שאלונת

שאלונת ../images/Emo13.gif

אני בת 18, אמורה להיות בשיאי. סיימתי י"ב לאחרונה. בימי ביה"ס השלמתי עם רוע הגזרה, והתעוררתי (כשהעירו אותי לבקשתי) בסביבות 07:20 לביה"ס. סבלתי מכל רגע. אני זוכרת שהיה לי ממש קשה להתעורר. סבל במלוא מובן המילא במשך כעשרים דקות (ואח"כ זה מתמתן וחולף בהדרגה). הייתי ישנה בדרך כלל ב23:30-00:00-01:00 בלילה (ברוב המכריע של המקרים בגלל הטלוויזיה. עשיתי לי מעין הרגל לצפות בטלוויזיה כשהמשפחה שלי הולכת לישון - בסביבות 23:00 בערב בד"כ, כי אז הבית שקט, והכל חשוך, ואני צופה ברוגע בטלוויזיה ואני מאוד אוהבת את השלווה הזו. זה מרגיע אותי מאוד). עכשיו - חופש. אני מתכננת לעשות כ"כ הרבה דברים (עבודה, פסיכומטרי, בריכות, ים, ימי כייף וכו') כדי לנצל את הזמן עד לגיוס, אבל אני מוצאת את עצמי כל יום מתעוררת ב12:00 בצהריים. אני לא מספיקה לעשות כלום (כי אני בד"כ מתחילה לעבוד ב14:00 עד שעות הערב), ומרגישה שכל היום מתפספס לי וכועסת על עצמי על כל מה שלא הספקתי. מלבד זאת, חברות שלי קמות ממש מוקדם בבוקר ונוסעות לים או אפילו סתם לשופינג בת"א ב09:00 בבוקר, ואילו אני מוותרת על זה רק בשביל לא לקום מוקדם. שלא נדבר על זה שאני בקרוב מתחילה ללמוד לפסיכומטרי, ויהיה בלתי אפשרי לשלב עבודה ופסיכומטרי כשאני גם ישנה כל יום עד 11:00-12:00 בצהריים, ושלא נדבר על זה שבצבא אני אצטרך לקום ממש מוקדם, ושוב אסבול כמו שסבלתי בימי ביה"ס. יש לזה היבט רפואי כלשהו? יש פתרון לבעיה שלי? זה ממש מתסכל אותי. תודה!

0 אור 0

New member
שעון הפוך

לכל אדם יש שעון ביולוגי משלו, ואת כנראה מאנשי הלילה. יש מי שחי םע זה טוב על ידי מציאת אורח חיים שמתאים לשעון הביולוגי שלו (אני אישית בלימודי הבגרויות הייתי קמה בצהרים ולומדת עד לפנות בוקר), אם את רוצה לשנות, אני יודעת שיש שיטות טפול שקשורות לחשיפה לאור השמש, אבל אני לא סגורה מי ואיפה .

וגם...

אם היה לך עניין במשהו שקורה על הבוקר, פגישה מרגשת, טיול, טיסה, זכיה וכו', אני מניח שהיית קמה מוקדם ובזמן. לכן אולי כדאי שתמצאי סיבה, או משהו ששווה לקום בשבילו, וזה מה שיקל עליך. מהצד השני של השינה, אולי כדאי להגביל את שעת הצפייה בטלויזיה, כדי לצבור מספיק שעות שינה, שלא ימשכו אל שעות היום המאוחרות... בהצלחה!

שינה

כפי שנאמר כאן כנראה שהשעון הביולוגי שלך מבולבל נסי לישון מוקדם בערב סיגרי אורות,טלויזיה ואפילו חלונות שיהיה לך חושך מוחלט יש בגופינו חומרים שמופרשים בזמן השינה והחושך הוא אחד המעודדים להפרשתם מאוד חשוב לישון את השעות שהגוף צריך למנוחה מוחלטת ובנית תאים. לישון עם טלויזיה לא מומלץ תנסי לקחת ספר במקום שינה נעימה מירב

יעל ND

New member
את ישנה כ-12 שעות ביממה

זה טוב לתינוק, אבל בגיל 18 זה די נדיר. יכול להיות שאת פשוט מאד עייפה אחרי כל הבגרויות וכו'. אז את תנוחי וזה יעבור עם הזמן. יכול להיות שחסרים לך מינרלים או ויטמינים מסוימים. אז צריך להשלים לך את החסר ולהתאים לך את התזונה על מנת שמחסור זה לא יווצר שוב. יתכן גם שאת מה שנקרא "ציפור לילה" והיית חיה במתכון שלא תואם את השעון הביולוגי שלך אישית, והדבר גרם למצב הנוכחי. אם זאת התשובה, אני מניחה, שכעבור זמן זה או אחר שאת עובדת בהתאם לשעון ביולוגי שלך, כפי שאת עושה כעת, את תתאזני לבד. יכול להיות גם שיש לך בעיה שלא תעבור ללא טיפול ואף יחמיר. בכל מקרה, אני ממליצה לך לפנות לטיפול מסודר ולעשות זאת בהקדם, כדי שתוכלי לסיים את הטיפול או להתקדם בו לפני הצבא. תרגישי טוב, שכוע טוב, יעל

למעלה