שאלונת....

דלילה

New member
שאלונת.... ../images/Emo22.gif

יש לי תיבת טקסט שאני לא רוצה לאפשר להכניס רווחים בהתחלה. אם המילה ריקה אז אין בעיה - אני יודעת למנוע את זה. אבל... כשהוא מכניס מילה ואז עובר להתחלה - הוא יכול להכניס רווחים איך אפשר למנוע את זה?! איך אני יודעת שהקרסור נמצא בתחילת מילה? בוקר מצויין לעולם

nscom2k

New member
אולי...

אין צורך לדעת את מיקום הסמן, יש לבדוק פשוט (רצוי ב-JAVA SCRIPT) ב-ONCHANGE את תוכן הפקד ואם הוא מכיל בהתחלה רווח יש למחוק את התו הראשון.

דלילה

New member
אבל אז הוא יראה שיש רווח ושהוא נעלם

ואני רוצה למנוע בכלל את התו - כ- onkeypress ואז איך אני יודעת שאני בהתלחת המילה?

אם את רוצה למנוע את הרווח

ואת הביטול שלו את שמה ב-onkeypress, הרווח יתבטל עוד לפני שמי שמקליד אותו יזכה לראות אותו... אלה אם כן הוא עובד עם מחשב כל כך איטי, שהוא ממש יראה את זה קורה. והסיכויים לזה קלושים. זה לא משנה איפה את מקלידה את הרווח... אמרת שאת רוצה לבטל רווחים לחלוטין... אז בכל פעם שמופיע הרווח, פשוט תמנעי ממנו להכתב. צירפתי פונקציה דומה פעם עם chr(13).

דלילה

New member
אז זהו שאני לא רוצה להעלים אותם

לחלוטין אלא רק בהתחלה איך אני יודעת שהרווח מוקלד בהתחלה ולא באמצע המילה? ולעשות את זה ב-onkeypress כלומר לפני שזה נכנס לתיבת הטקסט...

nscom2k

New member
מה קורה אם מכניסים רווח

יש אפשרות להודיע אל כניסת תו רווח בהתחלה ב-ALERT. אלא אם כן מבוקשת תגובה אחרת, איזה תגובה ?

nscom2k

New member
גילוי הרווח בהתחלה

בשינוי הפקד או בלחיצה על מקש יש לבדוק את תוכן הפקד, String.IndexOf(.....)==1

דלילה

New member
אבל זה לא מצילח כי זה עדין לא

נכנס למחרוזת... אני צריכה לזהות את זה לפני שזה ניכנס

תסלחו לי על התשובות הקצרניות

אבל...
למה שלא תקחי את תוכן הפקד (ב-onkeypress), תבדקי תמיד את האות הראשונה, אם היא רווח, תמחקי אותה. זה לא אמור להיות מוצג לכל דכפין. זה צריך להיות מהיר מספיק כדי להיות בלתי נראה.

דלילה

New member
כי זה עדין לא נכנס ב- onkeypress

ולכן אין ברירה אלא לעשות את זה ב-onchange

דלילה

New member
אבל אז יראו את הרווח נמחק

אבל אם אין ברירה... וככל הנראה שאין אז...

דלילה

New member
../images/Emo15.gif ../images/Emo15.gif ../images/Emo15.gif

עכשיו אני צריכה לבצע לולאה כדי לבדוק שאין רווחים (ברבים) בהתחלה... אין דרך יותר פשוטה

nscom2k

New member
תנסי את ...

תנסי פונק רקורסיבית שבודקת אם התו הראשון רווח אם כן היא מוחקת אותו וקוראת לעצמה שוב עד שאין תו רווח בהתחלה.

דלילה

New member
מי שאמר "אם תרצו אין זו אגדה"

לא נתקל במייקרוסופט (ושאני לא אתחיל לחשוב על מתסקייפ).... תודה

למעלה