שאלונת

מורגי

New member
שאלונת../images/Emo24.gif

אמא שלי מתלוננת כבר כמה זמן על גירודים למיניהם באיזור הרגליים והידיים. חשבנו שהסיבה לכך היא בגלל שהיא שוחה הרבה, והלכור בבריכה מן הסתם לא עושה הכי טוב לעור. אז א', אני (והיא) נשמח לטיפים להרגעת עור מגרד, ובכלל, דרכים לשמירה על עור שחשוף לכלור וכו'. ב', שמעתי ששמן לבנדר יכול לסייע. קנינו לא מזמן כמה עציצים של לבנדר רפואי, האם מישהו יודע איך ניתן להפיק מהם שמן, ואם ניתן להשתמש בדרך אחרת? תודה מראש, אני ואמא

מורגי

New member
נוסה, ללא שיפור.

אולי מישהו, בכל זאת, יוכל ללמד אותנו את סוד הכנת השמן מלבנדר?

0 אור 0

New member
הכנת שמן אתרי היא נושא למקצוענים

ודורש כמויות גדולות של צמחים. לטיפול המיידי את יכולה פשוט לגשת לבית הטבע הקרוב או לסופרפארם ולרכוש לך בקבוקון קטן של שמן לבנדר. לפינוק או עיסוי ישנה אפשרות להכין שמן עם חלק מהתכונות של הלבנדר על ידי כך שמכניסים עלי לבנדר לתוך בקבוק של שמן שקדים והשארתם שם (לא זוכרת לכמה זמן), ואז השמן יספוג את הניחוח וחלק מתכונות ההרגעה של הלבנדר. כמובן שאין לזה אותו הערך הטיפולי של שמן אתרי טהור.

0 אור 0

New member
ועוד דרך להשתמש בלבנדר

היא על ידי חליטה - את יכולה לשים עלי לבנדר בכלי זכוכית, ליצוק עליהם מים רותחים ולהשאיר כרבע שעה. ניתן להשתמש בחליטה להרגעת גירויים. בהצלחה.

מורגי

New member
../images/Emo51.gif

אני זוכרת שלפני כמה זמן ההורים שלי הכניסו סוג אחר של צמח לתוך בקבוק עם שמן זית, כדי להגיע לתוצאה דומה פחות או יותר. לזה בדיוק התכוונתי. אגב, למה דווקא שמן שקדים?

0 אור 0

New member
אפשר גם כל שמן נושא אחר

אני מעדיפה לעשות זאת עם שמן שקדים בגלל שאין לו ריח דומיננטי, ואז הריח הבולט הוא הריח של הלבנדר (בניגוד למשל לשמן זית או שמן שומשום)

למעלה