שאלונת
:

שאלונת ../images/Emo13.gif :

הייתי שמחה לקבל מתכון למטבל גבינה שכולל בתוכו כל מיני "דברים טובים" (סאץ' אז : שמנת , מיונז,שום , עירית או כיד הדמיון). תבינו : זה לא שאני לא יכולה "לזרוק לתוך קערה" כמה פרודוקטים ולערבב , אלא שהייתי שמחה למתכון שנוסה מבחינת כמויות ונחשב מוצלח. ואגב : בשישי הקרוב אני עורכת לבני הבכור יומולדת (5) וכל מה שאכין (כמעט) יהיה על טהרת מתכוני הפורום הנ"ל שהוא , מבחינתי , ה-תגלית שלי בשנה האחרונה
. עוד בקשונת קטנה : מחפשת את המתכון לעוגת גבינה פירורים בקערה אחת של פירגה , שהיא עוגה מדהימה שכבר אפיתי אבל משום מה לו'ידעת היכן המתכון...
. תודה ! ענת.

ניקי ב

New member
מטבל שמנת

שמנת חמוצה עירית קצוצה שום כתוש מל"פ נהדר להגשה עם לביבות.

effyba

New member
עוד רוטב, אמנם מיוגורט אבל

ניתן להסבה לשמנת (בטוח טעים יותר....) מתכון: רוטב יוגורט רכיבים: 1 כוס יוגורט רצוי סמיך כפית גדושה מיונז צרור קטן שמיר 2 שיני שום 2 כפות מים מלח ופלפל אופן הכנה: מרסקים במעבד מזון. הערות: נהדר לסלטים, ונפלא לצד פשטידות. מקור המתכון: אפרת-פורום הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 בקשר לעוגת הגבינה של פירגה, התכוונת לזו??? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=744&msgid=92469348&FlagSybase=1

pirge

New member
מטבל גבינה שמנת ../images/Emo140.gif

מעדן גבינה בשמנת לירקות -- לתפוחי אדמה אפויים וצלויים בקליפה-----לקרקרים וכו'....... מאת: פירגה 2 גביעי שמנת חמוצה 2 גביעי גבינה לבנה כף מיונז 1 מלפפון ירוק לא קלוף קצוץ דק 1 מלפפון חמוץ קצוץ קטנטן כף עלי שמיר קצוץ או יותר לטעם כף בצל ירוק כף עירית קצוצה 1-3 שיני שום כתוש מעט נענע לרעננות המטבל מלח לטעם מגישים עם זרזוף שמן זית ועלי נענע טריים מעל תהנו.

pirge

New member
עוגת גבינה פירורים בקערה אחת המלצה

גבינה פירורים-בחושה בהמלצה חמה מאד מקור:מחברת של פירגה תבנית לעוגה 27X33 משומנת. לעוגה הזו דרושה רק קערה אחת . מכינים את הבצק ובאותה קערה (ללא שטיפה) מכינים את המלית. אין צורך להקציף. אופים את העוגה בפעם אחת. בצק: 200 גרם מרגרינה מזולה רכה 2\1 כוס סוכר ביצה שלמה שקית סוכר וניל 4\1 2 כוסת קמח תופח קורט קינמון –לא חובה...אבל מוסיף המון ארומה. ללוש לכדור בצק נעים------- ולחלק ל- 3\2 ו- 3\1. לשמן תבנית ולפזר מעט קמח. לשטח את 3\2 הבצק באופן שווה בתחתית התבנית. בתבנית עגולה לשטח גם מעט בדפנות. את ה-3\1 הנותר להוציא לצלחת-והוא ישמש אחר כך לפירורים.אפשר לשמור בפריזר,כדי שיקל על הגירור. מלית: באותה קערה בלי לשטוף לשים: 4 מיכלי גבינה לבנה 5% מיכל שמנת חמוצה 9% חבילה שלמה אינסטנט פודינג וניל (את האבקה) 4\3 כוס סוכר ביצה שלמה צימוקים וקליפת לימון לפי טעם אישי - לא חובה לערבב בעזרת כף------- לצקת על הבצק. ליישר. לפורר במגררת גסה את הבצק שהשארנו לפירורים, באופן שווה על פני הגבינה. מכניסים לתנור חם - 175 מעלות. אחרי 45 דקות מכסים ברפיון בניר כסף ואופים עוד 15 דקות. הפירורים צריכים להיות זהובים ונוטים לחום. לא שחומים. העוגה עדיין לא יציבה.....היא תתייצב אחרי קירור של כמה שעות במקרר. אפשרי לקרר היטב, לחתוך לריבועים,לשים במנג'טים,ולשמור בפריזר. יש להפריד בין השכבות בניר אפיה. להוציא חצי שעה לפני....ולהנות. אין צורך לחמם. תהנו

למעלה