שאלונת קטנטונת...

שאלונת קטנטונת...

אחרי ויכוח ארוך... התברר לי כי יחס ההנשמות לתינוקות הוא אינו כבר 1:3.... מסתבר שהוא 1:5 (לטענת כמה פראמדיקים מוערכים מאוד) זה היה לי מאוד מוזר ועדיין זה מוזר לי משהו מכון להסביר לשדרג לי את התכנון?

YTmda

New member
זה מוזר.. :)

כשאת חושבת שיש לך המון שגיאות, אין לך בכלל...

plasTc

New member
חחח../images/Emo153.gif

מה שיותר מצחיק שבהודעה שהיא כותבת שיש לה שגיאות כתיב יש שגיאת כתיב...

הכוונה להיגוי יאו האיתי כול כך

שיכורה שרשמתי את זה.. מוזר מה אני כותבת שאני עיפה ושיכורה משהו דפוק אצלי?

amitzahavi

New member
לתינוקות זה ל 1:15???

סתם סתם בצחוק, להירגע כולם... בקורס שלי לפני כמספר שנים קטן למדנו שזה 1:5... לא שמעתי אף פעם על 1:3...

קבאבי

New member
בקורס 60 שאני עברתי..

.. לפני שנתיים.. זה היה 1:3 אבל אתם יודעים.. כל הזמן דברים נכנסים ויוצאים מהתקן.. חח נראה לי שפשוט נחכה שיבוא מישהו עם סמכות שיתן תשובה אמינה

Seidman

New member
אני חושב שכולם רבים פה על קטנות

זה כרגע לא הכי משנה יחס החייאה בין 1:3 או 1:5 אתם באמת ראיתם את עצמכם באמצע החייאה עושים הכל לפי הספר? לא יודע איך זה באזורים אחרים, אבל מרגע התחלת החייאה העיסויים הם נונ-סטופ בלי כל היחסים שישנם בהחייאות. בסופו של דבר רק מספר ההנשמות עם האמבו הוא זה שבד"כ מדייקים איתו. לגבי תינוק לא הכי ברור לי איך הולכים הדברים, אבל אני מניח שעם תינוק הדגש הוא שוב, מספר עיסויים נונ-סטופ (2 אצבעות כמובן), הנשמה מסייעת, ולאחר 4 סטים (כבר לא הכי זוכר), בדיקת דופק ונשימה.

katya123

New member
לא מדוייק...

העיסויים לא אמורים להיות נונו-סטופ בהנשמה עם אמבו.. יש סיבה שעוצרים את העיסויים בשביל להנשים- גם ככה ההנשמה באמבו לא יעילה ב-100% (בגלל מבנה הפנים- בריחת האוויר מהצדדים, וגם כי חלקו, בכל מקרה, ייכנס לקיבה), אז עוצרים את העיסויים כדי לאפשר הנשמה יעילה עד כמה שניתן. כמובן בטובוס אין צורך לעצור עיסויים לצורך הנשמה וזה אודות הכניסה היעילה של האוויר- מהטובוס ישר אל תוך הריאות, בלי אפשרות "לסטות" מהנתיב =) תקנו אותי אם אני טועה. פשוט אני זוכרת שפעם הייתה לי שיחה על זה עם מישהו.

Seidman

New member
לא לקחת בכל המובן את דברי

כמובן שיש עצירות בנוגע לעיסויים כאשר נגיד רוצים להזריק תרופות דרך IV או טובוס, אבל העקרון מדבר על כך שכל זמן שיש אפשרות ויש הנשמה-עיסויים. וכן, גם כאשר מנשימים בלי טובוס, עדיין ממשיכים עיסויים.

katya123

New member
הבנת הנקרא.....

בכלל לא דיברתי על הזרקת תרופות... אלא על הנשמה. מה ז'תומרת "גם כאשר מנשימים בלי טובוס, עדיין ממשיכים עיסויים"? זה בדיוק מה שאני אומרת, ש-לא אמורים לעשות את שני הדברים במקביל.. יש סיבה שלא עושים אותם ביחד והסברתי את עצמי בהודעה קודמת.. אתה מגיב על דברים לא קשורים שלא נאמרו

לפי ה ACLS

לפי ה ACLS, יחס עיסויים והנשמות בתינוק הוא 1:5 (בין אם מדובר במטפל אחד או שני מטפלים). קצב העיסויים הוא 100 בדקה. אצל יילוד (שזה עתה יצא לאויר העולם), יחס העיסויים וההנשמות הוא 1:3, וקצב העיסויים הוא 120 בדקה. ראו הטבלה למטה, בקובץ המצורף.

ambu

New member
אצלנו בקורס.....

למדנו שזה 1:5 והקורס שלי היה לא מזמן (בקיץ האחרון) אז נראה לי שזה מעודכן ונכון גם להיום

BenCarmon

New member
לפי ה AHA

תינוקות וילדים עושים 1:5 וולדים - 1:3 לעומת זאת במצגת של הפאלס מסבירים למה הכי טוב לעשות 2:15 ... דיי מוזר שהם ממליצים לעשות 1:5 ומסבירים למה יותר טוכ לעשות 2:15

נראה לי שהתבלבת קצת...

בהחייאה מלאה(כלומר עיסויים והנשמות) היחס ביניהם הוא 1:5. אשר רק מנשימים (סיוע נשימתי) עושים הנשמה אחת בשלוש שניות - 1:3. (רק שה-3 מייצג שניות ולא מספר עיסויים).

kerendre

New member
1:5 בדוק

ע''פ המצגות של דוד טחן....המתכנת הכי מעודכנת (הקורס חובשים החדש של ה203 שעות)

BenCarmon

New member
לא התבלבלתי בכלל

במבוגר 2:15 בילד ותינוק יחס עיסויים הנשמות 1:5 בוולד 1:3 הנשמות: במבוגר 12-16 בדקה בילד ותינוק 16-20

למעלה