוטיות והתנשאות. ואם יש להן חור בחולצה המקומטת, יש סיכוי גדול שהן מקדימות את זמנן, יש סיכוי גדול שחלק גדול מהנשים תוך חמש שנים ילכו עם חולצות מחוררות מקומטות, אבל רק בתנאי שזה יהיה באופנה. ואת באמת חושבת שאת לא שיפוטית... ואת באמת לא רואה איך בחורה זרה שנכנסת פעם ראשונה לפורום וקוראת את ההודעות שלכן מרגישה שיש פה אנשים שרק סוג אחד של אנשים מקובלים עליהן. ואת באמת לא מבינה שאת מרחיקה אנשים. וזו זכותך, המלאה, להעדיף "דברים" יפים, ולא להתחבר עם בחורות שלא צובעות שיער ולא מורידות שפם ולא לובשות חזיה. אבל אני אתן לך נקודה קטנטנה למחשבה- בעולם שלנו, אישה שלא מורידה שיער או לא לובשת חזיה, לרוב, תקבל לא מעט הערות מהסביבה. הרבה הרבה יותר קל להיכנע ללחץ החברתי וללבוש חזיה מאשר לקבל את המבטים העקומים ואנשים שמתבטאים כמוך. ובכל זאת, הן במשך שנים, לא נכנעות לציפיה החברתית. שאלת את עצמך למה? הלא צבע לשיער עולה 40 שח (10 ש"ח בשוק אם ממש רוצים לחסוך), סכין גילוח חד פעמי עולה עוד פחות, שאלת את עצמך, למה הן בוחרות להיראות כך? את באמת חושבת שהן עושות את זה כי אין להן כסף או אין להן זמן? חשבת על זה שיתכן שזה אומר משהו על תפיסת העולם שלהן? על האידיאולוגיה? על החשיבה? על עמוד שדרה? על תפיסת העצמי שלהן? אז כן אני אומרת בקול רם וגאה אני מאד אוהבת נשים כאלה יש בי הרבה הערכה לכל אחת שבוחרת לא ללכת עם התלם, תהיה הסיבה אשר תהיה, ויהיה האופן אשר יהיה (ולא תמיד אני מסכימה עם השקפת עולמן) אבל עצם זה שהן בוחרות לעצמן דרך משלהן, גורמת לי להעריך כל אחת ואחת מהן. מ.ש.ל :):):):):)

חלזון האחת - אני איתך

אני חושבת שהתגובה ההתקפתית היתה מאוד חזקה וכפי שציינתי קצת מפחידה - קצת

למעלה